Реклама / Ads
0| 3912 |19.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 май

.
Заседава НС; премиер Сергей Станишев представя личния си сайт в компанията на млади хора; Стефан Данаилов връчва годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май.
 

В 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие обновената катедра за Детска дентална медицина на Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София
. Събитието е от 11.00 ч. в сградата на Факултета по дентална медицина.

От 13.30 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще представи личния си сайт в компанията на млади хора. Представянето ще се излъчва на живо през stanishev.bg и на уеб чата на redfen.net.

От 16.30 в Министерски съвет вицепремиерът по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева ще проведе регулярната среща-оперативка с участието на ръководителите на Управляващите органи, междинните звена и съответните заместник-министри, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с подобряване на качеството и прозрачността при усвояването на средствата от Европейския съюз.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще присъства в представянето на успешно приключилия проект за рехабилитация на топлопреносната система на град София. Резултатите ще бъдат публично представени от 12.00 часа в информационния център на МИЕ в сградата на ул. „Триадица”8.

Във връзка с наскоро сключеното споразумение за сътрудничество, Министерството на извънредните ситуации и Министерството на отбраната ще проведат работна среща. В нея ще участват вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем, министър Николай Цонев, представители на професионалните ръководства на двете ведомства и на Българската армия.

Министерство на финансите организира академична среща-дискусия на тема „Кризите и България – през погледа на миналото”. В събитието ще участват министърът на финансите Пламен Орешарски. Дискусията ще се проведе от 09.00 часа в зала „Концертна” на Централния военен клуб.

Ръководителят на управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” Боянка Пайталова и министърът на културата Стефан Данаилов ще подпишат средносрочни рамкови споразумения по схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на културата на обща стойност 50 млн. лв. от Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013 г. Подписването на рамковите споразумения ще бъде от 11.00 часа в зала. „Пресцентър” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В 11.30 ч. министърът на културата проф. Стефан Данаилов на официална церемония ще връчи годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май. Тържеството ще се проведе в ресторанта до главния вход на Министерството на културата.

В зала 3 на НДК от 11.00 часа ще бъде открит Пролетен пазар на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга”.

В 16.30 часа в Прес клуба на БТА президентът Георги Първанов ще участва в награждаването на победителите от 14-тото издание на конкурса по програмиране на „Мусала Софт” и „PC Магазин”, България. Конкурсът е под патронажа на Президента на Републиката.

В 13.30 часа в Клуба на народния представител в парламента ще бъде официалното откриване на обществен форум „България в Европейския съюз – перспективи за следващите 5 години”, с което ще бъде отбелязана 60-та годишнина от създаването на Съвета на Европа. Организатори са Информационният офис на Съвета на Европа в България и Българското училище за политика в сътрудничество с Народното събрание на форума.

От 11.00 часа в Пресклуба на ул. „Раковски” № 108, Политическия съвет на „Ред, законност и справедливост” ще даде брифинг, свързан със задача №1 на партията за следващия управленски мандат: борба с корупцията и търсене на отговорност от виновниците. Ще бъде оповестен първият от обещаните от РЗС списъци „ТОП 10” на корумпираните кметове - феодали и новини, свързани със следващите стъпки на РЗС за декриминализация на управляващия елит на прехода.

В 10.00 часа в залата на хотел „Света София” ще се проведе конференция с международно участие на тема "Социалните предизвикателства пред българското земеделие след реформата на Общата селскостопанска политика”.

В София ще се проведе трети PR- фестивал в България 2009.

В 11.00 часа в Център за изследване на демокрацията ще бъде представено Националното изследване на престъпността.

От 12.00 посолството на Италия в София и Италианският институт за външна търговия ще дадат пресконференция в БТА по повод Шестото издание на Италианския фестивал в България (23 май - 12 юни 2009 г.).

От 13.00 часа Българско дружество по патология ще даде пресконференция в БТА на тема: „Недостигът на клинични патолози - под критичния минимум”.

От 10.00 часа в София прес Държавна агенция за закрила на детето и Факултет по начална и предучилищна педагогика организират кръгла маса на тема: „Медиите и правата на децата”.

Браншовия съюз на животновъдите в България ще проведе протест в сряда от 12.00 часа пред сградата на Министерството на земеделието и храните.

От 10.00 ч. в залата на хотел «Света София” ще се проведе конференция с международно участие на тема «Социалните предизвикателства пред българското земеделие след реформата на ОСП”.

В Центъра за култура и дебат „Червената къща” от 11.00 часа ще се проведе дебат на тема: «Какво може България да направи за Европейския съюз?». Участие ще вземат политолозите Иван Кръстев и Огнян Минчев и по един представител от ГЕРБ, ДПС, БСП, АТАКА, НДСВ, ДСБ/СДС.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3913 |18.05.2009 Предстоящо на 19 май . 0| 4082 |17.05.2009 Предстоящо на 18 май . 0| 4278 |14.05.2009 Предстоящо на 15 май . 0| 3993 |13.05.2009 Предстоящо на 14 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads