Реклама / Ads
0| 4036 |10.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 юни

.
Заседават НС; МС; СОС; теглят жребия за номерата на бюлетините за партиите и коалициите, които ще участват на парламентарните избори; провеждат кръгла маса „Парламентарни избори 2009 с фокус върху съдебната реформа”.
 

В 13.30 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2 държавният глава ще връчи на Йозеф Винацер Почетния знак на Президента на Република България. В 14.30 часа на “Дондуков” 2 президентът Първанов ще се срещне с генералния директор на Световната организация по интелектуална собственост Франсис Гъри. В 15.30 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия на изтъкнати български спортисти.

Народното събрание ще заседава от 9.00ч.

Министерски съвет ще проведе редовно заседание от 10.00ч.

Столичен общински съвет ще проведе редовно заседание от 10.00ч.

Министър-председателят Сергей Станишев ще представи основните моменти в инициативата „Европейско партньорство” в 14.30 ч. в Гранитната зала на МС

В зала “София” на Гранд хотел “София” в 14.00 ч. ще започне 5-то официално заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Административен капацитет”.

В 16.00 часа ще бъде изтеглен жребият за номерата на бюлетините за партиите и коалициите, които ще участват на парламентарните избори на пети юли. Партии и коалиции, които са участвали на евровота, ще запазят номера на бюлетините си. Това означава, че в жребия ще участват тези политически субекти, които не са били регистрирани на изборите за Европейски парламент.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще присъства на демонстрация на сканираща техника в Столичната библиотека, закупена по проект на Фонд „Научни изследвания” за изграждане на „Обединен каталог на периодични издания до 1944 г. Дигитални колекции”. Събитието ще се състои на пл. „Славейков” 4, в 14.00 часа.

В 12.00 часа в Министерството на културата ще се проведе работната среща на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и д-р Клаудия Шмид, федерален министър на образованието, изкуствата и културата на Република Австрия. В 12.45 часа в четвъртък, в зала „Колегиум” на Министерството на културата двамата министри ще дадат пресконференция. В 18.30 часа проф. Стефан Данаилов и д-р Клаудия Шмид ще открият изложбата „Виенски акционизъм” в Софийската градска художествена галерия. В 20.00 часа министър Клаудия Шмид ще даде благотворителна вечеря в хотел „Шератон”.

От 11:00 ч. в Информационния център на Европейския съюз Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България ще връчи наградите на тримата победители в младежкия фотоконкурс "Да сътворим заедно...", посветен на Европейската година на творчеството и иновациите 2009.

От 17.00ч. в административната сграда на София Франс Ауто на бул. Ботевградско шосе 459 ще се проведе пресконференцията по повод Автомобилен салон София 2009.

От 10:00ч. до 13:00ч. в Централен военен клуб ще се проведе кръгла маса „Парламентарни избори 2009 с фокус върху съдебната реформа”.

От 9.00ч. ще се проведе Уъркшоп в Българската търговско-промишлена палата. Събитието се организира от Отдел "Европейски информационен и иновационен център". Основните теми на събитието са: Защита на правата на интелектуална собственост в ЕС, Приложение на системата за безопасност на храните и системата за проследяване в хранителната верига, Предоставяне на международни услуги - практически указания, Интегриране на корпоративна социална отговорност, Организиране на експортна дейност - практически насоки.

В голямата зала на УНСС ще се проведе национална конференция по етика на тема: „Етиката в българската икономика”.

В 18.00 часа в криптата на Храм паметника “Св. Александър Невски” ще бъде представен Старобългарски речник том ІІ (от буква О до Ижица).

От 14 ч. в учебния кор¬пус на Висшето училище по застраховане и финанси ще бъде открита Осмата национална конференция на тема: Застраховането и осигуряването в условията на глобална финансова и икономическа криза – решения за България и Европейския съюз.

Институт „Иван Хаджийски“ организира кръгла маса на тема: „ Анализ на Европейските избори” в София прес. Кръглата маса ще се проведе между 10, 30ч. и 12,30ч. и ще бъде с участието на Андрей Райчев и проф. Петър - Емил Митев.

Младежки форум на тема „Младите хора в транспорта – обучение, квалификация, реализация” ще се проведе под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

От 10.00ч. в пресклуба на БТА ще бъде направено представяне на съвместен проект между Инициативен комитет "Природен феномен - Белоградчишки скали" и Алтернативно театрално- образователно сдружение "България на длан".

От 12.00ч. в БТА Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки ще даде пресконференция на тема: „Световната индустрия за производство на алкохолни напитки си дава среща в София”.

От 11.45 часа в община Пловдив кметът Славчо Атанасов ще се срещне с валията на Одрин Мустафа Бююк и с кмета на Одрин Хамди Седефчи.

Председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси ще бъде на посещение в САЩ до 12 юни 2009 г. Соломон Паси ще се срещне с членове на Конгреса, с представители Пентагона и на администрацията на Вицепрезидента на САЩ.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще участва в годишната официална среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. В състава на българската делегация, водена от министър Цонев, са включени постоянният представител на Република България в НАТО посланик Любомир Иванов и началникът на отбраната генерал Златан Стойков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4131 |09.06.2009 Предстоящо на 10 юни . 0| 3979 |08.06.2009 Предстоящо на 9 юни . 0| 4120 |07.06.2009 Предстоящо на 8 юни . 0| 4139 |04.06.2009 Предстоящо на 5 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads