Реклама / Ads
0| 3948 |21.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 22 юли

.
НС заседава извънредно; събира се НС на СДС; ДСБ дават пресконференция; дебатират действието на новия НПК; министрите на културата от ЕС ще обсъдят въпроси в областта на аудиовизуалната политика.
 

 

Извънредно заседание на Народното събрание ще се състои от 14.00 часа.

В зала “Пресцентър” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 16.00 ч. ще се състои заседание на Областния съвет за развитие на област София. Заседанието се председателства от областния управител на София – Тодор Модев, като основна точка в дневния ред ще бъде обсъждането и приемането на актуализиран вариант на Стратегията за развитие на областта до 2015 г. В заседанието са поканени да вземат участие кметът на Столична община, председателят на Столичния общински съвет, представители на Сдружението на общините и Националния център за териториално развитие и др.

Министерство на правосъдието и фондация „Конрад Аденауер” организират от 10.00 часа в хотел Радисън”- зала „Александър” кръгла маса на тема: „Действието на новия Наказателно-процесуален кодекс – мониторинг, изводи и необходимост от законодателни промени”. В дискусията ще участват министърът на правосъдието Миглена Тачева, заместник.министърът на правосъдието Бойко Рашков, главният прокурор Борис Велчев, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, началникът на Национална следствена служба Бойко Найденов, председатели на съдилища и прокурори.

Кметът на София Бойко Борисов и министрите Меглена Плугчиева, Пламен Орешарски и Петър Мутафчиев ще дадат пресконференция в 12.00 часа, на която ще обявят резултатите от откритата процедура за избор на изпълнител на проекта за разширение на метрото: Втори метродиаметър – участък ”Пътен възел Надежда – Централна жп гара – пл. Света Неделя – бул. Черни връх. Пресконференцията ще се състои в Столична община.

Заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили ще се състои от 10.00 ч. в парк хотел "Москва", зала "Москва". Пресконференцията ще бъде от 13.00 часа.

В централата на ДСБ ще се проведе пресконференция на ръководството на партията от 11:30 часа.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на символичната първа копка на детската градина в кв. „Челопечене” в район „Кремиковци”. Официалната церемония ще се състои в 11.00 часа.

Писменият изпит по журналистика в УНСС ще се състои на 22 юли. На него ще се явят 498 кандидат-студенти. Изпитът ще започне в 9.00 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети 134-то СОУ “Димчо Дебелянов” в 11.00 часа.

Съюзът на предприемачите на немската провинция Саксония разширява дейността си и отваря ново представителство в София.
Откриването на българското представителство на Съюза на предприемачите на провинция Саксония в София ще се състои от 14:00 ч., в зала 3 на хотел „Кемпински Зографски”. От 14:30 ч. ще се проведе дискусия с медиите.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев организира в 12.30 ч. неформална среща с журналистите, отразяващи дейността на Министерството на здравеопазването. Срещата ще се проведе в сградата на Министерството на здравеопазването – Заседателна зала, 4 етаж.

Комисията по въпросите на държавната администрация и Комисията по земеделието и горите ще заседават
от 10.30 часа

Софийски военно-окръжен съд ще проведе първото заседание по делото срещу бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов. Заседанието ще започне в 9.00 часа.

Под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова от 10.30 ч. в хотел “Хилтън” ще се проведе конференция “Предизвикателствата на европейското гражданство”. Водещи журналисти от България и Румъния, на възраст до 25 години, ще дебатират възможностите за участие в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, ролята на националните и на местните медии за по-добра информираност на гражданите за ползите от членството в ЕС.

УС на БЛС ще даде пресконференция от 10:00 часа в БТА. На пресконференцията ще бъдат обсъдени ходът на преговорите по Национален рамков договор 2009, информация за последващите действия на БЛС, 10 въпроса към министъра на здравеопазването. Участници ще бъдат д-р Андрей Кехайов – председател на УС на БЛС, д-р Георги Сакакушев – зам.-председател УС на БЛС, д-р Пламен Демиров – главен секретар на УС на БЛС и др.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и Андри ван Менс, втори секретар на Посолството на Кралство Нидерландия в София, ще открият реновирания Дом за възрастни хора с увреждания в с. Щърково. Официалното откриване е от 10.00 часа. Ремонтът е направен по програма "Красива България" с финансовата подкрепа на холандското правителство.

Благотворителна кампания ще се проведе на 22 юли в Кюстендил. Началният час е 18.00 ч. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”. В Кюстендил проявата е част от кампанията „Шести май”, инициирана от кмета на Каварна Цонко Цонев и д-р Здравко Георгиев, един от задържаните ни медици в Либия.

Председателят на парламента на Каталуния Eрнест Бенак и водена от него делегация ще посети Пловдив, където председателят на парламента на Каталуния ще разговаря с областния управител инж. Тодор Петков.

Продължават информационните срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. На 22 юли ще се състои информационна среща в читалище ”Елин Пелин” в Перник.

Първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.
Ще се проведе в Солун, Гърция. От българска страна в официалното заседание ще участва зам.- министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, а от гръцка – Панайотис Дросос, главен секретар за инвестициите и развитието в Министерството на икономиката и финансите на Гърция.

На 22 юли министрите на културата от ЕС ще обсъдят въпроси в областта на аудиовизуалната политика, като вниманието специално ще бъде насочено към въпросите, свързани с прегледа на аудиовизуалните аспекти на реформата, извършена в управлението на радиочестотния спектър. Министърът на културата Стефан Данаилов участва в неформалното заседание на Съвета на ЕС в областта култура и аудиовизуална политика. В Галерия „Пон Ньоф” в Париж в 18.30 часа ще бъде открита изложбата „Буквите на България – Азбука на Европа”. По-късно същата вечер - в 21.00 ч. върху фасадата на българското посолство ще бъде представена светлинната инсталация „Отвъд видимото”, чиито автори и изпълнители са Валентин Стефанов и Нина Ковачева. Това са първите две прояви от програмата на българското участие в „Европейски културен сезон”, който се провежда във Франция от юли до декември тази година.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3878 |20.07.2008 Предстоящо на 21 юли . 0| 4026 |17.07.2008 Предстоящо на 18 юли . 0| 3880 |16.07.2008 Предстоящо на 17 юли . 0| 4324 |15.07.2008 Предстоящо на 16 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads