Реклама / Ads
0| 3840 |11.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 май

.
Отбелязват 125-годишнината от създаването на първото немско училище у нас; в Пловдив се открива Международния панаир на потребителски стоки и технологии; в СУ започват традиционните Майски дни на културата; награждават „Футболиста на футболистите”.
 

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще посети Русе по случай 125-годишнината от създаването на първото немско училище в България. Ивайло Калфин е патрон на тържествата, посветени на юбилея, заедно с посланика на ФРГ у нас Н. Пр. Михаел Гайер. В 17:00 ч. двамата ще открият тържествения концерт, посветен на годишнината на училището. Домакин на проявата е Средното общообразователно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер” в Русе.От 11.00 ч. Калфин ще направи първа копка на комплекс Grand Plaza Русе. В 14:00 ч. в сградата на община Русе министър Ивайло Калфин ще даде пресконференция за медиите. В 15:00 ч. вицепремиерът ще се срещне с академичното ръководство на русенския университет “Ангел Кънчев”. Веднага след това Ивайло Калфин ще изнесе лекция на тема : “ Приоритети на външната политика на България в условията на членство в ЕС”.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие на 12 май 2008 г. в Пловдив Международния панаир на потребителски стоки и технологии. Церемонията ще се състои от 11:30 часа пред палата 6 на панаирния комплекс. Международният панаир на потребителски стоки и технологии ще се проведе за 28-ми пореден път от 12 до 17 май 2008 година. Участие са заявили 991 фирми (668 български и 323 чуждестранни) от 36 държави.

От 16.30 ч. министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще разговаря с председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.
Срещата е продължение на поредицата инициирани от министър Желев срещи с ръководствата на съсловните и професионални организации на работещите в здравеопазването за обсъждане на актуални проблеми на здравната система и предстоящата й реформа. След приключване на срещата ще се състои брифинг за журналистите.

В 13.00 часа в сградата на Столична община, ще се учреди Консултативен съвет „Децата на София". Създаването на обществена структура, включваща участието на държавни институции, структури на гражданското общество, медии и социално-икономически партньори е инициирано от Столична община и Фондация „Институт Отворено Общество".

На 12 май 2008 г. министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с учени от всички области на земеделието, за да бъде учреден експертен научен съвет. Основната цел на научния съвет е да подпомогне екипа на министерството за развитието на българското селско стопанство и конкурентоспособността на земеделските продукти на европейския пазар. Срещата е от 13.00 часа в Големия колегиум на МЗХ.

Министърът на образованието Даниел Вълчев ще открие конференцията „Общество на знанието” в Софийския университет от 13.00 ч.

На 12 май 2008 г. в Софийски университет започват традиционните Майски дни на културата. През тази година те са посветени на 120-годишнината на Университета.

Дни на свободното слово организира Факултетният студентски съвет на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”. Те ще се проведат от 12 до 16 май в 65 аудитория на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Началният час на всички дискусии е 19 ч.

От 12 май до 9 юли ще се приемат документи за редовните кандидатстудентски изпити в Университета за национално и световно стопанство.

Институтът за икономическа политика организира официалното представяне на книгата, резултат от едногодишен изследователски проект, на тема: “Последици от членството на България в ЕС върху имиграционните тенденции и политиките за интеграция на имигранти на българския трудов пазар". Представянето ще бъде от 16 часа в Хотел Сентръл парк; “Конферентна зала” 1 (бул. Витоша 106).

От 11.30 ч. в бургаския затвор ще се проведе пресконференция.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще присъства на откриването на изложбата „Истината е свята, свободата е мила”, посветена на Христо Ботев.Организатори на експозицията са Народната библиотека „Св.св.Кирил и Методий” и Общонародната фондация „Христо Ботйов”.
Изложбата, която се провежда под патронажа на председателя на парламента, ще бъде открита на 12 май 2008 г., понеделник, от 11.00 часа, в Народната библиотека.

Асоциация на топлофикационните дружества в България организира пресконференция, на която ще бъдат представени целите и задачите, които обединиха представителите на топлофикационния сектор в страната. В пресконференцията участие ще вземат членовете на управителния съвет: Валентин Терзийски – председател, Петко Милевски, Йорг Золфелнер и Румен Арсов - членове на УС на АТДБ. Пресконференцията ще се проведе на 12 май 2008 г., от 11,00 часа в Националния пресклуб на БТА.

Пресконференция на Красимир Горсов по повод на решението на Апелативния съд по делото срещу Максим Стависки, започва от 13.00 ч. в БТА.

Асоциацията на българските футболисти организира официалната церемония по повод награждаване на „Футболист на футболистите” за сезон 2007/2008 г., която ще се състои на 12 май 2008 г. от 13.00 ч. в зала „Сердика” на хотел Шератон.

От 12.30 ч. кметът на община Варна Кирил Йорданов ще посрещне на мотор участниците в Шестата Еврообиколка на Европейските мотоциклетисти “Юробайкър”. Това ще стане на Летище Варна.

Легендарната група”Щурците” се събира за грандиозен рок концерт в град Търговище. Концертът ще се състои на 12 май – понеделник, от 18.00 часа на естрада. Вход свободен.

От 12 до 14 май в Сливен ще бъдат отбелязани 130 години от началото на музейното дело у нас и 95 години от основаването на музей в града. По повод юбилейните чествания е подготвена богата програма, включваща и научна конференция на тема: „Българските музеи в условията на членството на страната в Европейския съюз”.Юбилейните чествания са под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов.
На 12 май в сградата на Регионалния исторически музей в Сливен ще бъде открита изложбата „Съкровища – музеи - памет”, предвидено е и провеждане на ревю на традиционно облекло от Сливенско „Традиция и съвременен моден дизайн”.

На 12 Май в 18.30 часа в Центъра за култура и дебат "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" № 15a. ще се проведе Кръгла маса на тема „Нови форми на човешки права и гражданска активност в 21-ви век".

От 12 до 14 май 2008 г. в Нов български университет ще се проведат Дни на отворените врати. Всеки желаещ кандидат-студент може свободно да посети лекциите, които ще се водят в този период, и да влезе във всеки офис и да се запознае отблизо с работата на администрацията.

Културните празници „Влайкови дни” ще се проведат в Община Пирдоп
от 12 до 24 май 2008 година. Те се организират за 16-и път.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4136 |08.05.2008 Предстоящо на 9 май . 0| 3950 |07.05.2008 Предстоящо на 8 май . 0| 4068 |06.05.2008 Предстоящо на 7 май . 0| 3770 |30.04.2008 Предстоящо на 30 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads