Реклама / Ads
0| 4076 |28.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 юли

.
Извънредно заседава НС; президентът Първанов награждава Милчо Левиев и Анатолий Потапов с ордени; дебатират какво се случва в България след доклада на ЕК; дискутират законопроекта за културното наследство;
 

 

Извънредно пленарно заседание ще се състои в 09.00 часа.

От 11.00 часа ще заседават Комисията по земеделието и горите и Комисията по бюджет и финанси.

Президентът Георги Първанов ще награди Милчо Левиев и Анатолий Потапов с ордени. От 16.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще награди Милчо Левиев с орден “Св. Св. Кирил и Методий” – огърлие, за особено значимите му заслуги за развитие на културата и изкуството и по повод 70 години от рождението му. В 16.45 часа държавният глава ще награди Анатолий Потапов с орден “Стара планина” - първа степен. Посланикът на Руската федерация у нас получава висшето държавно отличие за изключително големите му заслуги за развитие на отношенията между Република България и Руската федерация и по повод окончателното му отпътуване от страната.

Пресконференция “Какво се случва в България след доклада на Европейската комисия?”ще се състои в 14.00 часа в София прес. Участници ще бъдат Иван Кръстев – Център за либерални стратегии, Огнян Минчев – Институт за регионални и международни изследвания, Живко Георгиев – BBSS Галъп, Мира Янева – MBMD.

КТ “Подкрепа” ще даде пресконференция на тема “Делото за несъстоятелност на “Кремиковци” АД – възможни развития” в централата на синдиката от 11.00 часа. Проектът на КТ “Подкрепа” за “Квалификационно обучение на трудови посредници” също ще бъде сред обсъжданите теми.

От 10:00 ч. в Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците в обявената от МДААР обществена поръчка с предмет “Доставка на комуникационна свързаност, достъп от и до обществената телефонна мрежа и интернет трафик за нуждите на системата за интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво и предоставяне на публични услуги”.

Кръгла маса: „Обществена дискусия по законопроекта за културното наследство” ще се състои от 11 часа в зала 6 на Националния дворец на културата. В събитието ще вземат участие представители на всички засегнати институции: Министерство на икономиката; Комисия по култура; Върховна касационна прокуратура; директори на музеи; неправителствени организации; колекционери, нумизмати и филателисти; икономисти и др.

Българското дружество по неврохирургия организира пресконференция от 11.00 часа в БТА “Приложение на клетъчна терапия с растежни и трофични фактори в неврохирургията” (т. нар. трансплантация на стволови клетки).

Софийски градски съд ще гледа от 10.00 часа търговско дело за обявяване на “Кремиковци” в несъстоятелност.

Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" организира заключителна конференция по туининг лайт проект "Железопътна безопасност и оперативна съвместимост - практическо осъществяване на законодателството". Тя ще се проведе от 9.30 часа в хотел „Арена ди Сердика”, зала „Арена”, ул. „Будапеща” № 4. В 10.00 часа се предвижда пресконференция, на която освен въпросите по туининг проекта, ще бъдат разгледани и въпросите за нови жп превозвачи на пазара – български и чуждестранни, както и консултациите по 1-ви жп пакет в Брюксел по отношение на писмото на ЕК за жп транспорта в България.

Министерството на труда и социалната политика организира информационната и разяснителна кампания относно стартиралата на 4 юли 2008 г. Схема за безвъзмездна помощ “Предоставяне в общността на медицински, социални, образователни и психично-здравни услуги за рискови групи”. На 29 юли от 10:00 часа до 12:00 часа информационната кампания ще се проведе в Плевен в залата на Областна администрация, площад „Възраждане” №1

Обучителен семинар на тема “Базисни умения за консултиране на деца с девиантно поведение” организират община Варна, дирекция “Превенции” и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Обучението на специалистите е организирано в два модула: три дни в края на месец юли и три дни в началото на месец септември 2008 г. Първият модул на семинара ще започне на 29.07 от 9:00 часа в зала 37 на Община Варна и на 30 и 31 юли 2008 г. ще продължи в зала “Концертна” на Младежкия дом.

Продължават информационните срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. На 29 юли ще се състои срещата в Габрово в читалище „Априлов-Палаузов”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3890 |27.07.2008 Предстоящо на 28 юли . 0| 3850 |24.07.2008 Предстоящо на 25 юли . 0| 3787 |23.07.2008 Предстоящо на 24 юли . 0| 3962 |22.07.2008 Предстоящо на 23 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads