Реклама / Ads
0| 4323 |14.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 май

.
Заседават НС, МС, и СОС; откриват конференция за Лисабонският договор и Хартата за основните права; обсъждат изпълнението на Актуализираната управленска програма на правителството; отбелязват Международния ден срещу хомофобията.
 

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще открие конференция на тема “Лисабонският договор и Хартата за основните права – предимствата и ползите за гражданите на Европа”. Форумът, организиран от Икономическия и социален съвет на България по инициатива на Конфедерацията на независимите синдикати в България, ще започне в 10.00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон”.

В 9.30 ч. министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Първа английска езикова гимназия – София. По случай 50-годишния юбилей на училището министър Василев ще връчи на директора Нели Петрова сертификат за предоставяне на 5 компютърни конфигурации, 1 преносим компютър и 1 мултимедиен проектор.

В 9.00 часа започва заседание на Народното събрание.

От 10.00 ч. започва заседание на Министерски съвет.

От 10.00 ч. започва заседание на Столичния общински съвет.

По инициатива на министър-председателя на Република България Сергей Станишев ще се състои работна среща за представяне и обсъждане на модела на развитие на публичното здравеопазване в България. Срещата ще се проведе в четвъртък, 15 май, от 14.00 часа, в заседателната зала на Министерството на здравеопазването.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 12.30ч. на откриването на инсталация за преработка на отпадъци. Заводът се намира в кв. „Филиповци” ул. „Банско шосе” 13 и е инвестиция на Националната организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОБУЛПАК.
Инсталацията ще сортира и рециклира стъкло, пластмаса и хартия.

От 9.30 ч. в зала "Сердика" на хотел "Шератон" Икономическият и социален съвет на България, по инициатива на КНСБ ще проведе конференция на тема "Лисабонският договор и Хартата за основните права - предимствата и ползите за гражданите на Европа". Участие ще вземат членове на Европейския икономически и социален комитет, представители на законодателната и изпълнителната власт и Президентството, структури на гражданското общество и експерти.

Изпълнението на Актуализираната управленска програма на правителството ще обсъдят членове на ИБ на БСП, Парламентарната група на Коалиция за България и министри със синдикатите КТ „Подкрепа” и КНСБ. От 14:30 часа ще се състои разговорът между представителите на БСП и ръководството на КНСБ в сградата на синдиката на пл. „Македония” №1 в София.

От 18.00 ч. в киносалона на „Позитано”20 ще се проведе среща на социалистите от БСП - София с министрите Емилия Масларова, Евгений Желев, Михаил Миков. Водещ на събитието ще бъде председателят на ГС на БСП Румен Овчаров. Ще бъдат представени и обсъждани приоритетите в Актуализираната управленска програма.

От 17 часа в изложбена зала “Архиви” на ул. “Московска” 5, Държавна агенция “Архиви”, Посолството на Ирландия в България и Народна библиотека “Св.Св. Кирил и Методий” ще покажат съвместната документална изложба, посветена на Джеймс Баучер под надслов “Живот отдаден на България”. Изложбата и каталогът към нея са съвместна инициатива на Ирландското посолство и Държавна агенция “Архиви”. Културната проява ще бъде открита от председателката на ДАА д-р Боряна Бужашка и посланика на Ирландия в София Джефри Кийтинг.

Инициатива на гражданските сдружения в творческия сектор за промяна в закона за авторското право и сродните му права дава пресконференция в БТА от 11.00 часа.

Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България дава пресконференция в БТА от 12.00 ч. на тема “Каква е истинската цена на хляба”.

Националната асоциация на разпространителите на печатни издания организира пресконференция в БТА от 10.00 ч. на тема „КЗК глоби Български пощи с 50 000 лева за злоупотреба с господстващо положение. Монополът им на пазара на разпространение на печатни издания в България чрез абонамент спира развитието в този бранш”.

С полет на президентския самолет за Перу заминава хуманитарна пратка за деца, живеещи високо в Андите
– в Пампчакра, Уанкавелика. Децата и техните семейства са пострадали жестоко при миналогодишното опустошително земетресение в Перу и живеят в бедност.Хуманитарната пратка ще бъде доставена до децата със съдействието на Перуанския Червен кръст.

Българска гей организация „Джемини“ ще даде пресконференция от 11.00 ч. в София прес на тема 17 май - Международен ден срещу хомофобията.

Започва пролетната кампания „Попитай фармацевта”
.На най-посещаваните места в големите градове ще бъдат обособени места за консултация, където фармацевтите ще дават съвети и информация за употребата на лекарствени продукти за сезонни заболявания и състояния. Първата проява от кампанията ще бъде в четвъртък /15.05/ от 17.00 ч. в Морската градина в Бургас.

Футболният отбор на Европейския колеж по икономика и управление играе първия си мач в четвърт финала на Държавното студентско първенство.
Дербито е на стадиона в Пазарджик от 17,30 часа, където момчетата на треньора Иван Арсов ще си оспорват титлата с отбора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – София.

В 11.00 часа, в град Пловдив, в Конгресния център на Международен панаир Пловдив, зала „Пловдив”, „Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика” (БНАЕМПК) организира за 4-ти път церемония по награждаването на отличили се компании от етеричномаслената и парфюмерийно-козметичната промишленост. Наградата „Българска роза”, която ще бъде дадена на 7-те най-добри за 2007 година фирми, е дело на склуптура Атанас Карадечев.

Във връзка с извършването на строително-монтажни работи на 15 май 2008г. се налага прекъсване на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа в кв. „Лозенец”.

За четвърта поредна година Дирекция „Култура” на Столична община организира абитуриентски празник за деца в неравностойно положение. С помощта на Дирекция „Култура” младежите, завършващи столични училища, ще празнуват с тоалети, подарени от известни български дизайнери. Тази година рокли на младите дами подариха Жана Жекова, Фани Пападопулу, Весела Василева, Анита, Марчела и др. Тържеството ще се проведе от 15.00 ч. в залата на театър „Възраждане”.

На 15,16,17, и 18 май от 10.30 часа преподаватели от Факултета по ветеринарна медицина към Лесотехническия университет - София ще извършат безплатна ветеринарномедицинска профилактика на безстопанствени кучета и котки в кв. Филиповци. Животните ще бъдат кастрирани, ваксинирани срещу бяс, обезпаразитени и маркирани. На обработените животни ще се издават ветеринарномедицински паспорти. Кампанията ще се проведе пред кметството в кв. Филиповци – ул. „Братя Найденови” N 14.

От 15 до 17 май 2008 година в Комплекс „Слънчев ден”, гр. Варна, ще се проведе IV-та Национална конференция по миниинвазивна хирургия с международно участие. Конференцията се провежда под патронажа на проф. д-р Тома Пожарлиев – Началник на „Клиника по обща и ендоскопска хирургия” при УМБАЛ „Света Анна” – София АД и Председател на организационния комитет и проф. Дамян Дамянов – Председател на Българското хирургично дружество.
По време на конференцията е организирана специализирана медицинска изложба на водещи производители в областта.

Делегация на Комитета по наука и технологии на Парламентарната асамблея на НАТО е на посещение в България. На 15 май 2008 г. парламентаристите ще посетят АЕЦ “Козлодуй”. Те ще се срещнат с ръководството и ще се запознаят със състоянието и работата на АЕЦ.

По инициатива на Съюза на запасните офицери на 15 май в хотел “Кристал Палас” от 9.00 часа ще се проведе семинар, посветен на новите технологии и националната сигурност. По покана на съсловната организация фирмата IBМ ще представи свои продукти, свързани със сигурността и системите за видеонаблюдение.На 15 май 2008 г. в Нов български университет ще се проведе шестото издание на форума за подбор на персонал “Кариери и студенти”.

Публична лекция по въпросите на противоракетната отбрана ще изнесе директорът на Центъра по международна сигурност и право “Робърт Щраус” към Тексаския университет доктор Джеймс Линдзи. Тя ще започне в 15.00 ч. в Централния военен клуб и е организирана от Министерство на отбраната съвместно с Посолството на САЩ в София. На нея ще присъстват представители на Министерството на отбраната, Генералния щаб на Българската армия, Министерството на външните работи и неправителствени организации.

На 1 май 2008 г. излезе от печат “Алманах Македония”, книгата е енциклопедия на географската област Македония, а оригиналното издание е от 1931 г. Новото издание е фототипно и нищо не е променяно като текстове, шрифтове или снимки, а обемът е 1040 страници. Пред печата продължи една година, заради хилядите снимки, които се сканираха и обработваха. Книгата вече беше представена официално в Македония и Албания.
На 15 май от 11:30 ч. в сградата на Археологическия музей в зала “ Одесос” на етаж 2, книгата ще бъде представена на варненската общественост.

От 11.30ч. в медицински център НИЯ, на адрес: бул. Цар Борис III, № 32-40, бл. 49 ще се проведе пресконференция за представяне на нов метод за отказване от тютюнопушене SmokEX-PRO, разработен и успешно прилаган в продължение на повече от пет години в Германия.

На 15 и 16 май 2008 г. в Икономически университет – Варна ще се проведе научно-практическа конференция на тема “Фирмите и пазарите в България в условията на евроинтеграция – продължаващата адаптация”. Тя се организира по случай 88-та годишнина от основаването на университета.

На 15 май в Хотел Хилтън ще се състои благотворителна вечеря с търг на произведения на изкуството в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ “Училище без насилие”. Всички набрани средства от продажбата на места за вечерята ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ, като гостите на събитието ще подкрепят дейностите на УНИЦЕФ за превенция на насилието в училищата и чрез наддаването за специално подбраните близо 50 произведения на български артисти (картини, скулптури, инсталации и др.).


Продължават майските дни на културата в СУ “Св. Климент Охридски” . В 9.00 ч. в Зала 2 започват Студентски балканистични четения. Празник на Философския факултет започва от 10.00 ч. в Аулата.

Общото заявление за плащания на площ от земеделските стопани изтича на 15 май 2008 г. След тази дата за всеки ден закъснение ще има редукция на субсидията с по 1%. Целевата субсидия за произведено и продадено качествено мляко за месец март ще се изплати след приключване на административните проверки, които се извършват от служителите на ДФ „Земеделие”. На 15 май изтича крайният срок, в който изкупвачите на краве мляко подадат декларациите си в Разплащателната агенция за изкупените количества суровина от производителите. Производителите на краве мляко, които осъществяват директни продажби също са длъжни да подадат годишните си декларации.

Ръководството на Община Несебър ще проведе официална пресконференция във връзка с предстоящия туристически сезон. Ще бъдат обявени мерките за сигурност и контрол. Пресконференцията ще се състои на 15.05.2008г. от 10.30ч. в залата на Общински съвет Несебър. 

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4318 |13.05.2008 Предстоящо на 14 май . 0| 4293 |12.05.2008 Предстоящо на 13 май . 0| 3840 |11.05.2008 Предстоящо на 12 май . 0| 4135 |08.05.2008 Предстоящо на 9 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads