Реклама / Ads
0| 3869 |15.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 април

.
Представят проекта на актуализирана програма на правителството 2008-2009 ги план за изпълнението й; заседават НС и ВСС; работниците от „Кремиковци” провеждат протест; организират дискусия на тема “Аз гласувам на 16”.
 

 

Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще обсъдят проекта на актуализирана програма на правителството 2008-2009 ги план за изпълнението й. Документът беше дискутиран на срещата в Хисар на 9-10 февруари 2008 г. на министрите и ръководствата на трите партии от управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС, на парламентарните групи и на комисиите в Народното събрание.

Навършват се 83 години от атентата в софийската църква "Света Неделя". По този повод в столичния храм от 11 часа в сряда ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на най-големия терористичен акт в българската история.
 
Редовното заседание на парламента ще се проведе от 9 часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Методиев-Пилето. Срещу Методиев е повдигнато обвинение, че в съучастие с митничари и шофьори на тирове е внесъл стоки за над 3.5 млн. долара. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев. Той е обвинен в превишаване на власт и престъпление по служба. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

От 9.30 часа ще се проведе пресконференция на Асоциация "Прозрачност без граници" - българското национално представителство на международната организация за борба с корупцията. Брифингът е в БТА.

Работниците от „Кремиковци” ще проведат протест от 7,30 часа сутринта.
 
За пръв път за Централна и Източна Европа у нас ще бъде организиран международен обучителен курс за детекция и проследяване на ГМО. Ще присъстват участници от 13 страни - членки на ЕС, Русия, Беларус, Молдова, Украина, Грузия, Казакстан, Турция, Македония и Албания. Курсът се организира от Агробиоинститут като част от изпълнението на ангажиментите към проекта на ЕК по 6-та рамкова програма - “Co-Extra”, в който са обединени усилията на учени от 52 института от ЕС за подобряване регулацията и ефективното действие на европейското законодателство относно отглеждането и разпространението на ГМО.
Курсът ще се проведе в периода 16 -18 април 2008 г. в Биологически факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и АБИ и ще се състои от две части – теоретичен и практически. Теоретичната част на курса ще бъде открита от зам.-министъра на околната среда и водите Йордан Дардов на 16 април от 10 часа в Биологически Факултет.

Най-новата електронна услуга, предлагана от НАП ще бъде представена на пресконференция от 11,00 ч в Централното управление на НАП.

Ще се проведе редовното заседание на ВСС от 10 часа.

От 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод тазгодишната Пролетна Национална кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата през 2007 година, както и започването на тазгодишното изследване за Статистика на доходите и условията на живот.

ВМРО – Българско национално движение организира дискусия на тема “Аз гласувам на 16”. Тя ще се проведе на 16 април 2008 г. (сряда) от 11.00 часа в салон 1 на хотел “Радисън” в София.

От 11.00 ч. в централата на КНСБ ще се проведе пресконференция на тема „Съкращения в бюджетния сектор”. Брифингът ще бъде воден от президента на КНСБ доц. д-р Желязко Христов и Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ. Ще присъстват председатели на федерации към КНСБ в браншове, засегнати от съкращенията.

В сградата на Държавната комисия по сигурността на информацията ще бъде подписано Споразумение между Република България и Република Финландия за взаимната защита и обмен на класифицираната информация. От българска страна споразумението ще бъде подписано от председателя на комисията Цвета Маркова, а от страна на Финландия – от Виле Андерсон – временно управляващ посолството на Финландия в България. Подписването ще бъде от 11.30 часа.

От 12.00 ч. в Национален пресклуб «България» на Националния стадион „Васил Левски”, гр. София, ще се проведе пресконференция по повод откриването на IX-то Европейско индивидуално първенство по шахмат за мъже и жени. Домакин на шампионата ще бъде Новотел „Пловдив” в гр. Пловдив, а периодът на неговото провеждане е 20.04 – 04.05.2008 г. На пресконференцията ще присъстват д-р Стефан Сергиев, президент на Българската федерация по шахмат и Николай Велчев, изпълнителен директор на БФ Шахмат.
 
От 12.00 ч. Ивайло Франц – преподавател по Православно вероучение в 52 ОУ „Цанко Церковски“, ще даде пресконференция на тема: „Защо Светият Синод на Българската Православна Църква иска задължително изучаване и на Религия-Ислям в българското училище?”

Националният борд по туризъм ще даде пресконференция от 13:00ч. в хотел Хилтън, зала Мусала.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в МВнР помощник-държавния секретар на САЩ по вътрешна сигурност Ричард Барт. Срещата ще бъде проведена от сряда от 13:45 ч. Ричард Барт е в България за консултации по визови въпроси между двете страни.
След срещата министър Калфин и помощник-държавният секретар на САЩ по вътрешна сигурност Ричард Барт ще направят изявления за медиите.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование /14.00 часа, Конферентен център МОН, залата на VII етаж/

„Учредителната власт и представителната демокрация” е темата на среща – разговор на председателя на Народното събрание Георги Пирински с водещи български политици, юристи, журналисти, учени, общественици, ръководители на институции. Форумът се организира по повод 129-та годишнина на Търновската конституция и предстоящото честване на 130-та годишнина от Учредителното събрание. Дискусията ще се състои от 14.00 часа, в зала „Запад” на Народното събрание.

В салона на Съюза на юристите в България – ул. „Пиротска” № 7 от 16 часа ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на конституцията и юриста.

От 16.15 часа в рамките на Десетото юбилейно издание на Националния финансов ИТ форум в хотел „Шератон” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще направи презентация на тема „Среда за електронни разплащания в административното обслужване”.

Навършват се пет години от създаването на Център „Домашни грижи”–Лозенец, чрез който Българският Червен кръст предоставя безплатни социални и медицински услуги и се грижи за 60 самотни и болни възрастни хора от София. Социалните асистенти и медицинските сестри два пъти седмично посещават бенефициентите на Центъра и им оказват помощ при пазаруване и приготвяне на храната, при осъществяване на контакт с Тържеството ще се състои от 12,30 ч. в офиса на ул. «Христо Смирненски» 44Б /пл. «Журналист»/.

Центърът за култура и сътрудничество към Френското посолство в София организира конференция на тема: “Финансирането на политически партии и борбата срещу корупцията”. Тя ще се състои във Френския институт от 9,00 до 18,00 часа.

Редовната пресконференция на Кметa на Община Видин Румен Видов ще се проведе от 10.00 часа, в Медийно-информационния център на Община Видин.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4506 |14.04.2008 Предстоящо на 15 април . 0| 3817 |13.04.2008 Предстоящо на 14 април . 0| 3965 |10.04.2008 Предстоящо на 11 април . 0| 4069 |09.04.2008 Предстоящо на 10 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads