Реклама / Ads
0| 4608 |22.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 април

.
Заседават НС; ВСС; откриват сградата на ДАНС; обсъждат състоянието на есенните култури, хода на пролетната сеитба и зърнените наличности; правят дискусия на тема "Какво и колко чете съвременният българин?"; откриват изложение за вино и туризъм.
 

От 9.30 часа в СУ “Св. Климент Охридски” ректорът проф. д.и.н. Иван Илчев ще открие научната конференция “ХХІ век и националната сигурност на Република България”. От 9.45 часа българският президент Георги Първанов ще изнесе лекция на тема: „Националната сигурност на Република България – съвременен прочит и проблемни въпроси”. Първата част от конференцията, в която ще участва държавния глава ще се проведе в 65 аудитория в Ректората на СУ (Южно крило, ет. ІІІ). От 11.30 часа зам.-министърът на отбраната Симеон Николов ще изнесе доклад на тема „Бъдещите войни и военно-техническите и научни предизвикателства пред въоръжените сили”. Във втората част на конференцията, която започва от 13.15 часа в Академична зала №1, (Ректорат, ет. І) със свои доклад на тема „Сигурност чрез участие:България в НАТО и ЕС” ще участва заместник-министъра на Министерство на външните работи Тодор Чуров.
В 16.00 проф. д.т.н. Цветан Семерджиев от Академия на МВР, ще представи своя доклад на тема „Трансформацията на концепциите за сигурност”.

 

На 23 април 2008г. заместник министър-председателят и министър на външните работи на Република България Ивайло Калфин ще направи официално посещение в Република Албания по покана на албанския си колега Люлзим Баша. Министър Калфин ще проведе срещи и с президента на Републиката Бамир Топи, с министър-председателя на Албания Сали Бериша, както и с председателя на Събранието на Албания Йозефина Топали.

На 23 април 2008 г. ще се проведе церемония по официалното откриване на сградата на Държавна агенция „Национална сигурност”.

От 9.00 ч. ще се проведе заседание на парламента.

На редовно заседание Консултативният съвет по зърно ще обсъди състоянието на есенните култури и хода на пролетната сеитба, както и зърнените наличности. Събитието ще се състои от 12.30 часа в големия колегиум на Министерство на земеделието и продоволствието. След заседанието, което се очаква да приключи около 14:30 часа, ще бъде проведена пресконференция.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и американският посланик у нас Джон Байърли ще подменят старите входно-изходни в община Божурище, Софийска облас
т. Новите табели са изработени на кирилица и на латиница съгласно правилата за транслитерация по проекта на МДААР “Разбираема България”. Подмяната на табелите ще стане на официална церемония на 23 април 2008 г. (сряда) от 12.30 ч. на входа на Божурище откъм София.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

В 9.00 часа Военноапелативният съд ще гледа обжалването на мярката на бившия зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов.

Столична община организира благотворителен Великденски бал за деца и младежи в неравностойно положение. Инициативата започва в 19.00 ч. в зала 10 на НДК. Организатор на събитието е Дирекция „Социални дейности” на Столична община.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 9.15 ч. с педагогическия колектив на 18 СОУ „Уилям Гладстон”. Училището се намира на ул. „Пиротска” № 68.

Столичният кмет Бойко Борисов и посланикът на Кралство Нидерландия в България Н.Пр. Н.Пр. Вилем ван Ее ще открият българската поема в рамките на инициативата „Поезия на стената”. „Поезия на стената” е проект на Посолството на Кралство Нидерландия в София, чието начало е поставено през 2004 г. Откриването на българската стена ще стане в 10.00 часа в двора на Строителния техникум „Христо Ботев” в столицата.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще направи работно посещение в Австрия от днес до 25 април. Основен акцент в тридневната му визита ще бъде разширяването на търговско-икономическото сътрудничество между България и Австрия. Министър Димитров ще се срещне с министъра на икономиката и труда на Австрия Мартин Бартенщайн, с когото ще обсъди въпроси от двустранното сътрудничество в областта на икономиката и енергетиката, вкл. изграждането на газопровода "Набуко". Предвидена е среща и с министъра на икономиката, труда, младежта, образованието и европейските въпроси на провинция Горна Австрия Виктор Зигл. Петър Димитров ще се срещне и с ръководствата на водещи австрийски фирми, сред които "OMV Gas" и металургичния гигант "Фьост Алпине".

От 11 ч. в пресцентър "Глас" ще се състои дискусия на тема "Какво и колко чете съвременният българин?". Гости ще бъдат Мария Бозурова от книжарница "Театъра", писателят и водещ на предаване за книгите по Радио Варна Людмил Станев и варненският писател Атанас Липчев.

От 11.00 ч. в Националния исторически музей тържествено ще бъдат връчени наградите на участниците в конкурса за есе, стихотворение и рисунка “Моите будители”.

В 16.00 часа председателят на Единна народна партия Мария Капон и заместник-председателят на ЕНП Елеонора Николова ще се срещнат с министъра на правосъдието Меглена Тачева. Срещата е във връзка с инициативата на партията за операция „Чисти ръце”. Срещата ще бъде от 16 часа в Министерството на правосъдието.

От 11.00 ч. на 11. етаж в централата на КНСБ Институтът за социални и синдикални изследвания към Конфедерацията ще представи данни за издръжката на живот на българското население за първото тримесечие на 2008 г.

Министър Джевдет Чакъров ще открие конференция по Оперативната програма „Околна среда” във връзка със стартиралите три процедури за набиране на проекти. В конференцията ще участват областни управители, кметове на общини, представители на ръководството на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), експерти от Министерството на финансите. Конференцията ще се състои в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” от 10.00 часа.

Семинар на тема „Саморегулация на търговските комуникации. Европейски модел и добра практика на Съюза на пивоварите в България” ще се проведе днес и утре от 9.30 часа в зала „София” на Гранд хотел „София”, (ул. „Гурко” № 1). Пресконференцията ще се проведе от 12,15 часа на 23 април 2008 г. в зала „София” на Гранд хотел „София”.

Днес стартира националната информационна кампания „Трафикът на хора съществува”, която ще насочва вниманието на обществото и конкретна целева група родители към проблема трафик на хора и сигналите на рисковото поведение у децата им. Кампанията е инициатива на Агенция за социално подпомагане и Сдружение „Фейс ту фейс” с председател Магдалина Вълчанова и се осъществява под патронажа на министъра по труда и социалната политика Емилия Масларова.

Заключителни семинари по проект “Промстап” на Програма ФАР ще се проведат днес и утре в заседателната зала на Областна администрация – Видин. Началният час на събитията е 10.30 ч. – на 23 април и 9.00 ч. – на 24 април. За участие са поканени производители на мед, мляко и зеленчуци от региона. По време на форума участниците ще бъдат запознати с безопасното производство на продуктите, европейските изисквания и регламенти, както и с новите възможности за съвместна дейност, предлагани от международните партньори.

Българският Червен кръст организира пресконференция, посветена на ІV Европейска кампания по пътна безопасност и традиционния Месец на безопасността на движението. Пресконференцията ще започне в 11 часа в зала „София” в централата на организацията на бул. “Джеймс Баучер” 76.
Комисар Алекси Стратиев ще предостави статистически данни за загиналите и пострадалите при пътни инциденти през 2007 г. и първите месеци на 2008 г., с акцент върху детския травматизъм.

Днес и утре ще се проведе Кръгла маса „Българо-руският диалог в контекста на европейската идея”, която се организира по повод 130 години от Освобождението на България и Годината на Русия в България. В нея ще участват дипломати, представители на академичните общности и гражданското общество на двете страни.

От 11 часа ще бъде открито изложението за вино и туризъм “Винотур” – Варна’ 2008. На него 22 български изби ще показват най-добрите си вина и условия за винен туризъм. Изложението ще продължи до 26 април в зала “Младост” в Дворец на културата и спорта в морската столица.

На 23 и 24 април в Националния институт на правосъдието ще се проведе семинар, посветен на управлението на проекти по оперативна програма “Административен капацитет”. Обучението започва на 23 април в 9.15 часа, зала 201 на Националния институт на правосъдието.

Българска асоциация на частните училища и ЧСОУ "Рьорих" организират дискусия в БТА от 14.00 ч. на тема: "Великите българи - съвременният образ".

В сряда, 23 април, в Министерството на здравеопазването ще се проведе поредното заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

На 23 април от 17.00 часа в киносалона на Военен клуб – Ямбол ще се състои обществена дискусия по въпросите на българо-американското военно сътрудничество и откриващите се пред Ямболски регион перспективи за икономическо развитие, съобщиха от пресцентъра на община Ямбол. Форумът се организира от Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО в Рим и се провежда под патронажа на кмета на Ямбол Георги Славов.

„Е.ОН България” ЕАД организира годишна пресконференция на компанията, на която ще бъде отчетена дейността на дружеството през 2007 г. Ще бъдат отчетени ключови корпоративни цифри, финансови резултати, качество и сигурност на електроснабдяването, обслужване на клиенти, корпоративна социална отговорност. Ще бъдат представени инвестиционните планове на компанията за 2008 г. пресконференцията ще се състои на 23 април, сряда, от 10 ч в хотел „Хилтън” – София, зала „Мусала” 1.

От 11.00 ч. в БТА ще се проведе пресконференция по повод 10-ти Национален фестивал на детската книга под почетния патронаж на първата дама на България Зорка Първанова и с подкрепата и на Италианския културен институт в София /Сливен, 7 - 9 май 2008 г./.

Община Ямбол организира празник на детската книга съвместно с издателство „Фют”. Инициативите са посветени на Световния ден на книгата и авторското право. От 10.30 часа ще бъде открита изложба-базар, която ще е разположена откъм южната страна на Безистена. Пак там, от 13.00 часа ще започне детски спектакъл. Паралелно с това в две ямболски училища ще се проведат срещи с автори на детски книги. За 11.30 часа е насрочена срещата с писателя Атанас Цанков в ОУ ”Димчо Дебелянов”. В 14.00 е началният час на разговора с Банко Банков в НУ „Проф. Нойков”. Авторът ще връчи наградите на победителите в литературния конкурс „Учителят е моето начало”, посветен на 140-та годишнина от рождението на проф. Петър Нойков – първият български професор по педагогика.

Пресконференция по повод 10 –ия национален фестивал на детската книга
(Сливен, 7 - 9 май 2008 г.) ще се проведе на 23 април от 11.00 часа в пресклуба на БТА.

Нов Американски център ще бъде открит в сградата на Столична библиотека
на пл. „Славейков” 4а. Церемонията ще се състои от 17 часа. Инициативата е на
Посолството на САЩ в България и Столична библиотека.

В читалище “Зора” – гр. Шабла започват трите дни, посветени на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право. По този повод и във връзка с факта, че 2008 г. бе официално обявена за Европейска година на междукултурния диалог, традиционната инициатива “Да четем заедно” ще бъде на три от най-популярните езици – английски, френски и руски.

Световният ден на книгата и авторското право, 23 април, ще бъде отбелязан с инициативите, чрез които Пазарджик ще се включи в Националния маратон на четенето.

Над 40 сцени за четене ще включва тазгодишния "Маратон на четящите хора"
, организиран от регионалната библиотека “Пенчо Славейков” във Варна на 23 април. Световният ден на книгата и авторското право в морската столица е част от национална кампания за популяризиране на книгите и храмовете на книгата. В инициативата ще се включат ученици от над 20 училища и гимназии и деца от детски градини.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3882 |21.04.2008 Предстоящо на 22 април . 0| 4079 |20.04.2008 Предстоящо на 21 април . 0| 3968 |17.04.2008 Предстоящо на 18 април . 0| 3933 |16.04.2008 Предстоящо на 17 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads