Реклама / Ads
0| 3946 |22.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 септември

.
Правят симпозиум на Международния съвет за военен спорт; почитат паметта на Никола Петков по повод 61 години от жестокото му убийство; обсъждат смисъла от гражданско образование в България; премиерът Станишев заминава на едноседмична визита в САЩ.
 

 

Пресконференция, посветена на Европейски дни на наследството – 2008 в България, ще се проведе от 11.00 часа в зала „Колегиум” на Министерството на културата. В пресконференцията ще участват заместник - министърът на културата Иван Токаджиев, както и експерти от министерството.

За първи път България ще бъде домакин на симпозиума на Международния съвет за военен спорт (CISM), който ще се проведе от 23 до 25 септември в София.В международния форум ще участват министърът на отбраната Николай Цонев, президентът на CISM бригаден генерал Джани Гола и представители на 20 страни-членки на организацията за военен спорт. В рамките на международния форум министър Николай Цонев ще награди бригаден генерал Джани Гола с почетния знак на Министерството на отбраната „Свети Георги” – първа степен. Той ще бъде отличен за принос в развитието на военния спорт в 11:00 ч. в зала "Тържествена". Международният симпозиум ще бъде открит в 19.00 ч. в хотел „Родина” в София.

От 09.00 часа в Зала 1 на Софийския университет ще се състои Международна конференция на тема: “Адресатът на външната и вътрешна политика на Европейския съюз: де юре и де факто”.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще участва в откриването на учебната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Тържеството ще започне в 10,00 часа.

Пресконференция на тема „Българският потребител срещу монополите” ще даде партия „Българска нова демокрация” (БНД) от 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб София прес. Участници в пресконференцията ще са председателят на БНД Николай Свинаров, д-р Атанас Щерев, председател на Контролния съвет на БНД, както и народните представители Петя Гегова и Илко Димитров.

На 23 септември ще се проведе заседание на НИС на СДС. Пресконференцията ще бъде от 13.00 ч. в Централата на СДС.

На 23 септември от 16:00 часа в зала 1 на Министерството на външните работи Сун-Чун Лии, директор на Института за международни отношения и национална сигурност към МВнР на Република Корея, ще изнесе лекция на тема “Корейската външна политика и виждането за глобална Корея”.

От 18.30 часа пред паметника на Никола Петков в градинката на храм “Св. Седмочисленици” областните и общинските настоятелства на ЗНС ще поднесат венци и цветя, за да почетат паметта на Никола Петков по повод 61 години от жестокото убийство на великия държавник.

Асоциация "Прозрачност без граници" организира пресконференция от 11.00 часа в БТА. Ще бъдат представени и дискутирани резултатите от класацията на държавите, представени в Индекса за възприятие на корупцията за 2008 година; стойността на Индекса за възприятие на корупцията за България през 2008 година и други

Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил организира пресконференция от 12.00 часа в БТА във връзка с VI Балканско изложение за облекло и текстил BGate - 2008 г .

Брифинг по повод есенното издание на изложението "Наслука - лов, риболов, спорт" ще се състои от 13.00 часа в БТА.

ТОП 10 на финалистите в конкурса "Европейска награда за корпоративна отговорност 2008 - иновации за по-добър свят" ще бъде обявен на брифинг в БТА в 14.00 часа.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие Център за обществена подкрепа „Св. София” от 11:00 часа. Центърът „Св. София” е създаден от фондация „За нашите деца” по проект, финансиран от програма ФАР на ЕС.

Изложбата “Спомен за възкръсналото царство” ще бъде открита от министъра на отбраната Николай Цонев от 18.00 ч. в Националния военноисторически музей. Изложбата е посветена на 100-годишния юбилей от обявяването на Независимостта на България.

На 23 септември президентът Георги Първанов ще бъде гост на тържественото откриване на учебната година на випуск “Независимост” на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. В аулата на университета държавният глава ще изнесе лекция пред студентите.

От 23 до 28 септември в Държавен културен институт - Културен център „Двореца” в Балчик ще се проведе първата Международна среща на преводачи, издатели и литературни агенти, организирана от Министерството на културата. На работната среща ще присъства заместник-министърът на културата Надежда Захариева. Министерството на културата ще обяви и програмата си за популяризиране на българската литература извън страната, за която са осигурени 300 000 лв.

От 14.00 часа в зала Варна на община Варна ще се състои пресконференция по повод Салона на книгата – Варна 2008.

Редовната пресконференция на кмета на Варна Кирил Йорданов ще се състои от 12.00 часа в зала.”Варна” в общината.

 

На 23 септември от 18 часа отдел „Гражданско образование” на Международно дружество „Елиас Канети” инициира дискусия, посветена на младите хора и на смисъла от гражданско образование в България. Дискусията ще се проведе в Център Елиас Канети в сградата на Доходното здание в Русе.

На 23 септември премиерът Сергей Станишев ще отпътува на едноседмична визита в Съединените щати за участие в редовната 63-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Сесията ще бъде открита на 24 септември.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4036 |18.09.2008 Предстоящо на 19 септември . 0| 3877 |17.09.2008 Предстоящо на 18 септември . 0| 3715 |16.09.2008 Предстоящо на 17 септември . 0| 4158 |15.09.2008 Предстоящо на 16 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads