Реклама / Ads
0| 4275 |14.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 януари

.
НС заседава извънредно; дават пресконференция за АЕЦ „Белене"; представят тенденциите на пазара на труда през 2008 г.; дават пресконференция за събитията около “Кремиковци"; в ПГ на "Ред законност и справедливост" обсъждат проект за вот на недоверие към кабинета.
 

 

Парламентът ще заседава извънредно от 14.00 часа. В програмата са включени също парламентарен контрол и първо четене на промени в Закона за съхранение и търговия със зърно.

Вицепремиерът и външен министър на България Ивайло Калфин ще вземе участие в Първия годишен форум на инициативата на ООН Алианс на цивилизациите, който ще се проведе в Мадрид. Двудневната среща в испанската столица ще събере политически лидери, представители на медийни корпорации, филмовата индустрия, международни неправителствени организации, частния сектор.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с мениджмънта на компанията „Voest Alpine”. Австрийският концерн е един от най-големите производители и преработватели на стомана в света.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще даде пресконференция за АЕЦ „Белене" от 10,00 часа на ул. “Славянска” 8. 

Зам.-министрите на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова и Бюрхан Абазов ще дадат пресконференция за състоянието и тенденциите в развитието на пазара на земята у нас. Събитието ще се проведе в Министерството на земеделието и продоволствието от 13,00 часа в Голям Колегиум. 

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с представители на Националното представителство на студентските съвети от 11.00 часа в МОН в залата на V етаж. Повод за срещата е подготовката на проект на Закон за студентското кредитиране.

От 12.00 часа в БТА ще се състои съвместна пресконференция на Организационния комитет за прекратяване на ВиК системата на София и Националния комитет за подобряване водоснабдяването на България на тема: “Проблемът за прекратяване на концесията със "Софийска вода" АД е поставен пред Европейската комисия”. Решението на Върховния административен съд да осъди ДКЕВР по искане на "Софийска вода" противоречи на Закона за регулиране на ВиК услугите и на интересите на гражданите на София.

КТ “Подкрепа” ще даде пресконференция от 11.00 часа за събитията около “Кремиковци” АД и опасността от остри социални сътресения на територията на София. КТ “Подкрепа” ще представи позицията си и относно сроковете за изплащане на болничните. Събитието ще се проведе в централата на КТ “Подкрепа” на ул. “Ангел Кънчев” 2.

РИОСВ – София ще извърши проверка на депото за твърди битови отпадъци в кв. „Суходол”. РИОСВ – София упражнява постоянен контрол на депото за твърди битови отпадъци в кв. „Суходол”, както и на площадките за съхранение на балираните битови отпадъци на град София по предварително изготвен график, като следи за състоянието на компонентите и факторите на околната среда.

От 10,00 часа в зала 20 на Съдебната палата е насрочено продължението на делото на Кристиян Кръстев срещу Комисията по досиетата.

Новият доклад на Службата за дейности за европейското гражданство за миграцията на работна ръка в EU-27, година след присъединяването на България и Румъния към ЕС, ще бъде представен в 15.00 часа в Европейския парламент в Страсбург на среща организирана от евродепутата Джийн Ламберт. В доклада ЕCAS защитава тезата за дискриминационната природа на ограничителните мерки и фактът, че те са използвани като политически инструмент, а не като икономическа панацея. Всички присъстващи журналисти в Европейския Парламент са поканени да вземат участие.

Новият доклад на Службата за дейности за европейското гражданство за миграцията на работна ръка в EU-27 ще бъде представен и на пресконференция, организирана от международната асоциация „Мирна и Единна Европа” от 11.00 часа в София Прес. Участници в пресконференцията ще са проф. Иван Иванов, председател на „Мирна и Единна Европа”, доц. Андрей Андреев от ВTУ, Иванка Стоева, зам.-председател на „Мирна и Единна Европа”, Кирил Вътев, председател на Федерация Активно Гражданско Общество. Докладът се отнася до последното разширяване, но съдържа и актуална информация за влиянието на свободното движение на работна ръка след разширяването през 2004. 

В 10,00 часа в хотел “Даун Таун” генералният продуцент на фестивала на руската култура в България Андрей Лелявин ще даде пресконференция на тема “Откриването на годината на Русия в България и културната програма, посветена на събитието”.

От 10,30 часа по повод Годината на Русия в България в хотел “Даун Таун” ще се проведе пресконференция на тема “Съвременна Русия и страни от Балканския регион”. Участник в събитието е Михаил Леонтиев, известен журналист, политически коментатор, главен редактор на сп. “Профил”, носител на награда “Златното перо на Русия”.

От 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на JobTiger на тема: “Тенденции на пазара на труда през 2008 г.”

От 19.00 часа, в Дома на киното, ще се проведе премиерата на документалния филм за големия френски художник с български произход Жул Паскин “Голямата любов на френския “терорист” Абел Рамбер”.

Председателят на Партия “Ред, законност и справедливост” и зам.-председател на ПГ на ОДС Яне Янев официално ще внесе за обсъждане в ПГ проект за вот на недоверие на заседание в 13 часа.

Награждават военнослужещи от инженерния взвод, участвали в операцията на НАТО в Косово. Церемония по награждаването на военнослужещите от 3-ти инженерен контингент от Българската армия, които участваха в операцията на НАТО в Косово - КFOR ще се състои утре, 15 януари. Тя ще започне в 11.00 ч. в района на поделение 44 200 - Стара Загора.

От 10.00 ще проведе редовната пресконференция на кмета на община Варна Кирил Йорданов в Зала “Варна”. От 11.00 кметът на Варна ще присъства на откриването на паметен знак, посветен на руските войни, загинали в Руско-турската война от 1828-1829 година в с. Староселец, общ. Провадия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3708 |13.01.2008 Предстоящо на 14 януари . 0| 5050 |10.01.2008 Предстоящо на 11 януари . 0| 3806 |09.01.2008 Предстоящо на 10 януари . 0| 4128 |08.01.2008 Предстоящо на 9 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads