Реклама / Ads
0| 3828 |19.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 октомври

.
Българска делегация участва в Петата международна конференция по качество в публичната администрация в ЕС; премиерът открива училище; официалното откриват Испано-българската търговска камара; обсъждат нелоялната конкуренция и измамите с ДДС и акцизи в търговията с автомобили.
 

 

Българска делегация, водена от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, ще участва в Петата международна конференция по качество в публичната администрация в Европейския съюз, която ще се проведе в Париж. В рамките на посещението във Франция министър Василев ще се срещне с френския министър на бюджета, публичните финанси и държавната администрация Ерик Вьор. Предвидена е среща и с Андре Сантити, държавен секретар на Франция, отговорен за администрацията. По време на престоя си в Париж министър Николай Василев и членовете на българската делегация ще се срещнат с българската общност в Париж. Срещата е организирана от Посолството на България в Париж.

В 14. 00 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще открие новопостроената сграда на ОУ „Васил Левски” в с. Тихомир, след което около 16.00 – 16.20 ч. ще изнесе урок по родолюбие пред учениците от кърджалийското СОУ „П. Р. Славейков”.

В 18.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита юбилейна изложба скулптура „Цветя от съня ми” на Илия Иванов. Изложбата се организира от Министерството на културата и общинския съвет на гр. Търговище.

В 9.30 часа СГС ще заседава по делото срещу Марио Николов, Мариана Николова, Радмил Петров, Иван Иванов, Петя Хаджииванова, Анна Шаркова, Лазарина Георгиева, Валентин Ангелов и Григор Главев.

В 10.30 часа СГС ще заседава по делото срещу Волен и Капка Сидерови. В 14.30 часа СГС ще заседава по делото на Спортния тотализатор срещу Нели Димитрова.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения организира кръгла маса на тема: „Либерализиран пощенски пазар в България – да го създадем заедно”. Форумът ще се състои в зала 1 на агенцията. Той ще започне в 9 часа.

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова ще открие от 11.00 часа в Централно фоайе на МЗХ специализирана изложба „Картофите – традиция и бъдеще”. Националната кампания се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и е във връзка с обявената от Общността на обединените нации „2008 - Международна година на картофа”.

От 10.00 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция, на която Петрол АД ще обяви своето навлизане на телекомуникационния пазар у нас. На събитието ще присъстват изпълнителният директор на компанията Светослав Йорданов, както и директорът «Маркетинг и реклама» Светодар Йосифов и мениджърът «Връзки с обществеността» Катерина Игнатова.

Официалното откриване на Испано-българската търговска камара ще се състои от 19 ч. в х-л Хилтън.

Управителният съвет на Националната здравноосигурителна каса ще представи своя проектобюджет на касата за 2009 г. на Събранието на представителите. Проектът е изготвен на база здравноосигурителна вноска през следващата година от 8% и 500 млн. лв. допълнителни средства, в сравнение с миналата година.

В 18 часа в х-л „Феста София" БЛС ще отбележи 107-годишнината на съюза. Там ще бъде връчен най-авторитетният приз в гилдията – „Лекар на годината". Отличеният се избира измежду всички български медици, с номинации от лекарските колегии по места.

Пресконференция във връзка с откриването на Седмицата на руската духовна култура в България и парламентарното сътрудничество между България и Русия в областта на културата ще се състои в 12 часа в хотел „Хилтън”, бул. „България” 1, етаж 2, зала „Алеко”.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа предлаганите от правителството промени в четири данъчни закона. Ще бъдат обсъдени измененията и допълненията в законите за данъците върху доходите на физическите лица, корпоративното подоходно облагане, местните данъци и такси и за акцизите и данъчните складове. Социалните партньори ще дискутират и проект на закон за допълнение на Кодекса на труда, внесен от народните представители Петър Мръцков, Христина Христова и Ердоан Ахмедов. Документът урежда временното предоставяне на работници и служители на друг работодател.

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще награди победителите в Националния конкурс за детска рисунка “Мисия Спасител 2008”. Събитието ще се проведе в 11:00 часа в камерната зала на Народния театър “Иван Вазов”.

Френският институт – София, Българската асоциация за изследвания на Европейската общност, Центърът за либерални стратегии, Посолството на Република Франция, RFI - България и Център за култура и дебат „Червената къща” организират от 19.00 ч. в Червена зала поредната лекция от цикъла „Европа, тук и сега” на тема: „Обща данъчна система в Европейския съюз – утопия или бъдеща реалност?»

В 11 часа в хотел "Св. София" Сдружение „Гражданска инициатива и развитие Пазарджик” организира пресконференция за стартирането на проекта „Подобряване на информираността на гражданското общество относно дейностите, които се извършват по закона за водите”. Гости на събитието са Любка Качакова, заместник-министър на околната среда и водите, Цветанка Димитрова, директор на дирекция "Води" в МОСВ, инж.

В 11 часа в БТА ще се проведе пресконференция за Втора национална Байер Шеринг Академия. През 2008 г. Академията е посветена на съдовите заболявания в неврологията, епилепсията, ранната диагностика и лечението на дълбоко венозна тромбоза.

В 12 часа в БТА Асоциацията на вносителите на автомобили дава пресконференция на тема: Нелоялна конкуренция и измами с ДДС и акцизи в търговията с автомобили.

В София прес от 17.00 ч. Ще се проведе представяне на книгата на Ангелина Петрова за делото срещу убийците на Андрей Луканов - "Невинните виновни" на ИК "Труд". Участници ще бъдат Андрей Райчев, Ангелина Петрова.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети област Шумен на 20 и 21 октомври 2008 г. На 20 октомври от 14:30 часа министър Масларова ще открие спортна площадка в Kаспичан по проект „Красива България” на МТСП и ще се срещне с кмета на града Валери Вълков. В 16:30 часа ще посети онкодиспансера и ще открие детска площадка. В 17:30 часа ще се срещне с кмета на Шумен Красимир Костов.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва във Варна в информационния ден по обявените четири процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г. Инициативата ще се проведе на утре от 10:00 до 15:00 часа в Зала ”Пленарна” на Община Варна.

Евродепутатът Филиз Хюсменова започна кампания за намаляване на климатичните изменения като част от кампанията на АЛДЕ в Европейския парламент. Тя се провежда под мотото „Нова енергия – нов живот” и е насочена към всеки гражданин в полза на опазването на природата. Кампанията стартира на 20 октомври във Велико Търново и ще се осъществява чрез Европейския информационен център в града, както и в центровете в Търговище и Разград, съобщиха от информационния офис на евродепутата.

От 20 до 24 октомври, 2008 г. България ще отбележи първата в историята на Европейския съюз Европейска седмица на гората. Държавната агенция по горите организира над 60 събития в цялата страна за популяризирането и опазването на българската гора. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |16.10.2008 Предстоящо на 17 октомври . 0| 3775 |15.10.2008 Предстоящо на 16 октомври . 0| 3945 |13.10.2008 Предстоящо на 14 октомври . 0| 3859 |12.10.2008 Предстоящо на 13 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads