Реклама / Ads
0| 4016 |17.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 февруари

.
България домакинства Втората извънредна сесия на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство; обсъждат популациите на едрите хищници; затварят „Цигарена фабрика Пловдив”; ВМРО почита с панихида гибелта на Апостола.
 

 

От 18 до 22 февруари 2008 г. България е домакин на Втората извънредна сесия на Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство. Тя се провежда под патронажа на президента Георги Първанов. Основен организатор на събитието е Министерството на културата, в сътрудничество с Министерството на външните работи, Българската академия на науките и НДК. На откриването на сесията се очаква да присъства президентът Георги Първанов. Сесията, която е под патронажа на държавния глава, ще започне в 10.00 часа в зала 3 на Националния дворец на културата.

На 18 и 19 февруари заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската делегация за участие в редовното заседание на Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС в Брюксел. Ще бъдат обсъдени подготовката на Европейския съвет, който ще се проведе на 13 и 14 март 2008 г., положението в Западните Балкани, Европейската политика на съседство, Близкоизточния мирен процес и др.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще направи официално посещение в Румъния в периода 18-21 февруари 2008 г. Визитата е по покана на началника на Генералния щаб на Румънската армия адмирал Георге Марин. Двамата командващи ще обсъдят развитието на двустранното военно сътрудничество. Освен със своя домакин адмирал Георге Марин, генерал Стойков ще разговаря и с държавния секретар и ръководител на департамент „Отбранителна политика и планиране” в Министерството на отбраната на Румъния Корнилиу Добрицою.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие Втората годишна конференция „Общините и бизнесът – партньори за икономическо развитие” от 9.30 часа в „Кемпински Хотел Зографски”. Форумът се организира от Фондацията за реформа в местното самоуправление. Конференцията е в подкрепа на диалога между администрациите на местно, регионално и правителствено ниво и частния сектор по въпроси за икономическия растеж.

Пресконференция ще се проведе в централата на КНСБ от 12.30 часа.

Отчет за извършеното по инициативата "Севтополис" през 2007 г. и програма за дейността през следващите три месеца ще бъдат представени на пресконференция в БТА от 11.00 часа. Тя се организира от Сдружение “Съхрани българското”.

Най-новото проучване за състоянието на популациите на едрите хищници – мечката, вълка, чакала, лисицата и риса, във всички страни на ЕС, включително и у нас, както и мерки за тяхното опазване, ще бъдат представени на семинар. Семинарът ще се състои от 10.00 часа в залата на Съюза на ловците и риболовците в България. Ще участват експерти от МОСВ, от ДАГ, италианския Институт за дивата природа, Групата за едрите хищници към Съвета на Европа.

Състав на Софийски апелативен съд ще заседава по делото срещу бившия директор на КАТ Илия Илиев от 10,30 часа.

Състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Емилия Миланова, бившия подуправител на БНБ от 13.30 часа. В същия час в съда ще започне и делото срещу Вероника Кехайова, бивш районен прокурор в Лом.

Media Planning Group (MPG) България ще представи актуалните световни тенденции в стратегическото медиа планиране. Събитието, под наслов M2P Session, ще се състои в хотел „Хилтън”.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще покани всички пловдивски народни представители на среща от 9.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив. Срещата ще се проведе във връзка с решението за затваряне на „Цигарена фабрика Пловдив”. На нея ще бъдат поканени и областният управител Тодор Петков и представителите на синдикалните централи в града.

Членовете и симпатизантите на русенската организация на ВМРО ще почетат с панихида гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски. Събитието ще се състои от 17.00 часа, в църквата “Св.Николай Чудотворец”. След панихидата новоприетите членове на ВМРО ще се закълнат във вярност към Организацията пред знамената на Република България и ВМРО и пред Евангелието.

Официална церемония по връчване на къщичка и пързалка за малчуганите от яслата, подсигурени от младежката организация на “Ротари клуб” – “Интеракт клуб Бургас – Приморие” ще се състои от 10.00 ч. в детска ясла № 1, разположена на кръстовището на улиците “Републиканска” и “Булаир”. Дарението е част от проекта “Обновяване на спортната база на учебни и датски заведения”.

На 18 февруари в Дома на малцинствата в Прага се открива документална изложба, посветена на семейството на Карел и Хермин Шкорпил с надслов „Най-известното поколение на рода Шкорпил”. Организатор на изложбата е сдружението на българите в Прага „Възраждане” в сътрудничество с регионалния музей във Високо Мито - родното място на основателите на българската археология.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4056 |14.02.2008 Предстоящо на 15 февруари . 0| 4122 |13.02.2008 Предстоящо на 14 февруари . 0| 4171 |12.02.2008 Предстоящо на 13 февруари . 0| 4492 |11.02.2008 Предстоящо на 12 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads