Реклама / Ads
0| 4128 |15.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 декември

.
Откриват новото звено в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”; кметът на София Бойко Борисов се среща с членовете на Български Консултативен съвет; заседава Съветът за социално партньорство в МВР; гледа се дело за безстопанственост срещу бившия шеф на „Топлофикация-София” В. Димитров.
 

 

Премиерът Сергей Станишев ще изнесе в 10.00 часа публична лекция в рамките на петото издание на Младежкия икономически форум’2008 в Университета за национално и световно стопанство. Тема на форума в Аула „Максима” в УНСС ще бъде световната финансова криза и отражението й върху българската икономика.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи договорите на изпълнители по проекти по Програма ФАР 2006. Началото е от 11:00 часа, във фоайето на Народния театър „Иван Вазов”. От 14.00 часа министър Масларова ще връчи ключовете на 60 нови автомобила за Главна инспекция по труда. Церемонията по освещаването и връчването, която ще се състои на площад “Александър Невски”.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще присъства на официалната церемония по подписването на финансовите споразумения за изграждането на новата 156 Мвт вятърна електроцентрала „AES”-Geo Energy. Церемонията ще се състои от 9:00 ч. в Гранитна зала на Министерски съвет.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде гост-лектор на конференцията на Американската търговска камара, от 10.30 часа в хотел “Хилтън”. Бизнес-дискусията ще е по темата за трансатлантическото сътрудничество между Съединените щати и Европейския съюз.

От 11.00 ч. в министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие новото звено в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – „Централно снабдяване със стерилни материали”. От 10.00 ч. ще бъде направена демонстрация на работата на звеното за журналисти.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с членовете на Български Консултативен съвет
, водени от председателя на съвета Доминик дьо Вилпен. Срещата ще се проведе от 10.00 ч. в Столична община. По-късно столичният кмет ще открие в 11.30 ч. Единен център за обслужване на граждани и система за видео наблюдение в административната сграда на Столична община – район „Панчарево”.

От 9.30 часа на трибуната в Народното събрание ще се проведе брифинг на народни представители от Българска нова демокрация заедно с гражданите, които ще внесат Гражданската петиция в подкрепа на изграждането на магистрала „Хемус” и планирането на средства за това в републиканския бюджет за 2009 година.

Ще се проведе заседание на Съвета за социално партньорство в МВР от 14.00 часа в сградата на министерството. Председателят на съвета зам.-министър Соня Янкулова и представителите на Националния полицейски синдикат, Синдиката на гражданската администрация и Националния синдикат на пожарникарите “Огнеборец” ще обсъдят темите за социалния диалог в МВР. След заседанието участниците ще направят изявления.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети 127 СОУ „Ив. Н. Денкоглу”, където ще открие новооборудвани кабинети по физика, химия и биология. Срещата ще се проведе в 10.15 часа, ул. „Парчевич” 43.

Държавната комисия по сигурността на информацията ще проведе Годишната среща и връчване на отличията за обективно медийно отразяване през 2008 година. Церемонията ще се проведе от 11.00 в зала „Тържествена” в Централния военен клуб.

Софийски градски съд ще гледа делото за безстопанственост срещу бившия шеф на „Топлофикация-София” АД Валентин Димитров. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Софийския апелативен съд ще гледа обжалването на мерките на обвинените в убийството на студента Стоян Балтов.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще открие конференция за представяне на целите и очакваните резултати по проект „Добри практики и ефективно партньорство в областта на обществените поръчки”, която ще се проведе от 10.00 часа в хотел „Сентръл парк”.

ДКЕВР насрочва открити заседания за разглеждане на доклади относно утвърждаване цени на „Софиягаз” ЕАД и издаване на „Неврокоп-газ” АД лицензии за извършване на дейностите „разпределение на природен газ” и „снабдяване с природен газ от краен снабдител” на територията на община Гоце Делчев. Заседанията ще започнат от 10.00 ч. в сградата на комисията – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала №4.

Ръководството на “Българска фондова борса – София” ще направи представяне на Индустриален Холдинг България АД - София, три договорни фонда на УД Астра Асет Мениджмънт АД-София, чиито дялове се допускат до търговия на БФБ-София от 16 декември 2008 г., както и на Артекс Инженеринг АД - София, облигациите на което се търгуват от 24 ноември 2008 г. Дружествата ще бъдат представени от 9.15 часа, в сградата на “Българска фондова борса – София” АД, ул. Три уши №10.

Инициативната група от граждани и неправителствени организации, организирала шествието в памет на трагично загиналия студент Стоян Балтов, ще проведе среща-дискусия с представители на всички държавни институции, които имат отношение по отправените от студентите искания. Срещата-дискусия ще се проведе в Студентски град, Американски университет в България, Аудиториум 103, от 10:00 часа.

В централата на Земеделски народен съюз на пл. Славейков № 4А на 16 декември от 11.00 часа ще се проведе работна среща между представители на Движение „Напред” и Съюза на производителите на комбинирани фуражи.

От 11.00 часа в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се проведе пресконференция по повод откриването на първата официална изложба на Пабло Пикасо у нас – „Аз не търся, аз намирам: Пабло Пикасо”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за пазарна икономика ще представи изследване на тема: „Успехите и провалите на българските правителства (1998 - 2007 г).

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе церемония за обявяване на резултатите от 36-то издание на традиционната анкета на „Най – добър спортист на Балканите” за 2008 година.

Екипи на УНСБАЛ “Света Екатерина” ще дарят своя професионален и безвъзмезден труд на децата от помощно училище “Н. Вапцаров”, гр. Вършец
. Събитието ще се състои на територията на училището. Екипите ще тръгнат от УНСБАЛ “Света Екатерина” в 8:00 часа.

Временно изпълняващия длъжността посланик на Кралство Нидерландия в България Мартайн Елхерсма, ще приветства заключителния форум по проекта „Изграждане на мрежа от психично-здравни услуги в общността в гр. Благоевград”. Събитието ще се проведе от 11.00 ч. в Община Благоевград, зала 5.

По покана на президента Абдуллах Гюл българският държавен глава ще направи официално посещение в Република Турция
на 16 и 17 декември 2008 г. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин участва участие в VI-та неформална среща на министрите на външните работи на средиземноморските страни от ЕС. Днес е вторият, последен ден на форума.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4419 |14.12.2008 Предстоящо на 15 декември . 0| 3916 |11.12.2008 Предстоящо на 12 декември . 0| 4286 |10.12.2008 Предстоящо на 11 декември . 0| 4100 |09.12.2008 Предстоящо на 10 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads