Реклама / Ads
0| 4318 |13.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 май

.
Откриват Шестия църковно-народен събор на БЦК; заседава Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси; заседават НС, ВСС; обсъждат Актуализираната управленска програма на правителството; отбелязват рождения ден на Столичния зоопарк.
 

Президентът Георги Първанов по покана на Негово Светейшество патриарх Максим ще присъства на откриването на Шестия църковно-народен събор на Българската православна църква, който ще започне в 10.00 часа в Рилския манастир.

Правителството одобри позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси. В срещата в Брюксел, ще участва министърът на финансите Пламен Орешарски.

От 10.00 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще открие десетото юбилейно изложение на земеделска и автомобилна техника, което ще се проведе на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев”, съобщиха от правителствената информационна служба. Участие във форума ще вземат представители на над 150 водещи фирми от България, Румъния, Турция, Словакия, Гърция, Украйна, Унгария.От 12.30 ч. в Аула 1 на университетa, пред студенти, преподаватели и гости на изложението, премиерът ще изнесе лекция на тема: „Приоритети на българската политика в условията на членство в Европейския съюз”.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание
от 9.00 часа.

Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание от 10.00 часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на Милчо Бонев, известен като Бай Миле
. Подсъдими по делото са Георги Стефанов, Анатолий Мънков, Стилян Георгиев и Тихомир Дочев. Заседанието започва в 9.30 часа.

В ресторант „Форум”, НДК от 10.00 ч. ще се състои заключителният етап от XI Национален конкурс „Учител на година”. Конкурсът се организира от Синдиката на българските учители, с председател Янка Такева.

В голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство от 10ч. ще се проведе научно-практическа конференция “Промените в общата селскостопанска политика и позицията на България”, организирана от УНСС и парламентарната Комисия по земеделието и горите. Форумът ще бъде открит от проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС, и Васил Калинов, председател на парламентарната Комисия по земеделието и горите.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 10 ч. на първата копка от започващия строеж на Експериментална Детска Градина за две групи - 50 деца, в Казичене, район Панчарево. Първата копка ще се състои до сградата на кметството в Казичене.

Пресконференция на тема Международната конкурентоспособност на България 2008 ще се състои от 10:00 ч. в Център за изследване на демокрацията, Зала 1, ул. „Александър Жендов” № 5.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова ще открие първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Турция за периода 2007 – 2013 г. Заседанието ще се проведе от 10.30 часа в зала „Пресцентър” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Участие в заседанието ще вземат представители на Главна дирекция ”Регионална политика” на Европейската комисия и на делегацията на Европейската комисия в Република Турция.

Д-р Румяна Тодорова - директор на НЗОК, Александър Огнянов – зам.-директор на НЗОК и Ангел Димитров от 11ч., ще запознаят представителите на медиите с хода на внедряването на Интегрираната информационна система на НЗОК. Срещата ще се състои в сградата на Търговски център SkyCity, ул. “Коста Лулчев” 52.

В Клуба на народния представител в сградата на Народното събрание от 11.00 ч. председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и народните представители от ВМРО-БНД ще представят преиздаденото фототипно издание на Алманах „Македония”. Книгата е един съвременен шедьовър на българската полиграфия, оформена е в луксозно издание с ограничен тираж.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 11 ч. на тържеството по повод рождения ден на Столичния зоопарк. Зоологическата градина в столицата навършва 120 години и екипът на директора д-р Иван Иванов е подготвил богата празнична програма на територията на зоопарка.

Апартхотел Лъки Банско организира официална пресконференция за представяне на иновативната програма ЛъкиФит за трайно редуциране на теглото от 12ч.

Министър Петър Димитров ще направи презентация на тема: “Икономически перспективи пред България и българо-американските търговски отношения” по време на работен обяд с бизнеса. Той е организиран от Американската търговска камара от 12,30 ч. в хотел «Шератон», зала Средец. Сред официалните гости ще бъде и американският посланик Джон Байърли.

Президентът Георги Първанов 2 в 13.00 часа ще се срещне със световния шампион по шахмат Борис Спаски на “Дондуков”. Предвидена е възможност за снимки в началото на срещата.

В Централата на КТ “Подкрепа” от 15 часа ще се проведе среща между ръководството на КТ “Подкрепа” и членове на ИБ на БСП, Парламентарната група на Коалиция за България и министри, на която ще се обсъди Актуализираната управленска програма на правителството. Срещата ще приключи със съвместна пресконференция.

В зала „Изток” на Народното събрание делегация на Комитета по наука и технологии на Парламентарната асамблея на НАТО от 15.00 часа ще проведе срещи с представители на ръководствата на Министерството на външните работи, на Министерството на отбраната, на Министерството на икономиката и енергетиката, на Министерството на околната среда и водите, както и с представители на неправителствени организации, на Атлантическия клуб, Софийския университет, Института за регионално и международно развитие.

Във Френския културен институт от 18ч. ще се състои премиера на книгата „Новини от България" на Кристин Бюркхард. „Новини от България" е изключително любопитен прочит на българския бит през очите на чужденеца. Авторката представя своя едновременно дистанциран и топъл поглед към България. Книгата е на български и френски.

Представянето на националната университетска телевизия „Алма Матер” ще се състои Аулата на СУ „Св. Климент Охридски” от 11 часа.

С осветяване на паметника на св. Патриарх Евтимий от 20,30 ч. ще бъде закрит ІV Международен фестивал на християнските изкуства и култура. На церемонията ще присъства кметът на гр. София г-н Бойко Борисов. Осветлението ще е постоянно и ще се стопанисва от Столична община.

Кметът на община Несебър Николай Димитров и неговият екип организират пресконференция
. Те ще представят отчет за състоянието на общината; приоритетите в работата на екипа и стратегията за развитието на Общината. Основният акцент в пресконференцията ще бъде предстоящия туристически сезон – неговата подготовка, мерките за сигурност и правилата за работа.Пресконференцията ще започне от 10.30ч. в залата на Общински съвет Несебър.

От 12 до 16 май 2008 година в Интер-хотел „Велико Търново” се провежда международен заключителен семинар за резултатите от приключилия Туининг проект BG04/FI/11 „Устойчиво развитие на Националната статистическа система: Внедряване на европейското законодателство в статистиката на информационното общество, доходите и условията на живот и националните сметки”. Проектът беше осъществен в сътрудничество между Националния статистически институт на България, Федералната служба за статистика на Германия (DESTATIS) и Датската статистика. На 14 май от 13.00 часа в залата на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от приключилия Туининг и задачите и очакванията от стартиралия нов Туининг проект.

От 15,30 ч. в зала 247 на община Смолян ще се състои пресконференция на АРО. Тема на брифинга ще бъдат решенията след отчетно-изборното събрание на асоциацията.

От 10 ч. в залата на община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод 5тото издание на Международния Фестивал за Франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2008.

От 11 часа, на ул. „Стадион” 5 кметът на Пловдив Славчо Атанасов и управителят на „Чистота” Радослав Кошински ще връчат първата награда „Зелен дом”, учредена от общинската почистваща фирма

Форум „Вечер на кариерата”, организирана от ERA® -ще се проведе от 18:00ч. в зала „Нептун” на хотел “Аква”във Варна. От 17,15ч. е предвидено провеждането на пресконференция.

В сградата на Областна управа –Кърджали ще се проведе пресконференция от 11 часа, в която ще участват зам.-министърът на извънредните ситуации Ангел Чакъров и на областния управител на област Кърджали Ангел Коджаманов. В Кърджали ще се проведе деветото Републиканско ученическо състезание ”Защита при бедствия и аварии”. Организатори на състезанието са Министерството на извънредните ситуации, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Тържествен концерт, посветен на 140-годишния юбилей на СОУ „Христо Ботев” – град Айтос ще се състои от 17,30 часа в Читалище „Васил Левски”.

В университетския център “Бачиново” на ЮЗУ “Неофит Рилски”, Благоевград, ще се проведе Пролетна школа по ядрена физика за студенти физици от всички висши училища в страната. Тя е в рамките на “Дните на Обединения институт за ядрени изследвания в България”.

Тържествено събрание по случай празника на Икономически университет– Варна ще се състои от 14 часа.

Семинар на тема „Европейският съюз и финансовите инструменти на неговата регионална политика в помощ на работодателски организации и предприятия” ще се проведе от 13 до 15 май в Разград.

В Ниш Българска стопанска камара и Стопанска камара организира делови форум и двустранни бизнес срещи със сръбски фирми. На събитието се очаква да присъстват представители на министерствата на икономиката на двете страни, политици, дипломати и бизнесмени.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4294 |12.05.2008 Предстоящо на 13 май . 0| 3840 |11.05.2008 Предстоящо на 12 май . 0| 4135 |08.05.2008 Предстоящо на 9 май . 0| 3950 |07.05.2008 Предстоящо на 8 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads