Реклама / Ads
0| 4174 |22.07.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 юли

.
Президентът Първанов връчва орден “Стара планина” на посланика на САЩ у нас - Нанси Макълдауни; провежда се церемония по връчването на отговор на проучвателния мандат за съставяне на правителство от Бойко Борисов; заседават НС; МС.
 

В 10.30 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен, на посланика на Съединените американски щати у нас - Нанси Макълдауни.

В Гербовата зала на “Дондуков” 2 в 12.00 часа ще се състои церемония по връчването на отговор на проучвателния мандат за съставяне на правителство, даден от президента на Република България Георги Първанов на Бойко Борисов.

Народното събрание ще проведе заседание от 9.00 ч.

Министерският съвет ще заседава от 10.00 ч.

От 10.00 ч. в пресклуба на БТА ще започне пресконференция на тема: Експертен прочит на поредния доклад на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност. Какво означават конкретните препоръки на Брюксел и какви стъпки следва да предприемат българските институции?

В пресклуба на БТА в 11.00 ч. ще започне обсъждане на доклада "Конкурсът за почистване на София, 2008 - 2009 г." . Текстът е подготвен от експертна група по проект "Мониторинг върху изпълнението на договорите за почистване на София и конкурсната процедура за почистване на пет столични района: "Люлин", "Овча купел", "Витоша", "Младост" и "Триадица" .

В 12.00 ч. ще започне в пресклуба на БТА ще започне пресконференция на тема: „Вместо юбилей - борба за оцеляване”. За първи път от 50 години издателството и вестникът на българите в Сърбия "Братство" са изправени пред заплахата от предизвикан фалит.

В зала Пресцентър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и представители на Управляващия орган на ОПРР ще представят изпълнението на Оперативна програма “Регионално развитие” за периода 2007 – 2009 г.. Представянето ще започне в 15.00 ч.

От 10.00 ч. до 13.00 ч. в зала 1, Сентръл Парк Хотел, гр. София, бул. „Витоша” № 106 ще се проведе конференция за представяне на резултатите от едногодишен проект по Оперативна програма Административен капацитет - „Обединени за реформа в системата за работа с деца в риск”.

Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев в 9.30 часа в хотел „Централ”ще открие международна конференция на тема „Смекчаване на социалните последици от глобалната финансово-икономическа криза”. Конференцията се организира от КТ „Подкрепа” и ще премине под егидата на Международната организация на труда (МОТ).

Политическият съвет и парламентарната група на „Ред, законност и справедливост” са изготвили проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за свикване на Велико народно събрание. Проектът ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание. Ръководството на ПП „Ред, законност, справедливост” ще даде пресконференция на трибунката в парламента от 11 часа.

В 10.00 ч. ще започне организираният мирен протест пред Многопрофилна болница „Св. София” заради смъртта на 26-годишната родилка Запряна Коледарова. Целта на протеста е да се потърси отговорност на лекарите за случая.

Главният инспектор Ана Караиванова и екипът на Инспектората към Висшия съдебен съвет ще представят проекта „Укрепване на административния и функционалния капацитет на Инспектората към ВСС” по Оперативна програма „Административен капацитет”. Представянето ще започне в 11 ч., 2 етаж в Националния институт на правосъдието на ул. „Екзарх Йосиф” № 14.

В пресклуба на София прес в 14 ч. ще започне пресконференция на тема: „Има ли необходимост съвременният българин от поезията на Никола Вапцаров? Защо гарнизонното стрелбище събра близките на Вапцаров? Кой има интерес от скандализиране на името на поета?”

От 10.00 до 18.00 часа ще се проведе Благотворителна продажба на аксесоари I Can Too- Пред НДК (между бул. „Витоша” и ул. „Патриарх Евтимий”) и в градината - пред Народния театър „Иван Вазов”. От 20.30 ч. ще започне благотворителният бал с маски във вътрешния двор на ЦУМ.

Във Варна ще се проведе форум за трансгранично сътрудничество по програма “Черно море 2007 - 2013”. Целта на форума е да популяризира първата покана за проектни предложения по програмата и да информира заинтересованите страни за възможностите за устойчиво икономическо и социално развитие в Черноморския регион, които предоставя програмата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3851 |21.07.2009 Предстоящо на 22 юли . 0| 4066 |20.07.2009 Предстоящо на 21 юли . 0| 4421 |19.07.2009 Предстоящо на 20 юли . 0| 4027 |16.07.2009 Предстоящо на 17 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads