Реклама / Ads
0| 3975 |22.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 май

.
У нас пристига генералният секретар на НАТО Ян де Хоп Схефер и ще има поредица от срещи; премиерът приема московският кмет Ю. Лужков, който след това ще има футболна среща с участието на кмета на София; „Академия Аскеер” връчва награди за постижения в театралното изкуство.
 

 

На еднодневно посещение у нас ще бъде генералният секретар на НАТО Ян де Хоп Схефер. Той ще се срещне с министър-председателя Сергей Станишев. Главният секретар на НАТО е у нас по покана на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Президентът Георги Първанов ще се срещне с генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер. Срещата е с начален час 11.45 часа на “Дондуков” 2. Предвидена е възможност за снимки в началото на срещата.

Президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” първа степен на Светлин Русев
за големия му принос за развитието на българската култура, за нейното утвърждаване и популяризиране по света. На церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът ще връчи ордени и на други дейци на културата и науката по повод 24 май. Церемонията ще се проведе в 10.45 часа.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с кмета на Москва Юрий Лужков. Лужков е в София за откриването на Дните на Москва в нашата столица. Премиерът ще проведе среща и с шейх Тарек бин Фейсал ал Касими, член на управляващата фамилия на Емирство Шарджа, ОАЕ и крупен инвеститор с интереси в областта на недвижимите имоти, търговията, строителството, застрахователното дело, финансите, транспорта, туризма и услугите.

Министър-председателят Сергей Станишев и вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещнат с Националното представителство на студентските съвети. Срещата ще се проведе в Университет по архитектура, строителство и геодезия на бул. „Христо Смирненски” от 13.00 часа, етаж 2, зала 205.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще участва от 10:00 часа в официалната церемония по повод връчване дипломите на ВИПУСК’2008 на абсолвентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Тържеството ще се състои на Голямата сцена в Академията. В 13.00 ч. министърът ще открие в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Националната изложба „Дарението”, а в 14.00 ч. на официална церемония в концертната зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков" на ул. „Оборище” № 17 проф. Стефан Данаилов ще получи награда за цялостен принос към българската култура "Златно перо". В 20:30 ч. министър Данаилов ще присъства на официалната церемония по връчването на Годишните награди за театрално изкуство „АСКЕЕР 2008” в Театър „Българска армия”.

Футболна среща с участието на кметовете на София и Москва Бойко Борисов и Юрий Лужков ще се проведе от проведе в 9.30 ч. на Националния стадион „Васил Левски”.

По повод 24 май - Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост в салона на Националния клуб на БСП на ул. “Позитано” 20 от 17.30 часа ще се проведе среща на Сергей Станишев, председател на ВС на БСП и министър-председател на Република България с членове на ръководствата на Висшия съвет на БСП и на Парламентарната група на Коалиция за България, министри и зам.-министри.

Среща на Заместник-кметът на Столична община по образованието Йорданка Фандъкова ще се срещне в 18.00 часа с всички участници в седмицата на Московското образование в София.

Представяне на 5 книги на Юрий Лужков, издадени в България и на книгата Руски поети за България” ще се състои в 13.00ч в Зала № 6 на НДК.

Приятелска шахматна среща между отбори на Народното събрание и Министерството на външните работи ще се проведе от 14.15 часа, в Клуба на народния представител, пл. „Народно събрание” 2. Проявата се организира под егидата на Българската федерация по шахмат. Гост на срещата ще бъде председателят на Българската федерация по шахмат Стефан Сергиев.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 12 ч. с шейх Тарек Бин Фейсал ал Касими – член на кралската фамилия в Емирство Шарджа, Обединени арабски емирства. Шейх Тарек ал Касими е собственик на компанията „Emirates Investment Group” и бивш министър на икономиката на емирство Шарджа.
По време на срещата, която ще се състои в Столична община, г-н Борисов и неговият гост ще обсъдят възможни бъдещи проекти в рамките на публично-частното партньорство.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще се срещне с Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Срещата ще се проведе в 10.00 часа в сградата на МВР.Двете страни ще обсъдят предприемането на съвместни неотложни мерки и действия срещу зачестилите хулигански и други криминални прояви преди, по време на и след спортни състезания.След срещата вътрешният министър Михаил Миков и председателят на БФС Борислав Михайлов ще направят изявление за репортерите.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще даде първата си пресконференция. Тя ще започне в 11.00 ч. на в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще даде пресконференция от 11:00 часа, в зала 2 на МТСП.Ще бъде представена програмата на Регионалната конференция на високо равнище на тема „Развитие на човешките ресурси” (25-26 май 2008 г.) и на Седмицата на социалната политика (26-30 май 2008 г.), която се организира от Министерство на труда и социалната политика и Европейската комисия.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще даде работен обяд във връзка с посещението на генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер, на който ще присъства и министърът на отбраната Николай Цонев. Очаква се да бъдат дискутирани теми в светлината на приключилата наскоро Среща на върха на НАТО в Букурещ като операциите в Афганистан и Косово, разширяването на Алианса, Западните Балкани, Украйна, Грузия и др.
Министър Ивайло Калфин и Яп де Хоп Схефер ще направят изявления и ще отговорят на въпроси на медиите в МВнР от 14.20 ч.

От 12.00 часа на 23 май ще се проведе специалното събитие от кампанията за разумно шофиране „Обади се, като стигнеш!”. Учениците от Випуск 2008 на Испанската гимназия стават посланици на кампанията в рамките на Месеца на разумното шофиране под надслов „Випуск 2008, обади се като стигнеш!. Той е от 7 до 27 май и протича, като информационната кампания за разумно шофиране, насочена към абитуриентите и младите шофьори.

В Театър „Българска армия” фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство. Церемонията ще започне в 20.30 часа.

В Аула Максим на Национална спортна академия „Васил Левски“ ще се проведе тържественото събрание по случай 24 май - Ден на българската
просвета, славянската писменост и култура
. На празника са поканени кметът на София Бойко Борисов, председателите на ДАМС и БОК Весела Лечева и Стефка Костадинова, представители на Министерството на образованието и науката, Столична община и други официални гости. Тържеството ще започне в 11.00 часа.

На 23 май от 9.00 ч. в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” ще се проведе среща на тема „Италианските малки и средни предприятия: от износа до внедряването на европейски пазари". По време на срещата ще се разгледат начините, проектите и практиките за участие на италианските фирми на международния пазар и използването на финансиранията от ЕС.

Българското национално радио ще бъде домакин на ежегодната международна среща, посветена на една от широко разгърнатите инициативи на Европейския съюз за радио и телевизия – програмата за класическа музика Еврокласик ноктюрно. Тя се излъчва по сателит в реално време всяка нощ от 00.00 до 06.00 ч. За българските радиослушатели е достъпна част от тази програма – от 3.00 до 5.00 ч.

Продължават тържествата, посветени на Майските дни на културата в СУ “Св. Климент Охридски”. В 10, 00 часа ще се проведе тържествено връчване на дипломите на Випуск 2008 г. на завършилите Стопански факултет. В 14, 00 часа ще се проведе тържествено връчване на дипломите на Випуск 2008 г. на завършилите Химически факултет. В 18, 00 часа ще има пролетен бал на студентите и преподавателите от Исторически факултет. В 19, 00 часа ще има Концерт на студентите от специалност Новогръцка филология. В Зала „България” от 19, 00 часа, Театър “Алма Алтер” представя “Ах, Бродуей, Бродуей...”.

В зала 2 на Дома на архитектите, гр. София, ул. „Кракра", № 11 от 17. 00 ч. ще бъде представена новата книга на Илко Димитров - сборник избрана поезия „Бяло", публикуван от издателство „Стигмати". Съставителството и подборът са на Борис Христов, а оформлението е на Румен Евтимов. Книгата ще бъде представена от Силвия Чолева, Иван Теофилов, д-р Николай Михайлов и Едвин Сугарев.

Изтича крайният срок, в който заместник-министрите на финансите Любомир Дацов, на транспорта Весела Господинова и на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова трябва да предложат план за действие, свързан с подобряване работата на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. Във Фонда предстоят кадрови и структурни промени, както и подобряване на административния капацитет. До 23 май трябва да е готов и анализът за функциите, текущото състояние, отговорностите и назначенията на старшите програмни ръководители в рамките на цялата система.

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем ще бъде на посещение в Смолян. Тя ще инспектира териториалната дирекция на министерството в областния център. По време на визитата си министър Етем ще се срещне с д-р Петър Фиданов, областен управител и с Дора Янкова –кмет на Смолян. Ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с предприетите мерки на територията на областта за преодоляване на опасността от наводнения.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево, за да инспектира работата със системата за плащане чрез „единен фиш”. Събитието ще се проведе в 12.00 часа. За представителите на медиите МДААР организира транспорт от София до ГКПП Капитан Андреево и обратно. Микробусът ще тръгне в 8.00 часа от сградата на МДААР.

В Слънчев бряг от 23 до 25 май в ще се състои Деветата национална конференция с международно участие на педиатри и общопрактикуващи лекари. В продължение на три дни ще се проведе имунологичен симпозиум и няколко сесии, на които изтъкнати наши и чужди специалисти ще дискутират актуални въпроси, свързани със здравето на децата, а също и ролята на професионалистите по здравни грижи при лечението на най-малките пациенти.

Община Асеновград от 10:30ч ще се осъществи първата голяма сделка на общината, откакто е с нова управа. Официално ще бъде подписан договор за продажба на земя – общинска собственост, с площ 5 567м², между Община Асеновград и фирмата победител в провелия се конкурс - „СИГМА ГАЗ“ООД.

Патронен празник на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – с. Ведраре, община Карлово ще се проведе в 18.0 часа в НЧ “Васил Левски”.

От 23 до 25 май 2008г. официална българска делегация ще бъде на посещение в Рим по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Делегацията ще бъде водена от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4103 |21.05.2008 Предстоящо на 22 май . 0| 4500 |20.05.2008 Предстоящо на 21 май . 0| 4264 |19.05.2008 Предстоящо на 20 май . 0| 4043 |18.05.2008 Предстоящо на 19 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads