Реклама / Ads
0| 3961 |19.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 юни

.
Свикват заседание на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка; провежда се тестът за приемния изпит по български език и литература за кандидатстване след 7 клас; откриват фестивал на старата градска песен „Нежни чувства”.
 

 

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще участва във второто заседание на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка. Срещата ще се проведе в 9.00 часа в зала „Средец” на хотел „Шератон”.

Споразумение между Фонда за местните органи на самоуправление и Националното сдружение на общините в Република България ще бъде подписано в 14.00 ч. в хотел „Шератон”. Подписи под документа ще сложат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, който е председател на УС на ФЛАГ, и председателят на НСОРБ Дора Янкова. На церемонията ще присъства заместник министър-председателят и министър по управлението на европейските фондове Миглена Плугчиева.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11.00 ч. ремонтираната отсечка на ул. „Никола Габровски” от бул.” Симеоновско шосе” до бул. „Г. М. Димитров”. Откриването ще се състои в близост до кръстовището на ул. „Никола Габровски” с ул. „Крум Кюлявков”.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще връчи на посланика на Кралство Белгия Н.Пр. Филип Беке и на белгийския офицер за връзка със седалище Букурещ и акредитиран за България, Молдова и Македония Людо ван дер Щок отличие на МВР “За доблест и заслуга” I и II степен. Награждаването ще се състои в 11.30 часа в сградата на ГД “Жандармерия” във Врана ул. “Герман” 5.

По покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински на официално посещение в България ще бъде делегация на Народното събрание на Социалистическа република Виетнам, водена от председателя на парламента Нгуен Фу Чонг. Програмата на визитата на 20 юни 2008 г., петък, предвижда среща с председателя на българо-виетнамското дружество за приятелство Симеон Димчев, посещение на Националния исторически музей, както и среща с представители на виетнамската общност в България.

В 8.45 часа в МОН ще бъде изтеглен вариантът на теста за приемния изпит по български език и литература за кандидатстване след 7 клас.

В Клиниката по изгаряния в “Пирогов” в 14.30 часа ще се проведе пресконференция на хирурзи. С медиите ще разговарят проф. Валдемар Уулф от Германия и проф. Каспар Згракен от Швейцария. Двамата професори ще направят демонстративни операции на рак на правото черво.

От 17.00 ч. пред Народния театър в София ще бъдат обособени места за консултация в рамките на кампанията „Попитай фармацевта”. В пунктовенте фармацевтите ще дават съвети и информация за употребата на лекарствени продукти за сезонни заболявания и състояния.

Общественият съвет по саморегулация на рекламите ще проведе пресконференция в София прес от 11.00 часа. Тема на пресконференцията е: “Саморегулацията на рекламата като регулативен механизъм в Европа и развитие на процеса в България.”

В сградата на БНБ ще се състои среща на управителя на банката Иван Искров с български депутати в Европейския парламент. На срещата ще бъдат обсъдени и формите и механизмите на бъдещото сътрудничество и взаимна информираност между БНБ и членовете на Европейския парламент от България. Срещата ще се проведе от 12.15 часа.

В пресцентъра на БТА от 11.00 часа ще бъде представен Справочник за правата на чужденците със статут на бежанец или хуманитарен статут в Република България. На представянето е поканен министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

От 17.00 часа къщата на компания ХИЛД в България отваря врати за изложбата „Човек и природа” на творческия тандем Васил Ташев и Динко Ненов. Експозицията продължава до 12 юли т.г. и може да бъде видяна всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа.

Фондация „Фридрих Еберт”, Младежки форум „21 век” и КНСБ организират от 19.30 часа пред Народния театър „Иван Вазов” младежко парти на открито, под надслов: „It`s time!”

От 11 часа на тържествено събрание в Аулата ще бъде отбелязан 45-годишният юбилей на Департамента за езиково обучение в Институт за чуждестранни студенти.


Кметът на район „Северен” Ина Филипова ще открие осмото издание на фестивала на старата градска песен „Нежни чувства”. Фестивалът ще се проведе от 10.00 часа в кино Гео Милев.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов свиква заседание на Щаба за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи
от 11.00 ч., в заседателната зала на областната администрация. На заседанието ще бъдат разгледани, съгласувани и утвърдени плановете за защита при бедствия и за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи във Видинския регион.

Бургас ще бъде домакин на Национално съвещание на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана. Ръководството на асоциацията ще даде пресконференция на 20 юни, от 15 ч., в Капитанската зала на интерхотел “България”.

Във Варна за шестнадесети пореден път ще се проведе Международната лятна научна среща от програмата на музикалния фестивал Варненско лято. Научните срещи ще започнат от 9.00 часа на 20 юни 2008 година.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4171 |18.06.2008 Предстоящо на 19 юни . 0| 3821 |17.06.2008 Предстоящо на 18 юни . 0| 3952 |16.06.2008 Предстоящо на 17 юни . 0| 3963 |15.06.2008 Предстоящо на 16 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads