Реклама / Ads
0| 4040 |13.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 март

.
Започва втората работна сесия на Европейския съвет; заседава НС; отбелязва се Европейският ден на потребителя; провежда се най-големият образователен форум в София; правят Първа Национална конференция по кърмене.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще вземе участие във втората работна сесия на Европейския съвет, който се провежда под ротационното председателство на Словения в Брюксел. Очаква се сесията да приключи по обяд, след което е предвидена пресконференция. В делегацията, водена от премиера Сергей Станишев, са включени външният министър Ивайло Калфин, министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, съветникът на премиера по външнополитическите въпроси Валентин Радомирски, началникът на кабинета на външния министър Ганчо Ганев, говорителят на МВнР Димитър Цанчев и др.

Новият изпълнителен директор на „Български държавни железници” ЕАД Христо Монов, ще даде кратък брифинг след официалното си встъпване в длъжност.Брифингът ще се състои от 12:30 ч. в приемната зала на втория етаж на Централно управление на „Български държавни железници” ЕАД на ул. “Иван Вазов” № 3.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

По повод Европейския ден на потребителя от 11.00 часа в Информационния център на ЕС ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова, председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров и директорът на Европейския потребителски център Михаела Маринова ще обявят поредица предстоящи събития.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще вземе участие в Срещата на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа в Загреб, Хърватия. Сред акцентите в работната програма са междукултурният диалог и културното многообразие в Югоизточна Европа, обсъждане на Плана за действие, регионалните програми и дейности, както и дискусия относно разширяването на Съвета.

На 14-ти март в Париж ще се проведе първото заседание на българо-френска работна група по селско стопанство, като ръководител на българската делегация е заместник-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще връчи стипендии на студенти – деца на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Събитието ще се състои в хотел „Шипка” и на него ще присъстват заместник-министрите на отбраната и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Събитието ще започне в 14.00 часа в хотел „Шипка”.

Ще се проведе тържественото връчване на наградите на победителите в третия етап на Националния ученически конкурс “София -Москва; България – Русия – вчера, днес, утре”. Тържеството ще се състои от 11ч. в Руския културно-информационен център в София. -

От 13.00 ч., в сградата на КНСБ ще се проведе среща, на която ще бъдат обсъдени проблемите на работниците и служителите в „ЧЕЗ Разпределение България”. За срещата са поканени ръководството на КТ „Подкрепа”, браншовите синдикати и стачния комитет на КНСБ и КТ „Подкрепа” в „ЧЕЗ разпределение България”, министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, ръководството на „ЧЕЗ Разпределение България” АД, ръководството на Агенцията за следприватизационен контрол (АСПК), ИА „Главна инспекция по труда”.

Започва третото издание на Националния учебно-професионален конкурс на „Овергаз” за най-добър газов техник. Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

От 14 до 16 март 2008 година в НДК ще се проведе е Единадесетото международно изложение “Образование” – най-големият образователен форум в София. Изложението се организира от „Меридиан 22” ООД. Негови съорганизатори са: Министерство на образованието и науката, Столична община, Българска търговско-промишлена палата, Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет, Национална асоциация „Частно образование”, фондация „Европейска София”. По време на изложението Българска търговско-промишлена палата и фирма „Меридиан 22” организират Кръгла маса „Образование и бизнес – успешна икономика”. Тя ще се проведе от 14.00 часа в зала № 7 на НДК. На кръглата маса ще се обсъдят конкретни предложения, направени от бизнеса, ректорите на висшите учебни заведения и директорите на професионалните гимназии и колежи за промени в Закона за висшето образование и в Закона за професионалното образование и обучение, които да се внесат в Народното събрание и Министерство на образованието и науката.

Националната кръгла маса във връзка с правото на достъп до информация ще се проведе от 9.30 до 16.00 ч., в „Централ Хотел Форум” – София, бул. „Цар Борис ІІІ” 41. На кръглата маса ще бъдат обсъдени проблемите, които неправителствените организации срещат при упражняване правото на достъп до информация и ще бъдат очертани стратегически направления за застъпническа дейност в областта на достъпа до информация.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Варна, където от 9.30 часа в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център ще връчи сертификатите за предоставяне на компютърна техника от Министерството на държавната администрация и административната реформа. След това събитие, от 11.00 часа, отново в зала „Европа” на ФКЦ ще се проведе информационен ден по Оперативната програма „Административен капацитет”. Това е първият от поредица информационни дни в страната, на които експертите от Управляващия орган на програмата ще разясняват механизмите за кандидатстване в двата нови конкурса за проекти по ОПАК, насочени към структурите на гражданското общество. На същия ден от 16.00 часа в зала „Варна” на общинската администрация министър Василев ще участва в дискусия на тема „Варна – най-доброто място за живеене”.

От 10 часа в залата на община “Марица” в Пловдив ще се проведе дискусия на тема “Приобщаване на българските граждани към европейските културно-исторически ценности”.  В проявата, която е по проект, спечелен от Института за следдипломна квалификация на УНСС по Комуникационната стратегия на България за ЕС, ще участват: проф.д.и.н.Андрей Пантев - депутат, професор в СУ "Св.Климент Охридски", с доклад “Европейската съпричастност на балканската култура”; проф. д.и.н. Валери Стоянов – зам. -директор на Института по история при БАН, с доклад “Аспекти на европейската културна вълна като исторически феномен през ХІХ и ХХ в. Българското историческо наследство и неговите европейски измерения”; проф.д.и.н.Светлозар Елдъров - Институт по балканистика при БАН, с доклад “От национален стил към национален светоглед /българската култура между двете световни войни/ и други.

В град Пловдив ще бъде официално открит първия Областен Младежки информационно-консултантски център в България. Откриването ще се състои от 10:30 в заседателната зала, в Ректората на Аграрен Университет - Пловдив. МИКЦ Пловдив област се администрира от Национална Студентска Асоциация „Паисий Хилендарски”, с подкрепата на Държавната Агенция за младежта и спорта. Партньори за успешното изпълнение на проекта са Аграрен Университет – Пловдив и Младежко Сдружение за мир и развитие на Балканите.

На работна среща в Бургас министър Джевдет Чакъров ще представи програмата на МОСВ за изграждане на пречиствателни станции по цялото Черноморие. Срещата ще се проведе от 10,30 часа в хотел „България”.

Първата Национална конференция по кърмене ще се проведе на 14 и 15 март в Плевен. Тя се организира от Министерството на здравеопазването, Координационния съвет на Националния план за действие „Храни и хранене” 2005-2010 г., Националния комитет по кърмене, Българската педиатрична асоциация и Националния комитет „Заедно за децата”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3866 |12.03.2008 Предстоящо на 13 март . 0| 3892 |11.03.2008 Предстоящо на 12 март . 0| 4053 |10.03.2008 Предстоящо на 11 март . 0| 3732 |09.03.2008 Предстоящо на 10 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads