Реклама / Ads
0| 3993 |13.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 май

.
Продължава официалното посещение на принц и принцеса Акишино от Япония; заседават НС; МС; Синята коалиция представя кандидатите си за депутати в Европейския парламент.
 

Продължава официалното посещение на принц и принцеса Акишино от Япония, като гостите ще се срещнат с президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова, както и с председателя на парламента Георги Пирински.

В 9.00 часа Народното събрание ще започне редовното си заседание.

В 10.00 часа ще започне редовното заседание на Министерски съвет.

В 9.30 часа в Националния дом на науката и техниката ще започне Научно-техническа конференция на тема „Състояние и перспективи за развитието на велосипедния транспорт в България”. Форумът се провежда със съдействоето на Министерството на транспорта.

Синята коалиция ще представи кандидатите си за депутати в Европейския парламент в 12.30 в щаба на коалицията на „Парчевич”25.

Министерството на извънредните ситуации и Държавна агенция „Национална сигурност” ще подпишат споразумение за сътрудничество.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото за длъжностно присвояване срещу бившият изпълнителен директор на „Топлофикация – София” Валентин Димитров.

В 11.00 часа Софийски градски съд ще разгледа искането на Александър Томов за отмяна на наложената му забрана да напуска страната.

В 11.00 часа заместник-кметът на Столична община инж. Александър Цветков ще инспектира ремонти на бул. „Кн. Ал. Дондуков”, бул. „Акад. Стефан Младенов” в Студентски град (при Български пощи) и на бул. „Сливница” между „Орион” и Околовръстния път.

Премиерът Сергей Станишев ще открие Библиотечно-информационен център Химико-технологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще даде старт на Националното младежко турне на БСП „България-Презареждане”.

В 10.30 часа в хотел „Радисън” в София ще се проведе кръгла маса на тема: „Здравноосигурените и осигурителната система в България”.

В 10.30 часа в хотел “Шератон”, зала “Средец” ще се проведе среща между ръководствата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и на Комисията за защита на конкуренцията.

В 11.00 часа в зала „Рила” на хотел Шератон ръководството на „Химимпорт” АД ще представи публичното предлагане на емисията привилегировани акции на компанията.

В 9.30 часа ИС на КТ „Подкрепа” свиква Извънреден Конфедеративен съвет по предложение на Националния стачен комитет на Конфедерацията.

В 9.30 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” ще се проведе семинар,посветен на разработването на ветроенергийни комплекси.

В 11.00 часа в Заседателната зала на БНТ ще се проведе пресконференция за Евровизия, за отразяването на предизборната кампания от БНТ и за нова продукция – „Аз уча български с БНТ САТ”. На събитието ще присъства и министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

В 11.00 часа в зала „Мати” в НДК в София ще се проведе пресконференция, посветена на предстоящото издание на Международния фестивал “Софийски музикални седмици” – 2009.

В 12.00 часа в централата на ПП ГЕРБ ръководството на партията и икономическия екип ще дадат пресконференция относно Икономическите провали на правителството.

В 12.00 часа в аудитория 2007 на Университета за национално и световно стопанство Румен Овчаров, председател на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание, ще изнесе публична лекция на тема “Какво направихме, какво предстои да направим”.

В 13.45 часа на ВИП-а на Летище София Надежда Михайлова ще посрещне бившия френски президент Валери Жискар Д`Естен.

В 14.00 часа в Музея „Земята и хората” ще се проведе пленарна сесия на тема: „Перспективи и иновативен подход при прилагането на Физиката на полупроводниците”. В 17.00 часа в музея ще бъде открита изложба „45 години лаборатория „Физика и техника на полупроводниците”.

В 16.00 часа Георги Пирински ще се срещне с Валери Жискар д`Естен, бивш френски президент и бивш председател на Европейския конвент за бъдещето на Европа.

В 16.00 часа в Големия салон на БАН ще се състои представянето на новоизлязлата книгата "Моралът в българските медии”, издание на Института по философски изследвания към БАН.

В 16.50 часа принц Фумихито Акишино и принцеса Кико Акишино от Япония ще посетят Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

В 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата зам.-министърът на културата Явор Милушев заедно с ректора на Нов български университет доц. Сергей Игнатов ще открият „Изложба живопис - студенти от Нов български университет – обучение и творческа индивидуалност”.

В 18.00 часа в читалище „Славянска беседа” ПП Обединени земеделци" и БЗНС организират тържествено честване по случай 100 години от рождението на Йосиф Петров.

В 18.00 часа хотел Хилтън ГЕРБ ще проведе дебат на тема „Бъдещето на ЕС”. В него участие ще вземат Валери Жискар Д’естен - бивш президент на Франция и президент на Европейският конвент, Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ и кмет на София и Румяна Желева – евродепутат и водач на листата на ГЕРБ.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод на българо-италианската културна инициатива "София поздравява Рим" ІІ в столицата на Италия. Ще бъде представена програмата за българските културни изяви в Рим, съгласно договора за сътрудничество между община София и община Рим. Участие ще вземе зам.-кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

В интернет граждани ще имат възможност да задават въпроси в реално време на еврокомисар Меглена Кунева от 17.30 до 19.00 часа.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3946 |11.05.2009 Предстоящо на 12 май . 0| 4231 |10.05.2009 Предстоящо на 11 май . 0| 4108 |07.05.2009 Предстоящо на 8 май . 0| 4254 |06.05.2009 Предстоящо на 7 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads