Реклама / Ads
0| 4100 |09.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 декември

.
Заседава НС; подписват споразумения за финансиране между неправителствени организации и Социалноинвестиционния фонд; преговорят синдикатите и Столична община във връзка със стачната готовност на градския транспорт в София; отбелязват 130 години от създаването на Народна библиотека.
 

 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

В 11.00 часа на площад „Св. Александър Невски” официално ще бъде посрещнат президентът на Армения Серж Саркисян, който е на официално посещение в България по покана на президента Георги Първанов. В 12.45 в „Гербова зала” на президентството ще бъдат подписани двустранни документи. В 13.00 часа двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

От 12.00 часа в гранд хотел „София”, зала Триадица ще се проведе официална церемония по подписване на споразумения за финансиране между неправителствени организации и Социалноинвестиционния фонд. Церемонията ще бъде открита от министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

В 10.00 часа министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще се срещне с членовете на Висшия съдебен съвет.

Премиерът Сергей Станишев ще разговаря на работен обяд с президента на Армения Серж Саркисян, който е на официално посещение у нас.

В 15.00 часа в сградата на Столична компания за градски транспорт – бул. „Мария Луиза” 84 ще се проведат преговори между представители на синдикатите и представители на Столична община във връзка със стачната готовност на работещите в градския транспорт в София.

От 20.00 часа в бистро "Before and after" Сдружение „Зрение" организизра благотворителен бал. Сдружение "Зрение" подпомага незрящи млади хора, като се стреми да спомогне за тяхната интеграция в обществото.

От 11.30 ч., в зала 63 на втория етаж на НЦООЗ официално ще бъде открит Софийският клуб на обучители на връстници в сферата на сексуалното и репродуктивно здраве и превенцията на ХИВ към Международния Y-PEER център – София.

От 16.00 часа в централното фоайе на Народната библиотека „Св. Кирил и Методи” ще бъдат отбелязани 130 години от създаването на библиотеката с откриването на изложбата „Марин Дринов – 170 години от рождението му”. На тържеството ще присъства и председателят на народното събрание Георги Пирински.

От 11.30 часа в аула „Максима” на Университета за национално и световно стопанство чешкият президент Вацлав Клаус, който е доктор хонорис кауза на УНСС, ще изнесе публична лекция на тема “Бъдещето на Европа – икономически и политически въпроси”.

От 18.00 часа в Аулата на Софийския университет “Климент Охридски” ще бъде отбелязана 60-тата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. На тържеството ще присъства вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.

От 18.00 часа в Големия салон на БАН  ще се чества 60-годишнината от създаването на Института за изкуствознание при БАН.

В 11 часа в София прес WWF – Световен фонд за дивата природа ще даде пресконференция на тема: „България се включва в световната инициатива на WWF „Часът на Земята 2009“ (Earth Hour)”. Участници ще бъдат Веселина Кавръкова – ръководител на програмата на WWF в България, Таня Кирова, WWF, "Часът на Земята 2009" за България, Константин Иванов – WWF.

В 13 часа в малката зала на София прес Националната асоциация на животновъдите в България ще даде пресконференция на тема: „Представяне на новоучредената Асоциация и нейното национално ръководство. Ще защити ли Асоциацията своите членове в периода на стагнация и финансова криза”.

Първото съвместно българо-арменско пощенско-филателно издание ще бъде пуснато в употреба от 12.30 ч. в сградата на "Дондуков" 2. Проектът на тема „Пейо Яворов и Андраник Озанян – участници в национално-освободителните движения на България и Армения”, е част от инициативите на Годината на българската култура в Армения.

Вторият национален форум на Младежко иновационно и информационно общество АБ под патронажа на Министър-председателя на Република България Сергей Станишев, се открива от 10.00 ч., в зала 7 на НДК.

Френското посолство се присъединява към честванията в София на 60 годишнината на Всеобщата декларация за правата на човека: изложби на фотографии пред Резиденцията на Франция и хотел Хилтън. Изложба от 30 снимки, отразяващи 30-те члена на Декларацията, ще бъде открита на оградата на посолството от посланика Етиен дьо Понсен в 11 ч. Същите снимки ще бъдат прожектирани върху стената на хотел Хилтън от страна на бул. Черни връх от 18 ч.

Български хелзинкски комитет ще връчи награди за особен принос в защитата им у нас. Церемонията по връчването на наградата ще се състои от 17:30 до 18:30 часа във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“.

Нове АД Холдинг и в. Дневен труд дават пресконференция в 12.00 часа в „Рейнбоу плаза”, за да оповестят „Златната десятка на България!”
Официално ще бъдат обявени 10-те топ спортисти, излъчени чрез анкетата „Спортист на годината на България” 2008, както и номинираните треньори за „Треньор на годината” от анкетата на вестник „Дневен труд”.

В Зала „Мати" на НДК от 9 часа ще се проведе пресконференция за Деня на професионалния превод.

От 10.00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон” Икономическият и социален съвет на Република България ще отбележи 5-ата годишнина от създаването си.

Продължава посещението на президента на Чешката република Вацлав Клаус. В 11.30 часа в аула “Максима” чешкият държавен глава ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели от Университета за национално и световно стопанство.

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) отваря офертите на участниците в обществена поръчка за доставка на моторни превозни средства.
Процедурата ще се проведе в 10.00 часа в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа (ул. „Аксаков” 1), където ще бъдат отворени офертите на участниците в процедура за сключване на рамково споразумение с предмет: „Доставка на моторни превозни средства за нуждите на МДААР”, по следните обособени позиции: доставка на леки автомобили; доставка на автомобили с висока проходимост – тип джип; доставка на микробуси с 8+1 места.

В 13 часа в БТА ст.н.с. д-р Бони Петрунова и проф. Николай Овчаров ще дадат пресконференция по повод резултати от археологическото проучване на крепостта Урвич край София - последната крепост на цар Иван Шишман. Интересът на американците към България и българската археология и грандиозният успех на лекциите на проф. Овчаров в престижни американски университети.

В 14 часа в БТА Столичната лекарска колегия на БЛС ще даде пресконференция по повод измененията в Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина.

В Международния ден за човешки права – 10 декември, практикуващи китайската система за подобряване на здравето и характера Фалун Гонг организират мирно бдение от 11 до 13 часа пред Китайското посолство в София – ул. Александър Фон Хумболд №7.

От 10 до 12 декември 2008 г. в Сандански Главна дирекция “Охранителна полиция” - МВР (отдел “Пътна полиция”) организира семинар на тема “Превенция и медии - противодействие на пътно-транспортни произшествия с рискови участници в движението - деца, юноши, млади водачи и възрастни пешеходци”.

От 10.30 часа в медийно-информационния център на община Видин, кметът Румен Видов ще награди спортистите за месец ноември и декември.

В 10.00 часа в Конферентната зала на Технически университет – Варна, която се намира на 5-ия етаж на Нов учебен корпус, ще бъде открита новоизградената Общоуниверситетска лаборатория по „Мехатроника”.

От 11.00 часа в Кафе – театъра на ФКЦ - Варна Фондация “Кор кароли” ще проведе пресконференция за обявяването на носителя на Наградата за най-добро българско морско ветроходно постижение за 2008 г.

В 10.40 часа в СОУ “Св. Климент Охридски”, Пещера президентът на Информационна агенция „Фокус” Красимир Узунов ще изнесе урок, част от инициативата „Урок по родолюбие”.

В 12.30 в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод старта на кампанията за почистването на Пловдив - "За един по-чист и зелен град".

От 17.30 часа ще започне факелно шествие по повод празника на Плевен – 10 декември. Шествието е организирано от местните структури на движение „Напред”.

Във Велико Търново между 10 и 12 декември 2008 г. министерството на регионалното развитие и благоустройството организира обучение на неправителствени организации и бенефициенти по Националната програма за подобряване на жилищните условия на ромите в Република България за периода 2005-2015 г. Обучението се провежда на два етапа.

Конференция на тема „Повече прозрачност в устройството и управлението на територията гр. Ямбол” ще бъде открита в 10.00 часа в х-л „Диана палас”. Форумът ще бъде открит от кмета на общината Георги Славов и се провежда в рамките на проект „Местна инициатива за прозрачност в устройството и управлението на територията на община Ямбол” на СНЦ „Клуб европейски инициативи – ИДЕА”, по който общината е партньор.

От 17.30 часа в конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца представят управленските идеи на коалиция Движение ”Напред”, която бе създадена в началото на ноември в столицата. По този повод в областния център ще гостуват председателите на трите политически сили, които влизат в коалицията: Красимир Каракачанов на ВМРО - БНД, Стефан Личев на Земеделския народен съюз и Кънчо Филипов на партия „Лидер”.

От 17.30 часа в СДС-Бургас кандидатът за председател на партията Румен Христов ще даде пресконференция.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3953 |08.12.2008 Предстоящо на 9 декември . 0| 4091 |08.12.2008 Предстоящо на 8 декември . 0| 3996 |04.12.2008 Предстоящо на 5 декември . 0| 3861 |03.12.2008 Предстоящо на 4 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads