Реклама / Ads
0| 3794 |21.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 22 октомври

.
Заседава НС; ВСС; министър Ивайло Калфин се среща с генералния директор на Организацията за забрана на химическото оръжие; дискутират на тема:”Политически сценарии в навечерието на изборната година”.
 

 

В 9.00 ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

В 16.20 часа на “Дондуков” 2 вицепрезидентът Ангел Марин ще се срещне с председателя на парламента на Хърватия Лука Бебич. По-късно през деня, в 17.30 часа, вицепрезидентът ще се срещне с председателя на парламента на Албания г-жа Йозефина Топали.

В 10.00 вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с генералния директор на Организацията за забрана на химическото оръжие Рохелио Пфирте. Срещана ще се проведе в МВнР. Рохелио Пфирте е на посещение в България от 21 до 23 октомври.

В 9.40 часа, председателят на Народното събрание Георги Пирински ще посрещне официално председателя на Хърватския Сабор Лука Бебич пред паметника на “Незнайния воин”. В 10.00 часа, в зала “Запад” на Народното събрание ще бъде официалната среща на председателя на парламента на Република Хърватия и председателя на българския парламент Георги Пирински.

Ще бъде открита обновената „Национална специализирана болница по физиотерапия и рехабилитация”. Откриването ще се проведе от 11.00 ч. на бул. „Овча купел” № 2.

От 10.00 ч. в Аулата на Военномедицинска академия ще бъде открита XI-та международна военна конференция на тема: „Психичното здраве на военнослужещите и управление на половите различия”.

Първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ между Република България и Република Сърбия ще се проведе в София. Срещата ще започне в 10.00 часа и ще се състои в зала „Пресцентър” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В 10.30 ч. в Чешкия културен център – София ще се проведе пресконференция под надслов „Ценим миналото – работим за бъдещето” с участието на Мартин Клепетко, посланик на Чешката Република в България, и представители на чешкия бизнес в България. Ще бъдат представени най-успешните чешки проекти у нас. Поводът е Националния празник на Чехия във и отбелязването на 90 години от обявяване на независимостта на Чехословакия.

От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на ВСС.

Представяне на книгата на политолога Георги Манолов ще се проведе от 11.00 часа в пресклуба на София прес.

Под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се проведе кръгла маса, свързана с новия Закон за инвестициите. Началото е в14.00 часа в гранд-хотел „София”.

В 8.45 в Резиденция "Бояна” ще бъде открит Форумът "Високопрецизни хибридни производствени процеси, базирани на позиционен и самоорганизиращ се монтаж за комплексни микро-продукти" в приоритетната област "Нано технологии и нови материали". Координатор на проекта е Швейцарския център за електроника и микротехнологии, домакин и партньор на проекта е Българска академия на науките с Института по Механика при БАН.

Фондация “Фридрих Еберт” и Институтът за политически и правни изследвания организират дискусия на тема:”Политически сценарии в навечерието на изборната година”, която ще се проведе в пресклуба на БТА от 10.30 часа.

От 12 часа ще се проведе среща на народни представители от СДС с представители на Българския лекарски съюз. На срещата ще бъде обсъдена Националната здравна стратегия, предложена от българското правителство. Пресконференцията ще бъде от 13 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134.

В 14.30 часа софийските общински съветници на ДСБ ще дадат извънредна пресконференция в сградата на централата на бул.”Витоша” 18.

От 22 до 25 октомври 2008 г. в Интер Експо и Конгресен център ще се проведе, инициираното от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост международно изложение за мебели, интериор и дизайн „СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ”.

Във връзка с Европейското изложение за образование в чужбина, което ще се проведе на 25 и 26 октомври 2008 година, в пресклуба на БТА е организирана пресконференция от 13.00 часа.

В 13:00 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод концерта, който ще се проведе от 18:00 ч. днес във Военния клуб в Пловдив. Концертът е на Мъжкия камерен хор на Синодалната резиденция на Светейшия Патриарх и Руския песенно-инструментален ансамбъл „Отрада”.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и Русенският университет „Ангел Кънчев” организират семинар на тема „Науката в подкрепа на автомобилния транспортен бизнес и неговият контрол”. Форумът ще се проведе от 15.00 ч в Русенския университет „Ангел Кънчев”, зала № 1.311.

В 17.00 часа, Зала 1 на община Горна Оряховица ще се проведе публично обсъждане на два инвестиционни проекта на общината, финансирани по ОП „Регионално развитие” за реконструкция на малко над 14 км. от общинската пътна мрежа и за енергийно-ефективната реконструкция на две училища в Горна Оряховица.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3996 |20.10.2008 Предстоящо на 21 октомври . 0| 3829 |19.10.2008 Предстоящо на 20 октомври . 0| 3924 |16.10.2008 Предстоящо на 17 октомври . 0| 3776 |15.10.2008 Предстоящо на 16 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads