Реклама / Ads
0| 4500 |20.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 май

.
Заседава НС; продължава Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в ЮИЕ; заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество; представят създаването на Национална телевизионна академия и обявяване на нейните първи годишни награди.
 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

В зала 130 на Народното събрание от 12.00 ч., ще се проведе среща на представителите на левицата-председателя на ПГКБ Ангел Найденов, депутатите Мая Манолова, Петър Кънев, Румен Петков и секретаря на ИБ на ВС на БСП Евгени Узунов с национално представителните работодателски организации. В срещата ще участват министрите Петър Димитров, Емилия Масларова, Пламен Орешарски.

Ще се проведат практическите действия на учение „Струма 2008”. Място на провеждането му ще бъде Кресненското дефиле – обходният път около втория тунел.
Министърът на икономиката и енергетиката ще се срещне с представители на белгийската компания „Електрабел”
. Срещата се организира по искане на белгийската страна и ще се проведе от 9:00 часа в сградата на министерството на ул. „Славянска” 8.

В Поморие продължава Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в рамките на Българското председателство на ПСЮИЕ за периода 2007-2008 г.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов е на работно посещение в Брюксел за участие в заседание на Съвета на ЕС в областта „Образование, младеж и култура”, което ще се проведе на 21 и 22 май.

В централата на КНСБ от 11.00 ч. ще се проведе пресконференция, на която ръководството и експерти на Конфедерацията ще представят становището на КНСБ по Миграционната политика на Република България.

В 10,30 ч. в зала „Запад” на Народното събрание вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има работна среща с депутатите от опозицията в Народното събрание.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие Център за индивидуално социално обслужване в град Казанлък. На церемонията ще присъстват началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, висши военни от Сухопътни войски и представители на местната изпълнителна власт. Откриването на Центъра за индивидуално социално обслужване ще започне в 12.30 ч. пред под. 22 180 – Казанлък.

В 10.00 ч. в София прес ще се проведе брифинг на доскорошния старши-треньор на ПФК „Левски“ - Станимир Стоилов.

В 11.00 ч. В София прес Българска асоциация на билкарите и гъбарите ще дадат пресконференция на тема: Как ще се отрази на бизнеса в България миграцията на билкари и гъбари в страните от Европейския съюз? Ще съсипе ли „плоският данък“ билкарите и гъбарите? Защо държавата не оказва съдействие на този бизнес?"

В 13.00 часа в София прес партия „Зелените“ ще даде пресконференция на тема: Представяне на ръководството, програмата и устава на партията.

В 14.00 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на Геофизичен институт – БАН. Тема на пресконференцията ще бъде: Каква е сеизмичната обстановка в България към днешния момент? Могат ли да се прогнозират в близко бъдеще силни земни трусове в сеизмичните зони на България? Коментар на изявлението на ръководителя департамент Науки за Земята и околната среда, НБУ – проф. Рангел Гюров за предстоящи в близко време разрушителни земетресения в Софийска област.

Националната конференция на тема „Информационно-представителна кампания в сферата на възлагането на договори за обществени поръчки за услуги и публично-частните партньорства” ще се проведе от 10:00 до 17:00 ЧАСА В ЦВК. Конференцията е в рамките на проекта “Стойност на парите и иновации, с които неправителствените организации могат да допринесат при изпълнението на социални дейности и дейности, свързани с за опазването на околната среда”. Организатор на събитието е Националната Асоциация Правна Инициатива за Местно Самоуправление (НАПИМС). Канят се да присъстват всички медии, представители на институции и заинтересовани граждани.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Джок Полфрийман. Австралиецът е обвинен за убийството на Андрей Монов при инцидента през нощта на 28 декември 2007 г. на столичния площад “Света Неделя” и опит за убийство на Антоан Захариев. Заседанието започва в 9.30 часа.

Софийски военно-апелативен съд ще заседава по делото срещу бившия шеф на КАТ Илия Илиев. Заседанието започва в 10.00 часа.

От 10.00 часа в заседателната сграда на Апелативна прокуратура - Пловдив ще се проведе редовен брифинг на Пресцентъра на прокуратурата.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава на 21 май. На него социалните партньори ще обсъдят проект на национална стратегия на България по миграция и интеграция 2008-2015 г. и годишен план за 2008 г. В дневния ред на заседанието е включен и проект на постановление за изменение и допълнение на Наредба за реда за събиране, регистриране, потвърждаване, обжалване и отчитане на професионалните болести.

Със символично засаждане на фиданки ще започне жилищният проект „Резиденция Ботаника” – София. Церемонията ще се състои в 12.30 часа в кв. Бояна, местност Ботаническа градина, под Киноцентъра.

От 11:00 часа в заседателната залата на община Пловдив, ще се проведе пресконференция относно старта на националната информационна кампания „Трафикът на хора съществува”, която ще насочва вниманието на обществото и конкретна целева група родители към проблема трафик на хора и сигналите на рисковото поведение у децата им.

От 11 часа в Двореца на културата и спорта ще се проведе празничен концерт на ОУ “Васил Априлов”. От 15.00 часа в Галерията на ул. “Опълченска”12 ще бъде представена изложба на варненски учители-художници, посветена на 24 май. В 17.30 часа в Двореца на културата и спорта ще се състои концерт на НГХНИ “Константин Преславски”.

Изпълнителният директор на Държавен Фонд „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков ще даде пресконференция на тема: „Дейността на Агенция САПАРД, на Разплащателната агенция по Програмата за развитие на селските райони – проекти и бъдеще и предстоящите одити на ЕС”. Брифингът ще се състои от 11 часа в сградата на фонда.

От 10.00 часа в сградата на Централна поща–Музей на филателията ще бъде валидирана нова пощенска картичка по предложение на МВнР, посветена на Алианса на цивилизациите и участието на България в инициативата.

От 11.00 ч. в МБАЛ “Свети Пантелеймон” – Пловдив” ЕООД ще се открие нов Информационно-учебен център, разположен в обновена част от сградата на болницата. Събитието ще премине при домакинството на МБАЛ “Свети Пантелеймон” – Пловдив” ЕООД.

В НДК, зала 8, от 18.00 часа Министерството на културата, Националният дворец на културата, Салонът на изкуствата и издателство "Абрис Дизайн Център" организират премиера на книгата "Н.П. Игнатиев - графът на българите" от Калина Канева. Тя е посветена на 130-годишнината от Освобождението на България и 100 г. от кончината на големия руски дипломат и българолюбец.

От 11.00 часа в зала „Червената скала” на хотел „Дипломат плаза” в гр. Луковит ще се състои представяне на уеб - страницата на фирма „СИ БИ ЕС Консултинг” ЕООД, разработена по проект „Виртуален бизнес-инкубатор Луковит – Роман”. Проектът се финансира от Агенцията по заетостта по Заемно споразумение със Световна банка по Проект „Социални инвестиции и насърчаване на заетостта”, Програма “Активни услуги на пазара на труда”.

От 10 часа, на стадион “Раковски” в столицата ще се проведат градските състезания между младежките противопожарни отбори "Млад огнеборец" от училищата в столицата. Състезанията са организирани от Столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и Спортен клуб по пожароприложен спорт “Огнеборец-София”, с подкрепата на Столичен общински съвет, Регионалния инспекторат на МОН и Общинска застрахователна компания.

В 15.00ч. във фоаето на университетската библиотека “ Св. Климент Охридски” ще се открие изложба „Българската шевица през вековете”.

Продължава двудневното посещение на делегация на Националното събрание на Азербайджанската република, водена от председателя на Милли Меджлиса Октай Асадов. В 9.30 часа азербайджанската парламентарна делегция ще бъде приветствана в Пленарната зала на НС.

От 13 часа ще се проведе среща на УС на НАЗ с Министъра на земеделието и храните в министерството. След срещата от 15.00 часа ще се проведе работна среща относно Правилата и принципи за работа между НАЗ и МЗХ.

От 14 часа на ІІ-я етаж на сградата на Община Кюстендил на пл.”Велбъжд” № 1 ще се проведе търг за отдаване под наем на общински терени и помещения.

Държавната агенция по туризъм дава пресконференция по случай предстоящото откриване на Туристически сезон Лято 2008 от 11 часа в Конферентна зала на Хотел & СПА Азалия – курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”. Сезонът ще бъде официално открит в 13 часа пред същия хотел.

От 18 часа в НЧ “Васил Левски” ще бъде поставен театрален спектакъл “Мъжка забавачница” на Пловдивски драматичен театър.

В 12 часа на прескопнференция в БТА ще бъде представено създаването на Национална телевизионна академия и обявяване на нейните първи годишни награди "ТВ Атлас".

В 11 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция за основаването на компания за консултантски услуги в областта на човешките ресурси - "Акселърейт".

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4264 |19.05.2008 Предстоящо на 20 май . 0| 4043 |18.05.2008 Предстоящо на 19 май . 0| 4042 |15.05.2008 Предстоящо на 16 май . 0| 4323 |14.05.2008 Предстоящо на 15 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads