Реклама / Ads
0| 4106 |23.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 юни

.
Заседава Консултативният Съвет за Национална Сигурност; представят ръководството на Агенция „Митници”; заседава НИС на СДС; заседава Националният съвет за закрила на детето; откриват барелеф на Христо Ботев на сградата на българското Посолство в Скопие.
 

 

Консултативният съвет за национална сигурност ще проведе заседание от 14.00 часа на “Дондуков” 2. Темата на заседанието е “Последиците за сигурността на България от участието на страната в големи енергийни проекти”.

От 13.00 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей в Бояна ще се проведе церемонията по награждаването на 5-те излъчени на национално ниво кандидатури, които ще бъдат вписани в Националната представителна листа за „Живи човешки съкровища” на България.

От 14.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе брифинг за позицията на НДСВ по промените в Закона за обществените поръчки. В брифинга ще участват министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев. По-късно през деня ще се проведе и редовната среща на депутатите от Парламентарната група на НДСВ, на която народните представители ще обсъдят законодателната програма на парламента за настоящата седмица.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие официално в 11 ч. новоизградения Център за информация и услуги за граждани в столичния район „Искър”. Откриването ще се състои в административната сграда на района на бул. „Кръстю Пастухов” № 18. На него ще присъства и кметът на район „Искър” Йордан Томов.

От 12.30 ч. БЧК ще връчи дарение за Национална многопрофилна транспортна болница “Цар Борис ІІІ”. Съвременният електрокардиограф ще бъде връчен от д-р София Стоименова – Генерален директор на БЧК и г-жа Катрин Амон-Шарп – постоянен представител на ВКБООН в Р. България. Апаратът е закупен по Програмата на ВКБООН за интеграция на бежанците в България, която БЧК изпълнява.

НИС на СДС ще проведе редовното си заседание. Пресконференцията ще бъде от 13.00 часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134.

От 11 ч. ще бъде представено ръководството на Агенция „Митници”. Събитието ще се проведе в заседателната зала на 12-тия етаж в сградата на Агенция “Митници” на ул.”Раковски” 47.

В 11.00 ч. в камерна зала на София прес ще се проведе пресконференция на Национална коалиция „АЕЦ БелеНЕ!“ и партия „Зелените“ на тема „АЕЦ Белене“ и екологичните рискове.

В 13.00 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на партия Българска нова демокрация на тема “Енергетиката в България”.

В 11.00 часа в Зала 2 на Ректората ръководството на Софийския университет свиква пресконференция по кандидат-студентските въпроси.

От 11.00 часа в зала №5, ет.5 в сградата на ул. “Триадица” № 2 ще се проведе шестнадесетото заседание на Националния съвет за закрила на детето. На заседанието ще бъде обсъден напредъкът по изпълнението на взетите от НСЗД решения на 26 февруари 2008 г., както и препоръките на Комитета по правата на детето на ООН, които са публикувани на сайта на ДАЗД.

Под председателството на областния управител на област Видин инж. Кръстьо Спасов от 11,00 ч., в заседателната зала на областната администрация ще се състои заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. На заседанието ще бъде обсъден проектът на Стратегическата рамка на Областната стратегия за устойчиво развитие на туризма.

В 10:00 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън САС” ще бъдат представени проектите на Министерството на държавната администрация и административната реформа „Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на Европейския съюз” и „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”. В събитието ще участват министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, зам.-министрите Бужка Лукич и Мария Дивизиева и представители на фирмите, с които са сключени договори за изпълнение на дейностите. Поканени са също вицепремиерът Меглена Плугчиева, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, министърът на финансите Пламен Орешарски, председателят на УС на БАУРЧР Светла Стоева, изпълнителният директор на ИПАЕИ Димитър Пенков и др.

Вестник “Пари” постави началото на класация за най-успешни транспортни и логистични компании. Официалната церемония по награждаване ще се състои от 19.30 часа в Гранд Хотел София, зала София.

В УНСС ще се проведе конференция на тема “Структурни фондове и обществени поръчки: Необходимост от ефективна система за управление на обществените поръчки при усвояването на средствата от фондовете на ЕС”. Събитието ще бъде открито в 9.30 часа в зала “Максима”.

ДКЕВР организира обществено обсъждане на проект на решение относно утвърждаване на цени на "Хебросгаз" АД за територията на общини Пазарджик и Пещера.
Обсъждането ще се проведе в сградата на комисията – бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала № 4 от 11.00 ч. ДКЕВР организира и открито заседание за разглеждане на доклад относно заявление на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цени на природния газ за трето тримесечие на 2008 г. Заседанието ще се проведе на в сградата на комисията от 10.00 ч.

Дават пресконференция по повод официалното представяне на новия SEAT IBIZA в България. Срещата с медиите ще бъде от 10.30 ч., зала Мусала 1, Хотел “Хилтън”.

Международният съюз на производителите организира международна конференция на тема „Инвестиционно-иновационното сътрудничество – важен фактор за укрепване на международните икономически отношения” от 10,00 ч. в парк-хотел „Москва”, ул. „Незабравка” №25, гр.София.

В 11 часа ФСО "Подкрепа" - Кремиковци и НФ "Металургия" ще дадат пресконференция на тема “Държавни гаранции + истински собственик = Европейско "Кремиковци".

В 10:00 часа в зала “Запад” на Народното събрание ще се проведе среща на Комисията по правни въпроси с министъра на правосъдието на Виетнам Ха Хунг Нъонг.

Българско дружество за защита на птиците организира първа работна среща по проект "Засилване участието на гражданското общество за опазване на сърцевинните зони на местата от "Натура 2000" в Смолян. Срещата ще се състои между 10 и 16.30 часа.

В 11 часа в зала “Варна” в община Варна ще се проведе редовната пресконференция на кмета Кирил Йорданов.

Гражданско сдружение “Видовден” дава пресконференция на тема: „Каква оценка поставят търновци на местните управници”. Срещата с медиите ще бъде от 11.00 ч. в БТА във Велико Търново.

Откриват официално новата Университетска специализирана болница за активно лечение по кардиология
. Официалната церемония по откриването ще се състои от 15 часа, пред Университетската СБАЛ по Кардиология във втора база на Медицински Университет Плевен, гр. Плевен, ул. Владимир Вазов 91, втора клинична база на МУ Плевен.

Ръководството на Топлофикация – Бургас дава пресконференция
по случай професионалния празник „Ден на енергетика” от 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Бургас”.

Барелеф на Христо Ботев ще бъде открит на сградата на българското Посолство в Скопие по повод 160 години от рождението на поета и революционер
. Освен лика на Ботев, ще бъде изписан и куплетът „Настане вечер, месец изгрее” от стихотворението „Хаджи Димитър”. На откриването ще присъства министърът на културата проф. Стефан Данаилов. Тържествената церемония ще започне в 18 часа местно време (19 часа българско време). Преди това от 13 часа местно време (14 часа българско време) министър Стефан Данаилов ще поднесе цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата „Свети Спас” в Скопие. Група глухонеми деца от България, прекарали почивка в Македония, ще гостуват в 10 часа в българската дипломатическа мисия.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4294 |22.06.2008 Предстоящо на 23 юни . 0| 3961 |19.06.2008 Предстоящо на 20 юни . 0| 4171 |18.06.2008 Предстоящо на 19 юни . 0| 3821 |17.06.2008 Предстоящо на 18 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads