Реклама / Ads
0| 4170 |12.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 13 февруари

.
Заседават НС, МС и ВСС; срещат се външните министри от страните-членки на ЕС и от държавите от Черноморския регион; лозаро-винарската камара обсъжда актуалните проблеми на бранша; представят нова книга за Левски.
 

 

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

На 13 и 14 февруари 2008 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската делегация за участие в Срещата на външните министри от страните-членки на ЕС и от държавите от Черноморския регион. Преди нея ще се състои и специална среща на Съвета на външните министри на страните-членки от Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

В Интер Експо и Конгресен Център - София ще се състои официално откриване и пресконференция за Научно-техническа конференция “Транспортна логистика, интермодален транспорт и инфраструктура”, както и международна специализирана изложба “Логистика, транспорт, инфраструктура”. Двете инициативи се провеждат под патронажа на Министерството на транспорта и ще бъдат открити от министъра на транспорта на Република България Петър Мутафчиев. Откриването на конференцията и изложбата ще бъде от 10.00 часа

От 11:00 часа, ръководството на политическа партия “Ред, законност и справедливост” ще проведе среща в Националната следствена служба с г-н Бойко Найденов. На срещата ще се разисква казусът с „Кремиковци –АД”. Предвижда се Политическият съвет на РЗС да представи нови факти и обстоятелства свързани с източването на комбината.

От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева, която ще представи приоритетите в дейността на институцията и политиката за разпространение на статистическа информация. На пресконференцията ще обявим данните за инфлацията през месец януари и промените в Потребителската кошница за 2008 година.

От 11.00, в залата на агенция „София Прес” - ул.”Славянска” 29 ще се проведе пресконференцията на движение „Гергьовден” във връзка с петролопровода „Бургас-Александруполис”. Пресконференцията ще дадат д-р Петър Стоянович, Любен Дилов-син, Евтим Цинцарски (ключов експерт по темата с нефтопроводите и общински съветник от Гергьовден) и Георги Маринчев (областен координатор на Гергьовден в Бургас).

Ръководството на СДС ще даде пресконференция по повод актуализираната програма за управление на правителството. Пресконференцията ще се проведе от 13.30 часа в Централата на СДС – „Раковски” 134.

Конференция на тема – „Компетентно и добронамерено обслужване на външните граници на ЕС” с акцент върху наблюдението на югоизточната граница на ЕС ще се проведе в София. Престижният форум е организиран от Европейския институт и се фокусира върху изпълнението на задълженията и отговорността, която България пое на 1 януари 2007 да бъде надеждна външна граница на ЕС, както и върху подготовката на страната за присъединяване към Шенгенското пространство. Конференцията ще бъде открита от министъра на вътрешните работи Румен Петков в 10.00 до 13.00 часа във Военния клуб в София.

От 9.30 в хотел Принцес , София, продължава Петата Софийска среща на инициативата Балканска мозайка - Форум за сигурност в Централна и Югоизточна Европа. Тема на срещата е: Евроатлантическата интеграция: гаранция за дългосрочна стабилност на Западните Балкани. Ще бъдат дискутирани перспективите в развитието на Западните Балкани, разширяването на НАТО и готовността на страните-кандидатки за членство в навечерието на срещата на върха на Алианса в Букурещ.

Министерство на здравеопазването, фондация „Електронно здравеопазване в България” и ICT Media организират III-та национална конференция „Информационни и комуникационни технологии за здравеопазването”. Конференцията ще се проведе от 9.00 часа в зала „Средец, на хотел „Шератон”, София. Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на здравеопазването д-р Валери Цеков.

От 10.00 часа в Софийски градски съд ще бъде гражданското дело „Български спортен тотализатор” срещу Нели Димитрова

От 18.00 ч. в зала “Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Софи`Арт” на съвременни български художници с еврейски произход. Експозицията е посветена на 65-годишнината от спасяването на българските евреи от унищожаване в нацистките лагерите на смъртта по време на Втората световна война.
По време на изложбата ще има благотворителна разпродажба.

От 18.00ч. ще се състои официална церемония за връчване на ежегодните награди на Столична община за принос в областта на физическото възпитание и спорта на територията на град София. Проявата се организира за 11 –ти пореден път. Церемонията ще се проведе в Националния дворец на културата в зала № 3, ресторант „Форум”.

Националната лозаро-винарска камара ще обсъди актуалните проблеми на бранша по случаи Трифон Зарезан. На срещата ще присъства и председателят на камарата Пламен Моллов. Заседанието ще се проведе от 13 часа в заседателната зала на камарата на ул. „Леге” 10, ет. 4.

Комисията по гражданско общество и медии към Народното събрание ще проведе заседание от 14:30 в сградата на пл. "Княз Александър I" №1, зала 42. По време на заседанието ще бъдат обсъдени трансграничните смущения и мерките за намаляване на влиянието им върху българските радио- и телевизионни станции – какво се прави за да не се допуснат проблеми през лятото на 2008 г.

Временната анкетна комисия “Куйович” ще проведе заседание от 16.30 часа.

От 12,30 часа, в Хотел Хилтън, зала „Мусала” 2 ще се проведе пресконференция на тема: „Перспективи пред пазара на недвижими имоти през 2008 г. – полугодишни доклади за офисни, търговски и индустриални имоти”

От 17.30 часа в Националния музей “Васил Левски” в Карлово ще бъде представена книгата на Крумка Шарова “Поп Кръстьо Никифоров и Васил Левски. Пътят на едно предателство”. Представянето на книги е част от мероприятията за отбелязване на 135-годишнината от обесването на Апостола.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4492 |11.02.2008 Предстоящо на 12 февруари . 0| 4032 |10.02.2008 Предстоящо на 11 февруари . 0| 4041 |07.02.2008 Предстоящо на 8 февруари . 0| 4122 |06.02.2008 Предстоящо на 7 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads