Реклама / Ads
0| 4025 |11.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 юни

.
Премиерът Станишев отива на пазар; заседават НС; МС и СОС; обсъждат методология на разследването в Интернет; президентът Първанов награждава Джон Байърли с орден “Стара планина” – І степен; Дучето участва в откровен разговор за ЦСКА във видео чат.
 

 

Редовното заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа.

На пресконференция след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът Меглена Плугчиева ще представи пакет от предложения за промени в нормативната уредба, свързани с подобряване на управлението и усвояването на средствата от Европейския съюз.

Министър-председателят Сергей Станишев ще посети столичния пазар „Ситняково” в 15.00 ч. Посещението е във връзка с цените на някои от необходимите основни плодове и зеленчуци, традиционни за българина.

Ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

От 9.00 ч. ще се проведе заседание на парламента.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с министъра на земеделието и развитието на селските райони на Румъния Дачиан Чиолош в гр. Русе. Министрите ще съгласуват позициите на двете страни по междинния преглед на Общата селскостопанска политика. Те ще се срещнат и с представители на браншови организации от региона. От 12.15 часа двамата министри ще дадат съвместна пресконференция в зала 1 на Областна администрация Русе.

По инициатива на Областният управител на Пловдив Тодор Петков се организира работна среща с участието на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева. Срещата ще бъде на тема „Актуални проблеми по Оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика ”.
Срещата ще започне в 10.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Пловдив.

В 9.00 ч. председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров ще открие работна среща на тема „Методология на разследването в Интернет”. Форумът е с международно участие и е по проект на Испания и Франция, в който са включени 13 страни с техните компетентни контролни органи. Срещата ще бъде закрита за медии.

Официалното закриване на проекта по ФАР „Укрепване на българското правосъдие. Прилагане на новия НПК: Укрепване на междуинституционалното сътрудничество между Прокуратурата и други органи, ангажирани в борбата срещу организираната престъпност и корупцията
” ще се състои от 10.00 часа в Конферентната зала на Съдебната палата.

В 11.00 часа ръководството на АГ болница „Шейново” ще даде брифинг по повод намерениeтo на някои членове на Общинския съвет на София за смени в състава на ръководството на болницата. Брифингът ще се проведе в кабинета на директора на АГ Шейново.

Асоциацията на собствениците на аптеки ще даде пресконференция от 10.30 ч. в градината на „Гранд Хотел София”. На събитието ще бъдат обсъдени въпросите, касаещи търговията с лекарства на дребно и последните събития в сектора.

От 13:00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Политическите партии "Екогласност", "Партия на зелените", Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" и сдружение "ГОНГ".

Софийски военноокръжен съд ще гледа делото за убийството на Ангел Димитров – Чората от 9.00 часа.

В четвъртък, 12 юни 2008 г., в 11 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще награди Джон Байърли с орден “Стара планина” – първа степен. Посланикът на САЩ у нас получава висшето държавно отличие за изключително големите си заслуги за развитие на отношенията между Република България и Съединените американски щати и по повод окончателното му отпътуване от страната.

Димитър Ангелов – Дучето ще участва в откровен разговор за ЦСКА във видео чата на www.red-bg.net от 14 часа. Председателят на Централния фенклуб на червените ще отговаря на въпроси на живо в продължение на час.

Общинска организация на ПП „ЛИДЕР” ще бъде учредена в парк-хотел „Санкт Петербург” в Пловдив. Конференцията ще започне в 16 часа и е отворена за медиите. В брифинга ще участва цялото ръководство на партията.

Общинското ръководство на „Ред, законност и справедливост” ще даде брифинг. От 11:00 ч. в Червената зала на хотел „Казанлък”. На брифинга ще бъдат засегнати предстоящите нови избори за общински съветници в община Казанлък и участието на партията в тях и спирането на купуването на гласове.

Младежката организация на ПП ГЕРБ, със съдействието на фондация Конрад Аденауер, ще бъде домакин на най-голямата студентска организация в Европа – EDS - Европейски студенти демократи. В този контекст МГЕРБ организира Международна конференция на тема „Дясната политика - една година след присъединяването на българия към ес и преди европейски избори 2009”. Конференцията ще бъде открита за медии. От 12.00 часа е предвидена пресконференция.

На 12 и 13 юни в хотел „Хилтън” – София, Комисията за защита от дискриминация съвместно с Екуинет – европейката мрежа на органите за равнопоставеност, организира международна работна обучителна среща. На обучението ще присъстват 50 представители от органите на равнопоставеност от 20 държави на Европейския съюз. Срещата ще започне в 9,30 ч. в зала „Вихрен” на хотела.

На 12, 13 и 14 юни в Етнографския институт с музей към БАН, зала 19, ще се проведе международна научна конференция на тема: “Българите в Бесарабия – традиции и съвременност (Етноложки аспекти)”. Конференцията ще бъде съпътствана от фотоизложба на тема: “Теренни дневници от Бесарабия”, която ще се открие на 12 юни 2008 г. от 17.00 часа в Централното фоае на Ректората на СУ “Св. Климент Охридски”.

Национална кръгла маса по повод Световния ден срещу детския труд
ще се проведе в пресклуба на БТА от 10:00 до 12:30 часа. В дневния ред на дискусията са включени въпросите за детският труд и образованието – подходи на Международната организация по труда, становища на работодателските организации, позиции на Главната инспекция по труда и Агенцията за защита на детето, примери от български бизнес практики.

От 11.00 часа в плувен комплекс “Дианабад” ще се проведе пресконференция на водоснабдителната служба на БЧК, на която ще се даде информация за резултатите от обучението на водните спасители през тази година, състоянието на плажовете и най-често посещаваните водни басейни и други.
След пресконференцията водни спасители ще демонстрират най-резпространените способи за спасяване при водни инциденти.

Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Карлово организира двудневен семинар на тема "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура", който ще се състои на 12 и 13 юни в Младежкия център в града. Семинарът ще бъде открит с водосвет и изложба на ценни богослужебни книги, одежди и предмети. Изложбата е съвместно дело на Общинската комисия и храм "Св. Богородица".

СОУ “Васил Левски” – Карлово организира викторина “Олимпийските ценности и олимпийският дух в съвременното общество”, която ще бъде проведена на 12 юни от 10.00 ч. в залата на Обредния дом в града

 

В столичния храм „Свети Георги” от 14.00 часа ще се състои опелото на писателя Любен Дилов. Погребението ще бъде след това в най-тесен семеен кръг.

Първото обучение на тема „Правна уредба на статута на неправителствените организации и възможности за ефективното им участие в развитието на гражданското общество. Осъществяване на ползотворно сътрудничество с органите на администрацията и съдебната власт” ще се проведе в Пловдив на 11, 12 и 13 юни. Организатор на тридневния форум е фондация „Проф. Джон Атанасов”. Обучението е насочено към структурите на гражданското общество и цели повишаване на техния административен капацитет.

Семинар „Ново законодателство по химикали - Регламент REACH – основни изисквания и задължения на операторите” ще се проведе от 11:00 часа в залата на ет.2, в Община Ловеч. Обучението се организира от Българската стопанска камара и Стопанска камара – Ловеч, и е предназначено за представители на предприятия ръководители, технолози, отговорници по околна среда, специалисти.

Зам.-председателят на БСК Георги Шиваров ще участва в заседание на Съвета на президентите на BUSINESSEUROPE, което ще се проведе на 12 и 13 юни, в Словения. Членовете на Съвета на президентите ще имат среща с Президента на Р Словения - Данило Тюрк, в замъка Бетнава.

От 10.00 часа в зала Мусала на хотел Хилтън ще се проведе пресконференция, организирана от Майкрософт България по повод Втори национален иновационен форум. На пресконференцията ще присъстват генералният директор на Майкрософт България Огнян Киряков и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще посети Белгия, за да участва в официалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.
Срещата ще се проведе на 12 и 13 юни в Брюксел. В състава на българската делегация са включени началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и постоянният представител на Република България в НАТО Любомир Иванов.

Европейската асоциация на комуникационните мениджъри ще проведе регионалната си среща в София на 12 юни. Това съобщиха от фармацевтичната компания “Актавис”, чиито мениджър “Корпоративни комуникации” Радослава Ганозова е домакин на срещата. Форумът ще се проведе под надслов “Успешното комуникиране на бранда”. Регионалната среща ще започне в 14 часа в зала “Сердика” на хотел “Грийнвил”. Тя ще бъде посветена на добрите български практики в комуникацията и успешното налагане на бранд на българския пазар. Участие в срещата ще вземат български специалисти по корпоративни комуникации и бранд-мениджмънт.
Някои от лекциите в срещата са на тема “Предизвикателствата пред бранда “Актавис” в България”; “Поддържане идентичността на бранда по време на криза. Посегателства върху запазваната марка”.

Община Бургас и Регионален Бургаски музей организират пресконференция за първите резултати от археологическата кампания 2008 г. и представяне на важни открития от проучването на праисторическо селище до Бургас, съобщиха от бургаския музей. Пресконференцията ще се проведе утре, 12 юни, от 13:00 ч. в Археологическата експозиция.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4072 |10.06.2008 Предстоящо на 11 юни . 0| 4194 |09.06.2008 Предстоящо на 10 юни . 0| 4008 |08.06.2008 Предстоящо на 9 юни . 0| 4100 |05.06.2008 Предстоящо на 6 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads