Реклама / Ads
0| 4293 |12.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 13 май

.
Провеждат Национална кръгла маса на тема „Новата държавна политика към българите по света”; представят новите правила за управление на средствата на Националния иновационен фонд; заседават политически партии и дават пресконференции; обсъждат въпроса има ли ги младите учени.
 

Национална кръгла маса на тема „Новата държавна политика към българите по света” ще открие министър-председателят Сергей Станишев от 14.00 ч. в Зала 10 на Националния дворец на културата в столицата. Участие във форума на най-високо ниво ще вземат председателят на парламента Георги Пирински, вицепрезидентът Ангел Марин и вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. С доклад за политиката на страната в областта на образованието на най-младото и подрастващото поколение на българите зад граница във форума ще участва вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев. Социалният министър Емилия Масларова ще представи Националната стратегия по миграция и интеграция, а политиката на държавата по придобиване на българско гражданство ще представи министърът на правосъдието Миглена Тачева.Сред темите на форума ще бъдат още рамките и съдържанието на т.нар. „зелена карта” по проекта за Националната стратегия по миграция и интеграция, подкрепата на българската култура и на Българската православна църква по света и др.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще даде началото на информационната кампания относно програмите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за 2008 година в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Откриването на кампанията ще започне в 10.00 часа м сградата на Министерството на образованието и науката.

Заместник –министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще представи новите правила за управление на средствата на Националния иновационен фонд и графикът за провеждане на информационната кампания за разясняване на условията за кандидатстване. Това ще стане на пресконференция от 10.00 ч. в Министерството на икономиката и енергетиката. В пресконференцията ще вземат участие още директорът на дирекция „Политика по отношение на предприятията” в МИЕ Ели Анави и изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Станимир Бързашки.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.00 ч. новата сграда на 127 ЦДГ „Златното пате” в столичния ж.к. „Стрелбище”. За строежа на сградата са инвестирани 850 000 лв. от бюджета на Столична община.Детската градина е за 50 деца и се намира на ул. „Деде Агач” 42 в ж.к. „Стрелбище” за събитието има организиран транспорт от сградата на Столична община в 8.30 ч.

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме в 9.00 ч. дарение от Благотворително моторали 2008 „На две колела през Люксембург, Германия, Австрия, Италия, Гърция, България и Македония”. Дарението е предназначено за Дом за деца „Петко Р. Славейков” и ще бъде връчено на г-н Борисов в сградата на дома на ул. „Пиротска” 175.

Тържествено откриване на компютърна зала на специалност „Европеистика” на СУ „Св. Климент Охридски”, дарена на студентите от Българската народна банка ще се проведе от 13.00 ч. в сградата на СУ „Св. Климент Охридски”. На събитието ще присъстват управителят на БНБ Иван Искров, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев и деканът на Философския факултет доц. Александър Димчев.

В сградата на КТ “Подкрепа” на ул. “Ангел Кънчев” 2 от 11.00 часа ще се проведе пресконференция във връзка със ситуацията в “Кремиковци” и позицията на синдиката по този въпрос. На пресконференцията ще бъде представено и редложение за актуализиране на бюджета и предложение за въвеждане на Здравна карта.

Първото заседание на Националния съвет по икономическа политика при Управителния съвет на Българска стопанска камара ще се проведе на от 11.00 ч в сградата на БСК на ул. Алабин 16-20, ет.1. Основната цел на първото заседание на НСИП е да бъде избрано ръководство на Съвета и да бъде одобрена организационната структура на дейността му.

В Централата на СДС ще се проведе редовно заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. Пресконференцията ще бъде от 14.30ч. в Централата на СДС – ул. „Раковски” № 134.

От 11.30 ч. Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в сградата на централата на партията на бул.”Витоша”18.

От 13:00 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Георгиев, обвинен за катастрофата, при която загина Емил Трифонов – Кембъла. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

От 11.20 ч. в София Прес ще се състои пресконференция на тема "Има ли ги младите учени и имат ли какво да кажат за случващото се с националната общност?". Пресконференцията е и във връзка с провеждането на школа за млади учени и докторанти по социални науки на тема "Социалните науки за запазване и развитие на националната общност", организирана от Института по психология при БАН на 12 и 13 май 2008 г. в залата на София Прес.

Представяне на новата система за разплащания ePayGSM, която ща започне да работи в средата на май ще бъде представена от Георги Маринов, изпълнителен директор на ePay.bg на пресконференция, която ще се проведе от 11.00 часа в Информационния център на Министерство на отбраната на ул. “Раковски” № 106.

В Интер Експо и Конгресен Център – София Ще се проведе 42-ото издание на най-голямата международна специализирана изложба в Югоизточна Европа в областта на медицината - БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ. Откриването ще бъде в 10.00 часа.

В пресклуба на БТА от 11.00 часа ще се проведе пресконференция на Националната асоциация по Спа и Уелнес туризъм /НАСТ/ съвместно с Държавната агенция по туризъм и курортен комплекс "Албена". Темата на пресконференцията е предстоящият Форум за бизнес обмен в сферата на Спа и Уелнес индустрията - Business Exchange - SPA & Wellness /11 - 13 юни 2008 г., к. к."Албена"././Целта на форума е да се даде възможност на производители и вносители на Спа козметика и оборудване, Спа консултанти, Спа хотели и ваканционни селища, взаимно да се запознаят с най-новите тенденции в тази област и да обменят опит и идеи. Ще присъстват представители на Световната организация по туризъм /WTO/, Международната Спа асоциация /ISPA/, Европейската Спа асоциация /ESPA/, както и сродни асоциации от балканските страни./

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети утре палата № 14 на Пловдивския панаир
, където са изложени стоки и услуги на специализирани предприятия и трудовопроизводителни кооперации на хората с увреждания от цялата страна. В 10:30 часа министър Масларова заедно с изпълнителния директор на Международния панаир Георги Гергов и председателя на националния съюз на ТПК Стилиян Беласопулов ще разгледат експозицията на шестото национално изложение на Международния панаир в Пловдив.

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще открие на мост в село Бъзовец и реконструиран храм в село Батишница, община Две Могили. По време на визитата си министър Емел Етем ще се срещне с кмета на община Две могили, г-н Драгомир Драганов и с общинската администрация. В програмата на министър Етем е предвидена среща и с общинската администрация във Ветово. Министър Етем ще бъде в село Батишница в 11.30 часа, а в с. Бъзовец – в 12.00 часа. В 13:00 часа след Сесията на общинския съвет в Две могили ще бъде даден и брифинг.

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще посети Русе. От 17.00 часа той ще даде пресконференция за медиите в клуба на ДСБ, а в 18.00 часа ще се срещне с граждани на Дунавската ни столица в пленарната зала на общината. Тема на дискусията ще бъде управленската криза в страната и необходимостта от политическа алтернатива.

Семинар на тема „Европейският съюз и финансовите инструменти на неговата регионална политика в помощ на работодателски организации и предприятия”
ще се проведе от 13 до 15 май в Разград. Организатор е Българската стопанска камара, в партньорство и с финансовата подкрепа на Фондация „Конрад Аденауер”. Ще участват експерти от регионални организации и местни органи на БСК от Северна България.

Ежегодният медицински преглед в Парка за танцуващи мечки в гр. Белица ще се проведе в дните между 13.05. и 16.05.2008 г. Гости на събитието ще бъдат журналисти, представители на Фондация „Бриджит Бардо”, както и представители на парка на ЧЕТИРИ ЛАПИ „Мечешка гора” в Мюриц, Германия.

Най-новите методи в диагностиката и лечението на онкологични заболявания ще представят от 9,30 ч. в Медицински колеж – Пловдив учени от Междууниверситетския консорциум за развитие на онкологията (CIISO). В Аулата на Медицинския колеж на ул. „Братя Бъкстон” №120 от 12,30 часа Консорциумът ще проведе пресконференция, в която участие ще вземе и зам.-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков.

В Института по психология на БАН ще се проведе пресконференция на тема: „ Има ли млади учени и имат ли какво да кажат за случващото се с националната общност? “. Пресконференцията се провежда в рамките на Третата национална школа за докторанти и млади изследователи изследователи „Социалните науки за запазване и развитие на националната общност“.

Продължават Майските дни на културата, които се провеждат в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Програмата днес ще продължи със семинар на тема: “Управление на човешките ресурси в туризма”, който ще се проведе в зала 2 от 9, 00 часа и Общо събрание на Европейската асоциация на студентите по социология в рамките на Аула Пролетното училище на тема: “Нови форми на човешки права и гражданска активност” от 9, 30 часа.

Обсъждане на проекта на заповедта на защитена зона „Мещица” от екологичната мрежа Натура 2000 ще се проведе от 11.00 часа в читалището на с. Златуша, общ. Божурище. Експерти от РИОСВ – София ще запознаят участниците с ограниченията и с видовете за опазване в зоните предвидени в проектите на заповедите.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3840 |11.05.2008 Предстоящо на 12 май . 0| 4135 |08.05.2008 Предстоящо на 9 май . 0| 3950 |07.05.2008 Предстоящо на 8 май . 0| 4066 |06.05.2008 Предстоящо на 7 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads