Реклама / Ads
0| 4288 |25.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 26 октомври

.
Президентът Първанов заминава на държавно посещение в Република Корея и Австралия; провежда се форум на тема “Защита на интересите на служителите на полицията”;
 

Президентът Георги Първанов заминава на държавно посещение в Република Корея и Австралия.

Цветан Цветанов ще открие форум на тема “Защита на интересите на служителите на полицията”. Дискусията ще започне в 13.30 часа в зала “Десислава” на хотел “България”. Преди това вътрешният министър Цветан Цветанов ще проведе работна среща с областните директори и директорите на главните дирекции на МВР.

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде гост на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” по случай Деня на народните будители. Събитието ще се състои от 11.30 часа в Аулата. По време на посещението е предвидена среща-разговор на премиера със студенти и с академичната общност.

Пресконференция по повод излизането от печат на книгата-албум „Руски военни паметници от Освободителната война 1877-1878 г.” ще се състои от 11.00 часа в БТА.

От 9.00 ч. в Големия салон на БАН официално ще бъде връчено почетното звание на БАН “Doctor honoris causa” на Никола Николов Гюзелев и на ст.н.с. I ст. дбн Наум Асенов Якимов.

Федерация на потребителите в България и Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България ще дадат пресконференция от 10. 00 часа в БТА.

Национална асоциация на българския бизнес и Организация за обществена самозащита – ЕДНО организират пресконференция
от 15.00 часа в БТА.

По повод Световния ден на мозъчния инсулт в МБАЛ „Токуда Болница София” ще се проведе пресконференция от 11.00 часа в Аула на 9-ти етаж в болницата.

Резултатите от проект „Млад предприемач” ще бъдат представени в Национална финансово-стопанска гимназия
(София, ул.”Розова долина” № 1, 10,30 ч.).

Министърът на образованието и науката Йорданка Фандъкова ще бъде гост на официалното откриване на детска стая за отдих и игра в Александровска болница. Събитието ще се състои от 12.00 ч. в Александровска болница, ул. „Св. Г. Софийски“ 1.

От 14,00 часа в бирария “При кмета” Георги Кадиев , кандидат за кмет на София от Коалиция за България ще даде пресконференция на тема “Моята визия за София”.

След заседание на Националното ръководство на ДСБ ще се проведе пресконференция от 11.30 часа в централата на партията на бул.Витоша 18.

Зам. кметът Албена Атанасова ще даде пресконференция на тема реализирането на социалната услуга „Асистент за независим живот”. Пресконференцията ще се състои в официална зала на Столична община в 11.00 ч.

Фотоизложба “Усещане за морe” ще се състои от 18,30 часа пред Народен театър “Иван Вазов”.

Първият международен фестивал за дигитални изкуства ще се проведе в София. От 20:00 часа. Рене Бекман от София и Ксавие ван Уерш от Хага ще представят пред публиката в Галерия Академия своят съвместен пърформанс.

Премиера на книгата на Христофор Тзавелла “Образът на Русия в български народни песни от Мизия, Тракия и Македония” ще се състои от 18.00 часа в зала 7 на НДК.

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова и председателят на Общински съвет на БСП Йорданка Слатинска ще дадат пресконференция в клуба на БСП- Благоевград, от 10.00 часа

От 12.30 часа ще се състои пресконференция на народните представители от ПП ГЕРБ Ямбол. Поводът е официалното откриване на приемна на депутатите. Събитието ще се състои в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Ал. Стамболийски”

По повод духовния празник на град Видин от 10 часа в Катедрален храм „Св. Димитър” ще се проведе тържествена литургия. Церемонията по издигане на знамената на Република България, Община Видин и ЕС ще се състои от 11.00 часа на централния площад „Бдинци”. За 11.30 часа в залата на Общинския съвет е насрочена тържествената сесия на местния парламент, на която ще се обявят и почетните граждани на Видин. Финалът на едноседмичните празненства ще е в общински драматичен театър с празничен концерт на Ансамбъл „Дунав”.

Колективна художествена изложба в Румънския културен център във Видин
ще се състои от 15 часа. Изложбата е 19-та поред и в нея ще бъдат представени творби на художници от група "Константин Бранкуш" от окръг Долж, Румъния.

Областният управител на Варненска област Данчо Симеонов и кметът на община Долни чифлик Борислав Натов ще открият ремонтиран рентгенов кабинет в град Долни чифлик в 15.00 ч. Двамата ще присъствата и на откриването на новопостроеното крило на ЦДГ в с. Гроздьово, предназначено за 25 деца. Откриването ще се състои от 16.00 ч.

Град Айтос отбелязва своя празник на Димитровден. По този повод в сградата на общината е представена изложба „ Миг от времето” на художничката Димитрина Мургова. За празника тържествена Св. Литургия ще бъде отслужена от 9.00 часа в Храм „Св. Димитър”. В 10.30 часа ще се проведе литийно шествие от храма до площад „Свобода”. В 11.00 часа ще се проведе Ритуал за издигане на националното знаме, след който ще започне концерт на Николина Чакърдъкова. В 18.00 часа на площада ще е концертът „Младите на Айтос празнуват” с участието на Ъпсурд, Лора Караджова и балет „Нова”.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3738 |22.10.2009 Предстоящо на 23 октомври . 0| 3851 |21.10.2009 Предстоящо на 22 октомври . 0| 4030 |20.10.2009 Предстоящо на 21 октомври . 0| 3840 |19.10.2009 Предстоящо на 20 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads