Реклама / Ads
0| 3858 |01.12.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 декември

.
Заседават НС; МС; министърът на отбраната Николай Младенов среща с президента Георги Първанов; откриват Софийския международен панаир на книгата.
 

Народното събрание ще проведе редовно пленарно заседание от 9 часа.

В 10 часа ще започне заседанието на Министерски съвет.

В 9 часа в Президентството министърът на отбраната Николай Младенов ще се срещне с президента Георги Първанов, за да го информира за финансовото състояние на министерството, за причините, довели до тежката ситуация, както и за последиците върху системата на отбраната.

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на културата Вежди Рашидов ще се срещнат с представители на творчески съюзи. Работната среща започва в залата на „Сцена 17” на 7-мия етаж в Министерството на културата.
След срещата, в 13.15 ч., в зала „Колегиум” на 6 ет. на Министерството на културата участниците ще направят изявление за журналистите.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще открие в 11 ч. в централното фоайе на Националния дворец на културата Софийския международен панаир на книгата.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще представи пред журналисти новият заместник кмет на Столична община с ресор „Транспорт и транспортни комуникации”. Пресконференцията ще се състои в 12.00 ч в официалната зала на Столична община.

Политическото и професионалното ръководство на МВР ще се срещне с представители на деветте столични дружества на Синдикалната федерация на служителите. На срещата са поканени ръководствата на четирите синдикални организации на работещите в системата на министерството.
Изявления за медиите се очакват около 15.30 часа.

От 15:00 часа ще се проведе първото заседание на новосформирания Политически съвет на НДСВ. След заседанието, от 16:00 часа, в залата на партера на „Врабча” 23 новият председател на НДСВ Христина Христова ще се срещне с журналисти.

От 14 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще изнесе публична лекция на тема “Нови тенденции в развитието на регионалната политика на България – големи инфраструктурни проекти”.

„Софийска вода” ще открие когенераторна инсталация в СПСОВ Кубратово. На откриването ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов.

„Възможности за финансиране на когенерационни проекти” е темата на международен семинар, който ще проведе в АЕЕ /ул. „Сердика” №11- зала ІІ етаж/. Пресконференцията е от 12.30 ч. в АЕЕ.

Втората годишна церемония по награждаване „ИТ мениджър на годината” ще се проведе от 19 часа в х-л „Шератон”.

Ръководството на “Българска фондова борса – София” АД организира официално представяне на БГ Агро АД-Варна, чиито акции започват да се търгуват на БФБ-София.Дружеството ще бъде представено в сградата на “Българска фондова борса – София” АД, ул. Три уши № 10, пети етаж от 9.15 часа.

Генералният консул на САЩ Ерик Алегзандър ще даде пресконференция по повод началото на кампанията по „Студентската програма за лятна работа и пътувания в САЩ” за 2010 г. Пресконференцията ще започне в 11,30 часа в Американския център към Столична библиотека на адрес: пл. „Славейков” 4А.

В 9.30 часа 12-ти състав на СГС ще гледа делото срещу Джон Полфрийман по чл 116 от НК.

От 18 ч. в Австрийска библиотека „Елиас Канети” ще се проведе дискусия на тема: „Малки групи – малки каузи?”.

От 17:00 часа в зала София на Кемпински Хотел Зографски на официална церемония ще бъдат връчени традиционните годишни награди на БТПП.

От 10 часа в х-л Хилтън ще се проведе пресконференция по повод официалното представяне на франчайзинговия модел Stephan в България.

Творчески портрет на журналиста Генчо Бъчваров и книгите му: „Вехтият завет“, „Отечествен фронт – легендата“, „Недосънувани спомени: репортерски разкази“, ще бъдат представени от Дамян Обрешков от 18 ч. в Литературен салон „Дамян Дамянов“ при читалище „Николай Хайтов“.

От 10 часа в хотел „Шератон” ще се проведе конференция в рамките на проект “Насилието над хора със сензорни увреждания” по програма “ДАФНЕ III” на Главна дирекция “Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия.

От 19 ч. на сцената на Народния театър „Иван Вазов” за първи път в България ще бъде представена постановка на японски традиционен куклен театър Хачиоджи Курума Нингьо и ще бъде показано древното разказваческо изкуство Шиннай-джорури.

В 11 часа в НДК, входа на кино „Люмиер“, ет. 2, салон Matti D пресконференция ще даде Мeждународният женски клуб – София.

Фондация "Старт", Българската национална телевизия, Българското национално радио и Националната музикална академия организират концерт по повод Международния ден на хората с увреждания от 19 часа в зала „България”.

Международен семинар на тема „Възможности за финансиране на когенера-ционни проекти” ще се проведе от 9.30 часа в Агенцията по енергийна ефективност, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф” 37.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно цени на ВиК оператори за цени на ВиК операторите в гр. Велико Търново, гр. Дупница, гр. Сепарева баня, гр. Кърджали, гр. Търговище, гр. Пещера, гр. Сливен, гр. Видин, гр. Враца, гр. Монтана, гр. Ловеч, гр. Благоевград и гр. Плевен. Заседанията ще започнат от 10.00 ч. в сградата на комисията – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала №4.

Годишна среща на Съвета за гражданско-военно аварийно планиране на държавите от Югоизточна Европа ще се проведе в София на 2 и 3 декември 2009 г. Международният форум ще бъде открит от 9:00 часа в конферентната зала на хотел „Ценрал-парк” на бул. „Витоша” №106.

Столична община, Сдружение „Тишина” и Театър „Мим – Арт” организират спектакъл „Закриването на цирка” по повод 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Премиерното представление ще се проведе на 2 декември от 19 часа в театър „София”.

В 11 часа в БТА "Пени" ЕООД организира кръгла маса на тема: "Интеграцията на имигрантите в България - добри практики"

Изложбата „Тракийски и келтски символи”ще бъде открита в 18.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3818 |30.11.2009 Предстоящо на 1 декември . 0| 3798 |29.11.2009 Предстоящо на 30 ноември . 0| 4109 |26.11.2009 Предстоящо на 27 ноември . 0| 3924 |25.11.2009 Предстоящо на 26 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads