Реклама / Ads
0| 4207 |26.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 юни

.
Заседава НС; посланик Етиен дьо Понсен и кметът на София Бойко Борисов дават съвместна пресконференция; продължава Х-та юбилейна сесия на Постоянната комисия “България – Бавария”; разискват кризата в ЦСКА.
 

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.


Президентът Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” - първа степен на Михал Котман. Посланикът на Словашката република в България получава държавното отличие за изключително големите си заслуги за развитие на двустранните отношения между Словашката република и Република България и по повод окончателното му отпътуване от страната ни. Церемонията ще се състои в 10.30 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.
В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът ще награди с орден “Св. св. Кирил и Методий” - втора степен проф. Тимъти Райс.

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие в Севлиево художествената галерия „Асен и Илия Пейкови” и изложбата, посветена на 100-годишния юбилей на Асен Пейков. Откриването е от 11.00 часа.


От 11.00 ч., в завод „Девня Цимент” – Девня, министър-председателят Сергей Станишев ще направи първа копка на новата производствена линия, използваща сух способ, която се очаква да влезе в експлоатация през 2010 г.

В 11,30 часа ГЕРБ ще даде пресконференция. Срещата с медиите ще бъде в централата на партията. Тя е по повод промените в Закона за изменения и допълнения на Закона за МВР.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има работна закуска с държавния министър Еберхард Зинер, който е ръководител на Държавната канцелария на Бавария. Той е у нас за заседанието на Х-та юбилейна сесия на постоянната комисия “България–Бавария”. Сесията ще приключи с подписването на заключителен протокол. В 11.45 ч. в зала “Договори” на МВнР документа ще утвърдят заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков и държавният министър Еберхард Зинер.

 

От 9,00 ч. в резиденцията на Франция ще се състои съвместна пресконференция на посланика Етиен дьо Понсен и кмета на София Бойко Борисов по повод първите регионални срещи за трансграничното сътрудничество, устойчивото развитие и децентрализирано сътрудничество на Балканите, които ще се състоят в София (хотел Принцес) на 3 и 4 юли 2008 г. Повече от 170 участници от 15 страни от региона се очаква да пристигнат. Тове ще е първата голяма проява в рамкине на ФПЕС в София.

в Перник ще се проведе Втори национален фестивал за хората с увреждания. По този повод в 13.30 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция.

Вело-шествие ще се проведе от 18.30 часа в София. Инициативата ще започне от езерото “Ариана”.

В 13.00 ч., в зала “Договори”, министър Ивайло Калфин ще връчи най-високото отличие на МВнР “Златна лаврова клонка” на посланика на САЩ Джон Байърли за особените му заслуги за развитието на българо-американските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

В 11 ч. в Столична община ще се състои работна среща по проект „Комплекс на социални услуги за деца и семейства в риск - Триадица". Срещата ще се състои в зала № 2 на Столична община.

В София продължава Х-та юбилейна сесия на Постоянната комисия “България – Бавария”. Сесията ще приключи с тържествено подписване от 11.45 ч. в зала “Договори” на МВнР на Заключителния протокол от сесията. Подписи под документа ще сложат заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков и държавният министър Еберхард Зинер, ръководител на Държавната канцелария на Свободната държава Бавария (федерална провинция на ФРГ). След подписването на документа двамата ще направят изявления за медиите.

От 10.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Програмата „Подобряване на контрола на туберкулозата в България” на регионално ниво.

В Министерство на здравеопазването ще се проведе заседание на Националния координационен комитет за борба със СПИН и туберкулоза - България, което ще бъде ръководено от д-р Евгений Желев в качеството му на заместник-председател на Комитета.

Тъкнна банка “Остеоцентър България” организира презентация на д-р Р. Хичев на тема: “Донорство и тъканни трансплантации”, която ще се проведе в х-л “Шератон” от 17.30 часа.

В 9.00 часа СГС ще гледа делото срещу Димитър Ангелинов по чл. 203 от НК.

 

В 9.30 часа СГС ще гледа делото срещу Петър Чалъмов, прокурор от СРП по чл. 285 от НК.

Българо-Немска Конференция на тема “България и Лисабонскатa Стратегия”. Реформи в образователната система и в законодателството за мотивация в научната кариераCще се проведе в хотел “Витоша“.

Младежки форум “Предизвикателства и възможности за изява, участие и развитие на младите хора”, инициатива на Център за неформално образование и Младежки информационно-консултантски център “МАЖОР”. Той ще се проведе от 10:30 часа в Дом на културата “Средец”, ул. „Кракра” 2/А .

В 14.30 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция за кризата в ЦСКА.

 

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще участва в Националното честване на 100-годишнината от рождението на световноизвестния скулптор Асен Пейков в Севлиево. Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открият в 11.00 ч. в Севлиево на 27 юни новата Художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” и Юбилейната изложба, посветена на 100 години от рождението на именития скулптор Асен Пейков.
По-късно министър-председателят Сергей Станишев и министър Данаилов ще се срещнат с ръководството на общината, депутати, представители на бизнеса и неправителствени организации.

От 11:00 часа в “Новотел Пловдив” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие информационен ден за новите процедури по ОПАК, насочени към структурите на държавната администрация. След официалното откриване, от 11:30 часа, е предвидена пресконференция за представителите на медиите.
Програмата на министър Василев ще продължи с посещение на офиса на Националната агенция за приходите в Пловдив (ул. “Скопие” №106), където от 13:00 часа заедно с изпълнителния директор на НАП Мария Мургина ще дадат официалния старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти. По време на събитието ще бъде демонстрирана функционалността на системата и ще бъдат представени очакваните резултати от внедряването й.

От 11:00 часа в Конгресния център в зала Пресклуб на Международен панаир – гр. Пловдив депутатът в Европейския парламент Илияна Йотова, съвместно с Международен панаир Пловдив АД и „Буллброкерс” ЕООД , организира информационен семинар на тема "Ролята и значението на структурните фондове и тяхното усвояване в България". Гости на събитието ще бъдат, кметове на общини , общински съветници, председатели на местните организации на БСП и представители на бизнеса.

На 26-ти и 27-ми юни „Български държавни железници” ЕАД ще бъдат домакин на 15-тия международен железничарски фолклорен фестивал, който ще се проведе в гр. Пловдив. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на колоритните национални носии и характерните фолклорни ритми на участниците във фестивала по време на дефилето на ансамблите по главната улица на града, което ще започне в 19:30 ч. на 27-ти юни. Парадът на танцовите железничарски ансамбли ще завърши с тържествена церемония през сградата на общината.

34-та Национална конференция по астрономия ще се проведе във Варна на 27, 28 и 29 юни. По този повод в 13.00 часа ще бъде открит паметен знак на дома на Фриц Цвики на улица "Иван Драсов" 14 във Варна. В 14.00 часа същия ден ще бъде даден и официалния старт на конференцията в пленарната зала на общината.
Във форума ще вземат участие както наши водещи учени астрономи, така и любители, а също ученици, прояваващи интерес към изследването на космоса.

В 10:00 часа, във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Архитектурния факултет, зала 202, Националният браншов синдикат „Висше образование и наука”(ВОН – КНСБ), с председател доц. д-р Лиляна Вълчева, ще проведе форум с три основни теми: „Висшите училища и БАН – състояние и възможности за финансиране”; „Висшето образование, младите хора и пазара на труда в България”; „Договориха ли се по-високи заплати за работещите във ВУ и БАН”?

В 11.00 часа кметът на варна Кирил Йорданов ще открие международно студентско първенство по удбол в Амфитеатъра в Морската градина. От 16.00 часа кметът ще приеме в зала “Варна” делегация от Социалистическа Република Виетнам, ръководена от Та Мин Чау – първи заместник-началник на отдел “Външна политика” към ЦК на ВКП.

От 10 ч. в пресцентър “Глас” ще се състои пресконференция по повод откриването на световното първенство по woodball, което ще се проведе в Морската градина. Гости ще бъдат председателят на световната федерация по woodball проф. Клисарова и проф. Маргаритов - зам. председател на ДАМС..

В 15.00 часа в ФКЦ, зала “Европа” на съвещание с директорите на варненските училища и детските градини ще бъде представена част от социологическото проучване “Образованието през погледа на родителите от община Варна”.

Варненският фотограф, драматург и писател Захари Карабашлиев ще представи на книгата си “18 % Сиво”. Мястото е галерия “Актив арт” – ул. “Дунав” 5, часът – 19.

От 10.00 ч. в залата на читалище “Георги Кондолов” в Царево ще бъде представен проектът “Пинархисар – Царево Езерно кану”, който се изпълнява по програма ФАР на ЕС за Трансгранично сътрудничество България – Турция, в партньорство между общините Пинархисар, Турция и Царево, България.

От 11.00 часа кметът на Варна Кирил Йорданов ще приеме Александър Кар - изпълнителен директор на компанията “Италчементи груп”.

Отчет за работа си пред първите шест месеца на годината ще представи в петък Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Ямбол. Заседанието е насрочено за 15.00 часа в зала 203 на община Ямбол.

Община Кюстендил организира среща с младежките неправителствени организации, която ще се състои от 15, 00 часа в Заседателната зала на Общината при следния дневен ред: Дискусия и въпроси по проблемите на МНПО и ролята на Общината при разрешаването им; Информация за активните програми, по които може да се кандидатства с проекти; Информация за националния дебат “Структурният диалог и младите хора”; Съвместни дейности до края на годината; Допълване на регистъра на младежките НПО.

В град Шабла ще бъде открит международният турнир по петанка, който се провежда години наред в комплекс „Лазур” на къмпинг „Добруджа”. Тази година в турнира ще участват отбори от Франция, Унгария, Шотландия, Израел. Страната –домакин ще представят клубовете по петанка от София, Пловдив, Варна и Шабла.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4123 |24.06.2008 Предстоящо на 25 юни . 0| 4106 |23.06.2008 Предстоящо на 24 юни . 0| 4294 |22.06.2008 Предстоящо на 23 юни . 0| 3961 |19.06.2008 Предстоящо на 20 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads