Реклама / Ads
0| 4079 |20.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 април

.
Започва национална конференция „Пари за инфраструктура и туризъм”; пристигат националните военни представители на страните-членки на НАТО в Съюзното командване по операциите; започва миенето на бул.„ Цариградско шосе”.
 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие националната конференция „Пари за инфраструктура и туризъм” на 21 април 2008 г. от 11.00 часа в Шератон София Хотел Балкан.

 

От 10.00 ч. в V-ти корпус на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие тазгодишното издание на Форум „Кариери 2008 – добра кариера, добър живот” във Велико Търново. В 11.00 ч. в залата на Областната администрация във Велико Търново министър Василев ще направи презентация по време на кръгла маса за проекта „Разбираема България”. По-късно, от 12.30 ч., в село Джулюница, община Лясковец, област Велико Търново ще се проведе официална церемония по подмяната на старите указателни табели на селището с нови, изработени на кирилица и на латиница съгласно правилата за транслитерация. Програмата на посещението ще завърши отново във Велико Търново, където министър Василев ще връчи сертификати за общо 20 компютърни конфигурации на 2 училища. В 14.00 ч. министърът ще предостави документите за 10 компютъра на Природоматематическа гимназия „Васил Друмев”, а от 14.30 ч. ще започне връчването на останалите 10 на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще се срещне с румънския министър на земеделието и развитието на селските райони Дачиан Чиолош, който ще бъде на официално еднодневно посещение в България. Двамата ще обсъдят общи позиции на България и Румъния в областта на земеделието и рибарството. Министър Дачиан Чиолош е на посещение у нас по покана на министър Нихат Кабил. Пресконференцията започва от 13.30 часа в Големия колегиум на МЗП.

Заместник-кметът по транспорт на Столична община инж. Велизар Стоилов ще обяви на пресконференция в 11 ч. графика за текущ ремонт на уличната мрежа в централната част на София. Ремонтите започват в края на април и началото на май. Пресконференцията ще се състои в Официалната зала на първия етаж в сградата на Столична община.

В 11,00 ч. представители на еврейската общност ще се срещнат в сградата на столичното кметство на ул. „Московска” 33 с кмета на София – ген. Бойко Борисов, по повод празника Песах – празника на спасението на еврейския народ и успешното приключване на съвместния проект „Спортът за толерантност”, част от Националната програма на ОЕБ „Шалом”, посветена на 65-годишнината от спасяване на българските евреи и почитане на паметта на загиналите евреи от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата Фидел Беев. Той е обвинен в неправомерно сключване на договор за горива и смазочни материали в нарушение на закона. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Инвестиционната програма на Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще бъде представена на семинар в Паничище.

Стартът на Национална информационна кампания за здраво сърце „Чистосърдечно от Savex” ще бъде представен на пресконференция от 11:00 часа в зала Мусала 2 на хотел Хилтън.

В 10 ч. Мария Капон, председател на Единна народна партия и Елеонора Николова, зам.-председател на ЕНП, ще се срещнат с главния прокурор Борис Велчев. На срещата ще бъде дискутирана необходимостта от законодателни инициативи и промени в действащата нормативна уредба.

Пресконференция по повод на Световния ден на земята /22 април/, който ще бъде отбелязан с хепънинг под наслов "Да запазим земята! Не изхвърляйте електрическите уреди -рециклирайте" ще се проведе в БТА от 12.30 ч.

Националните военни представители на страните-членки на НАТО в Съюзното командване по операциите ще бъдат на посещение в нашата страна от 21 април 2008 година. Визитата е традиционна за страните-членки от Алианса, като тази година България е домакин.

От 10.30. до 11.00 ч. пред Ректората на Аграрния университет, бул. „Менделеев” 12, Пловдив доц. д-р Желязко Христов ще посади заедно със студенти и преподаватели от пловдивския Аграрен университет 14 нови вида декоративни дръвчета в двора на университета. Акцията се организира във връзка с Деня на Земята, който по традиция е на 22 април.

Министерството на труда и социалната политика организира от 21 до 23 април 2008 г. приемни в градовете Червен бряг, Плевен и Левски на област Плевен и в Тетевен, Ловеч и Троян на област Ловеч. Експерти от МТСП и централните управления на Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” ще консултират граждани и юридически лица по различни въпроси и проблеми от областта на социалната политика и пазара на труда.

От 21 до 24 април 2008 г. Националната ветеринарномедицинска служба съвместно с Американската агенция за международно развитие за елиминиране на пандемии от инфлуенца по птиците организират превантивно практическо обучение на ветеринарни специалисти в птицевъдно стопанство в област Добрич.

В понеделник в Пловдив пред журналисти ще бъде представен първия документален филм на младежкото еко – движение „Зелените тигри” - „Студена – приказка за откраднатата планина”. Мероприятието е с начало 13 часа в пресцентъра на БТА в града.

Лекция пред пловдивски студенти ще изнесе от 11.15 ч. държавният секретар по европейските въпроси на Португалската репубулика Мануел Лобо Антунеш. По време на срещите си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” той ще бъде придружаван от българския министър по европейските въпроси Гергана Грънчарова и от извънредния и пълномощен посланик на Португалската република у нас Мариу душ Сантуш.

В понеделник в 21.00 ч ще започне миенето на бул.„ Цариградско шосе” от алея Яворов към Орлов мост. Миенето на булеварда от Орлов мост до Враня ще премине на пет етапа. По време на почистването от 21.00 ч до 6.00 ч. сутринта ще се затвори за движение участъкът и в двете посоки от Орлов мост до алая Яворов. По време на миенето ще се пропускат само колите на градския транспорт и колите със специален режим.

България за първи път ще участва в инициативата „Европейска имунизационна седмица”, която се провежда от 21 до 27 април под надслов „Предпази, защити, ваксинирай”. Седмицата се организира за трета година. Тя е съвместна инициатива на Европейското регионално бюро на Световната здравна организация и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Комисията за борба с корупцията организира приемна за граждани в гр. Хасково на 21 април 2008 г. (понеделник) от 11.00 ч. в сградата на Областната управа на града.

От 14 часа в залата на общинския съвет в Ловеч ще се проведе кръгла маса на тема „Предизвикателства пред пенсионната система”. Събитието се провежда по инициатива на ловешката депутатка от Коалиция за България Донка Михайлова със съдействието на депутатите-социалисти Янаки Стоилов и Йордан Петков и кмета на Ловеч Минчо Казанджиев.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3968 |17.04.2008 Предстоящо на 18 април . 0| 3933 |16.04.2008 Предстоящо на 17 април . 0| 3869 |15.04.2008 Предстоящо на 16 април . 0| 4506 |14.04.2008 Предстоящо на 15 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads