Реклама / Ads
0| 4184 |07.03.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 март

.
 

От 14.00 часа в Народното събрание ще се състои среща на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с Жан-Франсоа Вебер, магистрат от Националния съвет на магистратурата на Република Франция.

Медицински курс за прилагане на най-модерната в цял свят система от алгоритми за спешна помощ при масови травми ще открият специалистите на Военномедицинския отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия (ВМА) в 12.00 часа в Аулата на академията.

В МТИТС от 11.00 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и вестник „24 часа” ще връчат награди на участвалите в анкета за име на летище София, изтеглени с жребий.

В 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен, на посланика на Република Корея у нас. В 10.30 часа президентът ще връчи орден “Мадарски конник” – първа степен, на посланика на Република Аржентина у нас. В 11.00 часа Първанов ще проведе среща с Мария Капон, председател на Единна народна партия, представители на неправителствени организации и политически партии, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с промените в Закона за генетично-модифицираните организми.

В 9.30 часа в зала “София” в сградата на Български Червен кръст (бул. „Джеймс Баучер” 76) ще се проведе тържество по повод Международния ден на жената, организирано от БЧК със съдействието на Съвета на жените-бежанки в България.

Ръководството на БФБ – София АД ще даде пресконференция от 11.00 часа в сградата на борсата (ул. Три Уши № 10, етаж 7), на която ще бъдат представени основните приоритети в бъдещата работа на борсата и стратегията й за развитие на капиталовия пазар до 2012 г.

В 11.00 часа представители на ръководството на Министерство на здравеопазването и парламентарната комисия по здравеопазване ще посетят малките пациенти от единствената у нас Детска клиника по туберкулоза при Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Св. София”.

Резултати от фитосанитарни проверки на службите за растителна защита ще обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при посещение на борса за цветя в град София. Министърът ще посети борсата за цветя „Тилия”, която се намира на бул. „Александър Малинов” № 80 в жилищен квартал „Младост” в 11.30 часа.

Българската конфедерация за връзки с обществеността ще даде пресконференция от 12.00 часа в БТА по повод официалното оповестяване на двете най-големи ежегодни събития в сферата на PR в България – конкурсът за постижения в сферата на Връзки с обществеността ”PR Приз” и единствения по рода си, четвърти поред, PR фестивал в страната.

По инициатива на посолството на Кралство Норвегия и Иновация Норвегия, в сътрудничество с Българската търговско–промишлена палата (БТПП), ще бъде проведена конференция на тема ”Womenomics”, по случай Международния ден на жената от 10.00 до 15.45 часа в Радисън Блу Гранд Хотел, пл. “Народно събрание” 4.

Кръгла маса на тема: „Действия, предпоставки и условия за оцеляване на малките предприятия в условията на криза” ще се състои от 10.00 часа в конферентна зала „Европа” на бул. „Ал. Дондуков” 11, етаж 2.

По повод Международния ден на жената 8 март утре всяка жена, която влезе до обяд в сградата на Столична община, ще получи саксия с пролетно цвете. Цветята ще бъдат подарявани от актьора Андрей Слабаков, известен с градинарското си хоби. Йорданка Фандъкова поздравява всички жени с празника и им пожелава здраве, професионални успехи и много щастие. Тя е убедена, че в добрите ръце на жените София ще стане един по-подреден, чист и красив град.

От 10.00 до 12.00 часа, в зала 105 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул. „Христо Ботев” 205, гр. Стара Загора, ще се проведе работилница за работа с грънчарско колело.

Софийско гражданско сдружение „Щастливеца”, Русенско екологично сдружение „Зелен живот”, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Нов български университет – Департамент „Политически науки” представят от 18.30 ч. в Червена зала прожекция на филма „Шест жени”.

Очаква се в Кюстендил и в други градове в страната да се проведат протести на общопрактикуващи лекари заради просрочени плащания от НЗОК. На 8 март общопрактикуващите лекари от ОПЛ от област Кюстендил ще предприемат ефективно спиране на работа.

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев свиква извънредно заседание на Надзорния съвет на НЗОК. Тези правомощия са му дадени в чл. 16, ал. 2 на Закона за здравното осигуряване. Дневният ред на заседанието, който е посочил министър Божидар Нанев, са възможностите за актуализация на бюджета на Здравната каса за 2010 г.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4097 |04.03.2010 Предстоящо на 5 март . 2| 4154 |03.03.2010 Предстоящо на 4 март . 0| 3994 |01.03.2010 Предстоящо на 2 март . 0| 4067 |28.02.2010 Предстоящо на 1 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads