Реклама / Ads
0| 4286 |10.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 декември

.
Заседава НС; гледа се делото за източване на средства от програма САПАРД; заседава СОС; министър Д. Вълчев представя виждането си за развитието на образованието в България; награждават десетте най-добри армейски спортисти за 2008 г.
 

 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 9.00 ч. ще започне приемният за граждани ден на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие в 9.30 ч. в заседателната зала на хотел „Феста София” /”Феста Барсело”/ пленарната сесия на проекта „Обмен на данни за съдимост”. Във форума, който е организиран от Министерство на правосъдието, ще участват експерти от 17 страни-членки на Европейския съюз и от Европейската комисия.

Софийски градски съд ще гледа делото за източване на средства от програма САПАРД. На подсъдимата скамейка ще седнат Марио Николов, съпругата му Марияна, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Анна Шаркова, Григор Главев, Валентин Ангелов и Лазарина Георгиева. Те са обвинени в документни измами и злоупотреби със 7.5 млн. евро. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

В 10.00 часа в Клиниката по педиатрия на Александровска болница ще бъде направено дарение на медикамента Проспан от представители на „Либра” ЕАД на доц. Пенка Переновска, завеждаща Детската клиника към Александровска болница. На събитието ще присъства и доц. д-р Асен Златев – изпълнителен.директор на болницата.

От 10.00 часа в Българската търговско- промишлена палата ще се открие арменско-български бизнес-форум от президентите на България и Армения.
В 10.40 в Националната галерия за чуждестранно изкуство президентът на България Георги Първанов и президентът на Армения Серж Серкисян ще открият изложба на Сергей Параджанов.

В 10.00 Столичен общински съвет ще проведе редовно заседание.

От 11.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе Кръгла маса на тема „Реформи в „резерва” – как се финансира българското здравеопазване чрез Бюджет 2009?”. Събитието се организира от доц. Атанас Щерев, депутат от ПГ на БНД и член на парламентарната комисия по здравеопазване.

В пресклуба на БТА от 11.00 ч. ще се проведе пресконференция на тема: „Предизвикателствата пред българската отбранителна индустрия и основни цели и задачи през 2009 г.” Събитието е организирано от Сдружение "Българска отбранителна индустрия".

Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков от 11.00 ч., в Зала 1 на ДАИТС ще награди с почетен знак на Агенцията и грамота шестимата възпитаници на Софийската математическа гимназия, които спечелиха златните медали на Международния младежки фестивал по математика в Индия.

От 11.00 ч. в зала „Надежда” на Театър „Възраждане” ще се проведе пресконференция по повод Коледния концерт на Софийския духов оркестър. Традиционният празничен концерт на Софийския духов оркестър ще се състои на 13 декември от 19.00 ч. в Зала „България”.

От 14.30 часа в зала „Рейнбоу Плаза”, ул. „Атанас Дуков” 29 министърът на образованието Даниел Вълчев ще представи виждането си за развитието на образованието в България.

В 12.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, с която ще бъде дадено начало на кампанията "Първо се консултирайте с вашия фармацевт". В пресконференцията участие ще вземат инж. Павел Кърлев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите в България, маг. фарм. Мирослав Ненчев, председател на УС на Българския фармацевтичев съюз и Димитър Манолов - представител на GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.

В зала “Изток” на Народното събрание от 12 часа лидерът на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев и председателят на „Европейски демократически институт” Димитър Абаджиев ще дадат пресконференция за отражението на световната финансова и икономическа криза върху българската икономика. В брифинга ще вземат участие експерти на РЗС и ЕДИ и преподаватели и изследователи от Софийския университет, УНСС и Калифорнийския университет.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще награди десетте най-добри армейски спортисти за 2008 г. Церемонията ще започне в 12.30 ч. Министерството на отбраната и на нея са поканени да присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и спортни деятели.

Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще проведат предколедни срещи на с представители на военно-патриотичните съюзи и с деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Срещата ще започне в 15,30 ч. в Централния военен клуб в София.

В Гранд хотел „София”, зала София, ще се състои среща на експерти от новите държави-членки на ЕС, които регулярно споделят опита си при изпълнението на програмите, финансирани със средства от Структурните инструменти на ЕС за периода 2007-2013 г. В 14.30ч. приветствие към участниците в конференцията по Кохезионната политика в София ще отправи вицепремиерът по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представено емпирично социологическо изследване „Обществени нагласи в края на 2-та година от членството на България в Европейския Съюз” на агенция АССА-М. Пресконференцията е по инициатива на евродепутата Илияна Йотова.

В сградата на Министерството на външните работи ще се проведе награждаване на победителите в младежкия фотоконкурс „Поглед към толерантността” и откриване на изложба с най-добрите фотографии от него от 15.00 ч.

В 16.15 часа ще бъде открит новият логистичен център на „Софарма” АД, който се намира на бул. „Рожен” 16.

В аудитория 65 на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” от 18.00 часа ще се проведе семинар-дискусия на тема: „Моята Витоша”. Събитието се организира от Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO и Коалиция „За Да Остане ПРИРОДА в България” по проекта „Място за бъдеще”, реализиращ се от Софийско гражданско сдружение “Щастливеца” и подпомогнат от Тръста за развитие на гражданското общество за Централна и Източна Европа.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще участва в Смесената междуправителствена българо-кипърска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Тя ще се проведе от 11 до 12 декември 2008 г., в гр. София.

В 19.00 часа в Учебен драматичен театър към НАТФИЗ ще се проведе пресконференция на спектакъла „Клас” по сценария на едноименния филм на Илмар Рааг, сценична адаптация и постановка доц. Ивайло Христов.

Премиерът Сергей Станишев ще се включи в работата на редовния Европейски съвет в Брюксел.

От 13:30 часа в заседателната зала на Пловдивския университет ще се проведе семинар в рамките на експертна мисия на МААЕ в ИЯИЯЕ – БАН по “Разработване на Неутронна терапия на изследователския реактор ИРТ в София”.

В конферентната зала на хотел „Казанлък” омбудсманът Гиньо Ганев организира регионална конференция на тема: „Правата на гражданите, доброто управление и местната власт”. Срещата се провежда в рамките на проекта „Прилагане на принципите на добро управление в местната власт”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев ще направи работно посещение на гара Велико Търново в 10.15ч. Посещението на железопътната гара е в рамките на семинара на компанията „Отчет на инвестиционната дейност на НКЖИ през 2008 година, реализирани проекти и постигнати ефекти”, който се провежда в старата столица.

В Интерхотел “Сандански” се провежда семинар на тема “Превенция и медии - противодействие на пътно-транспортни произшествия с рискови участници в движението - деца, юноши, млади водачи и възрастни пешеходци”. Семинарът в организиран от Главна дирекция “Охранителна полиция” - МВР (отдел “Пътна полиция”).

В 11.00 часа в зала „Варна” на общината кметът Кирил Йорданов ще даде пресконференция.

В 10.10 часа, в СОУ „Христо Ботев” Нешка Робева ще проведе урок по родолюбие.

В 18.30 часа в Концертната зала на града Държавна филхармония – Враца заедно с Дъблинския филхармоничен оркестър под диригентството на Дерек Лийсън ще представят най-доброто от ирландската и класическата музика.

Лидерът на ПП „Атака” ще посети Плевен. В 11 ч. той ще се срещне с представители на ръководство в клуба на ПП „Атака” в гр. Плевен
на ул. „Георги Раковски” № 25. Ще бъде открит и обновеният клуб на партията в града. Между 14 ч. и 16 ч. той ще се срещне с плевенски студенти в актова зала на Община Плевен. В 16 ч. младежката организация на ПП „Атака” ще поднесе венец пред костницата в центъра на Плевен.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4100 |09.12.2008 Предстоящо на 10 декември . 0| 3953 |08.12.2008 Предстоящо на 9 декември . 0| 4091 |08.12.2008 Предстоящо на 8 декември . 0| 3996 |04.12.2008 Предстоящо на 5 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads