Реклама / Ads
0| 3817 |13.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 април

.
Започва 7-та конференция на председателите на парламентите на държавите-участнички в ПСЮИЕ; президентът на GRECO Драго Кос се среща с членовете на МС, ВСС, Комисията за превенция и противодействие на корупцията, посланиците у нас на страните от ЕС; честват 96 г. Военна академия.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще приветства участниците и гостите на Седмата конференция на председателите на парламентите на държавите-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Председателят на Народното събрание Георги Пирински е домакин на форума, който ще се проведе в зала 6 на Националния дворец на културата в столицата.Председателите на парламентите на държавите от ПСЮИЕ ще подпишат Меморандум за разбирателство по интерпарламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа и ще приемат обща декларация. Основен акцент на конференцията ще бъде ролята на парламентите в процеса на регионално сътрудничество. Форумът започва от 10.00 часа, в зала № 6 на Националния дворец на културата. Приветствия ще отправят и председателят на Народното събрание Георги Пирински и вицепрезидентът Ангел Марин.

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие среща на президента на GRECO Драго Кос с членовете на Министерския съвет, Висшия съдебен съвет, Комисията за превенция и противодействие на корупцията, посланиците у нас на страните от ЕС. На срещата в резиденция „Бояна” ще бъдат обменени знания и опит по отношение на балансирането на превенцията и репресията на корупцията и мерки за изпълнение на международните стандарти в тази област.
Форумът е организиран по проекта „Укрепване на капацитета на КППК с оглед подобряване борбата с корупцията в държавната администрация и съдебната власт” по програма ФАР на ЕС. Срещата започва от 14.00 часа в резиденция „Бояна”.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в тържеството по повод 96-та годишнина от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски”. Те ще поздравят командно-преподавателския състав, слушателите, студентите, специализантите и докторантите на академията по повод патронния празник. Тържественото събрание ще започне в 10.00 ч. във Военна академия „Г. С. Раковски”.

Българският евродепутат от Групата на Партията на европейските социалисти Кристиан Вигенин ще открие Информационен офис на Европейския парламент в Ямбол. От 13.30 часа ще се проведе пресконференция.

Тренировъчни полети над море с участието на летателни екипажи от поделения 32 040 - Крумово и 26 030 - Безмер ще се проведат в периода 14 – 18 април от летище „Балчик”. Екипажите ще изпълняват полети над море и стрелба по морска цел на временен авиационен огневи морски полигон “Крапец”. В полетите ще участват 5 самолета Су-25 (от авиобаза Безмер), 2 вертолета Ми-24, 1 - Ми-17 и 3 - „Кугар” (от авиобаза-Крумово).

Първа Английска Езикова Гимназия със съдействието на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община, организира спортни прояви по баскетбол, волейбол и футбол по повод 50-годишния си юбилей. Официалното откриване на събитието ще бъде от 11.30 ч. в зала „Триадица”

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще вземе участие в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 14 април 2008 г. в Люксембург. В рамките на заседанието на Съвета е предвидено провеждане на политически дебат по предложението за Регламент на Съвета относно създаването на система на Общността за предотвратяване, възпиране и премахване на незаконния, недокладван и нерегулиран риболов. На предишно свое заседание, на което е била обсъждана същата тема, държавите-членки са подчертали важността в тази връзка да се дискутират и елементи, свързани с предотвратяването му, каквито са сертифицирането на уловите, практическото въвеждане на проверките в пристанищата, определянето на стандарти за наказания в съответствие с тежестта на съответното нарушение, както и необходимостта от технически консултации с митниците и ветеринарните служби.

От 15:00 часа в Техническия университет, бул. „Климент Охридски” № 8, Залата на академичния съвет, ще се проведе официално представяне на първия в България софтуер за оценка на ефективността на системи за оползотворяване на възобновяеми енергийни ресурси в сгради. Целта на разработения софтуер е да улесни проектантите в избора на възобновяеми енергийни източници при строежа и реконструкцията на сгради.

От 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото за убийството на Милчо Бонев- Бай Миле и др.

В Централния военен клуб ще бъде представена книгата на Коста Ананиев “Външно разузнаване на България (1945-2005)”. Книгата е базирана на богат документационен материал, срещи, разговори и интервюта с видни български разузнавачи. В книгата са поместени и спомени и размисли на автора Коста Ананиев. Това е първи опит да се разкрие пред българската общественост обективно трудния път на развитие и израстване на една от най-сложните системи на националната сигурност на страната.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3965 |10.04.2008 Предстоящо на 11 април . 0| 4069 |09.04.2008 Предстоящо на 10 април . 0| 4065 |08.04.2008 Предстоящо на 9 април . 0| 3943 |07.04.2008 Предстоящо на 8 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads