Реклама / Ads
0| 4121 |13.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 февруари

.
Опозицията внася вота на недоверие към правителството; НСС представя годишен анализ; организират кампания за най-масова целувка в защита на Иракли; министри и граждани зарязват лозята.
 

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа. Очаква се опозицията да внесе вота си на недоверие към правителството заради корупцията по високите етажи на властта.

Годишният анализ на Националната следствена служба ще се състои от 10 часа в салона на ведомството на бул. “Д-р Г. М. Димитров” №42.

В 8.30 ч. на площад “Ал.Невски” на официална церемония министър Румен Петков ще връчи ключовете на 190 нови автомобила. Част от тях - марка “Опел” ще попълнят автомобилния парк на столичната дирекция, а останалите – “Нива” с повишена проходимост, ще бъдат насочени за нуждите на ГД “Жандармерия” и НСПБЗН.

Част от доброволците към Самарянска Доброволческа Служба и Нейко Иванов – координатор на Компонент 6, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, гр. Стара Загора, ще проведат информационна акция сред жителите на гр. Чирпан. В централната градска част от 10:30 до 13:00 часа те ще раздават безплатно информационни материали и презервативи.

Националната информационна АНТИСПИН кампания „Бъди в час!” навлиза във втория си етап по повод 14 февруари – Деня на влюбените. Кампанията се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерството на здравеопазването, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН в партньорство с 23 общини, местни координационни офиси по СПИН, неправителствени организации, регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, училища и медии.

От 18.00 часа ще се проведе обществено обсъждане на изменението на Общия устройствен план на Столична община, който е във фаза предварителен проект. Обсъждането ще се проведе в сградата на Народно читалище “Възраждане” в кв. “Дървеница” (бул. “Климент Охридски”, зад блока на “Кинтекс”). 

Законопроектът за ратифициране на Договора от Лисабон за изменение на Договора за Европейския съюз и на Договора за създаване на Европейската общност ще бъде предмет на обсъждане на съвместно заседание на 14 февруари 2008 г. на Комисията по европейските въпроси и Комисията по правни въпроси. Заседанието ще бъде от 14.30 часа в зала 134 на Народното събрание.

В 10 часа в БТА ще се проведе публична дискусия на тема “Корупция и институционална ефективност”. На дискусията социологът Антоний Гълабов ще представи резултати от изследване на реакцията на българските институции и публични субекти относно доклада на ЕК.

Областните управители на Кърджали и Хасково Ангел Коджаманов и Райна Йовчева ще открият в Истанбул официално щанда “БЪЛГАРИЯ–Хасково и Кърджали – земя на откриватели” на Международен панаир на туризма и круизите в Източно Средиземно море. Форумът ще се проведе от 14 до 17 февруари 2008 год. в Панаирен конгресен център ТЮЯП / TUYAP.

В 14 часа ще се проведе протестен хепънинг пред Министерството на околната среда на улица „Гладстон”. Инициативата на гражданските сдружения „ЕКО МРАМОР” и „Обществен съвет – Мрамор”. Тя е заради съсипването на поредното село в София – с. Мрамор.

От 14 до 19 февруари, ще се проведе Деветия международен конкурс за пианисти и клавирни дуа “Албер Русел”. Откриването на конкурса ще бъде в зала “България” от 19 часа, с концерт на Софийската филхармония под палката на френския диригент Мишел Дени, солистка ще е проф. Жени Захариева. Програма на конкурса:

В Българска търговско-промишлена палата ще се състои двудневна кръгла маса на тема: „Бизнес възможности в текстилната промишленост и производството на облекла в страните от ЦЕИ”. Форумът ще започне в 11 часа в зала Б на БТПП.

В 11 часа в Комисията за защита от дискриминация председателят й Кемал Еюп ще се срещне с Томас Хамарберг, комисар по правата на човека на Съвета на Европа. Предмет на разговора да бъде прилагането на препоръките за България по съответната проблематика, направени и публикувани в доклад на Томас Хамарберг през март 2006 г.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще посети винарска изба „Катаржина Естейт”, която се намира в землището на с. Мезек, гр. Свиленград, местността „Бялата пръст”. Поводът е традиционното зарязване на лозята по случай празника на лозарите и винарите - Трифон Зарезан.

От 18.30 часа паралелно в София и Варна ще се направи опит за републикански рекорд за най-масова целувка в защита на Иракли. Инициативата в София ще се проведе пред Народния театър “Иван Вазов”.

В 14 часа в парк-хотел “Витоша” ще бъде представен мониторинговия доклад за изпълнение на Закона за защита срещу домашното насилие в България, подготвен от Адвокатите за човешки права и Фондация “Български център за джендър изследвания”.

Министър-председателят Сергей Станишев е на официално посещение в Молдова. Визитата му ще продължи до 16 февруари.

БЗНС „Народен съюз” ще посрещне Трифон Зарезан от 10 часа в село Карабунар, община Септември.

В ЦУМ ще се проведе тематично кулинарно шоу, посветено на деня на влюбените – 14 февруари. Началото на инициативата е в 10.30 часа в ресторант "Spaghеtty Company".

От 11.00 часа в залата на ресторант „Континентал Плаза” ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена програмата и участниците в 25-та Международна туристическа борса “ВАКАНЦИЯ и SPA ЕКСПО’2008”.

В 10.00 ч. в аулата на СУ “Климент Охридски” ще бъдат представени резултатите от първото национално проучване на професионалната ориентация и мотивация на студентите в България

В деня на влюбените – 14 февруари, в Крумовград за обичта към родината ще говорят изтъкнати български поети, чиито творби са класирани в тематичната антология на националната поезия, посветена на 130-годишнината от Освобождението на България. Литературният пленер е под надслов „Имам си родина” и е организиран от Гражданско сдружение “Хармония”, Академия за европейска култура “Орфеева лира”, Гражданско сдружение “Заедно”, Гражданско сдружение “Надежда” и община Крумовград.

В 9.30 часа – 4 състав на СГС ще гледа делото срещу Венцеслав Върбанов.

На 14 и 15 февруари в София ще се състои информационна среща между научноизследователската и научна общност у нас с представители на Европейската космическа агенция.

Парламентарната комисия по европейските въпроси и парламентарната комисия по правни въпроси ще проведат общо заседание от 14:30 на пл. "Княз Александър I" №1, зала 134. Дневният ред включва: Взаимодействие между Комисията по жалбите и петициите на гражданите към Четиридесетото народно събрание и Комисията по петициите към Европейския парламент, с участието на Душана Здравкова – евродепутат; Обсъждане годишна програма за участието на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз.

В 14:30 часа на пл. "Княз Александър I" №1, зала 232 ще се проведе заседание на парламентарната комисия по жалбите и петициите на гражданите. На заседанието ще бъде представен Законопроекта за ратифициране на Договора от Лисабон за изменение на Договора за Европейския съюз и на Договора за създаване на Европейската общност, № 802-02-3/4.2.08 г., внесен от Министерския съвет. След приключване на съвместното заседание Комисията по правни въпроси ще продължи своето заседание в зала № 356 с обсъждане на Годишната програма за участие на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз (2008 г.), № 802-00-2/31.1.08, внесена от Министерския съвет.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4170 |12.02.2008 Предстоящо на 13 февруари . 0| 4492 |11.02.2008 Предстоящо на 12 февруари . 0| 4032 |10.02.2008 Предстоящо на 11 февруари . 0| 4041 |07.02.2008 Предстоящо на 8 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads