Реклама / Ads
0| 4157 |23.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 март

.
Президентът заминава за Израел и Палестина; стартира уникална национална програма за социална и психологическа подкрепа на семейства с репродуктивни затруднения; започва записването за предварителните изпити в СУ; отбелязва се Световният ден за борба с туберкулозата.
 

 

По покана на президентите Шимон Перес и Махмуд Абас от 24 до 27 март 2008 г. държавният глава ще направи посещения в Държавата Израел и в Палестинската автономия. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова. В програмата на визитата на Георги Първанов в Държавата Израел са предвидени срещи с президента Шимон Перес, с председателя на Кнесета Далия Ицхик, с министър-председателя Ехуд Олмерт, с министъра на външните работа Ципи Ливни и с лидера на опозицията Бенямин Нетаняху.
В делегацията, придружаваща президента Георги Първанов, са заместник-министър председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, народните представители Мария Вълканова и Снежана Гроздилова, председателят на Главно управление на архивите при МС Боряна Бужашка, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, секретари на президента.

От 11.45 часа в заседателната зала на Министерство на вътрешните работи министър Румен Петков ще се срещне с представители на Асоциацията на вносителите на автомобили в България. След приключването на срещата е предвидена пресконференция.

Столичният кмет Бойко Борисов и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще открият Европейски информационен център в София – част от мрежата Europe Direct. Откриването е от 11.00 часа в Европейския институт на ул. „Г.С. Раковски” 96, до Театъра на Армията.
Еврокомисар Меглена Кунева ще отправи специално видео-послание по случай откриването на центъра.

Кметът на Видин Румен Видов ще се срещне с министъра на транспорта Петър Мутафчиев в 11:00 в Министерство на транспорта. Тя се провежда по искане на кмета на Община Видин във връзка с отказа на изпълнителите на проект Дунав мост ІІ да участват в работна група за оперативно решаване на въпросите около реализацията на строителството и информиране на видинската общественост за хода на извършваните дейности.

От 11.00 часа в пресклуб София Прес, фондация „Искам бебе” с финансовата подкрепа на компанията YANEFF – гр. Варна, с президент Валентин Янев, ще обявят старта на уникална за страната ни национална програма за социална и психологическа подкрепа на семейства с репродуктивни затруднения. От 13.00 часа ще се проведе дискусия.

От 24 март до 22 април кандидат-студентите могат да се запишат за провеждащите се предварителни изпити в Софийски университет. Записването става в Учебен отдел - каб. 227 и 228 на Ректората. Предварителната дата за изпит по математика е на 18 май - 9.00 часа, по биология на 25 май -9.00 часа. Изпитът по История на България ще бъде на 11 май от 9.00 часа, а по география на 8 юни - 9.00 часа, когато ще се състои и писменият изпит по журналистика.

По инициатива на българските инвеститори в Сърбия, в Интер Експо Център от 14:00 ч. ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени въпросите пред българския бизнес в контекста на новите политически реалности и признаването на независимостта на Косово. Българският и сръбският бизнес трябва да положат съвместни усилия и взаимна толерантност, за да осигурят нормален бизнес климат и успешна реализация на своите проекти.

Началникът на Щаба на отбраната на Испания генерал Феликс Санс Ролдан пристига на 24 март на тридневно официално посещение в нашата страна по покана на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Целта на посещението е да бъдат обсъдени двустранните военни отношения между двете страни и перспективите за тяхното развитие. В програмата се предвиждат и срещи на генерал Феликс Санс Ролдан с министъра на отбраната Веселин Близнаков и с председателя на Комисията по отбрана Ангел Найденов. Испанската военна делегация ще посети поделение 28 000 – Граф Игнатиево. Официалната церемония по посрещането на Феликс Санс ще бъде на 25 март /вторник/.

"Ялта клуб” организира официална пресконференция на „Gravity co“ по-повод участието им на "Mad thursday live session" в 13:00 в клуб „Ялта”. Там ще бъде единственото място, където ще могат да бъдат договорени акредитации и медийни партньорства.

От 13.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Бранимира Павлова. На 11 октомври 2007 година СГС наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Бранимира Павлова за това, че преби до смърт двумесечното си бебе Лъчезара, което почина на 8 октомври 2007 година в „Пирогов”.

В 13.30 часа в зала 20 на Съдебната палата Административен съд София ще гледа дело № 6181/2007, образувано по жалба на Сдружение с нестопанска цел „Защита здравето и живота на населението и околната среда”, със седалище в Суходол. Жалбата е срещу решение на директора на РИОСВ – София Гергана Благоева, с което се разрешава на „Чистота-Искър” ЕООД да извършва дейности, свързани със съхраняване, обезвреждане и транспортиране на отпадъци на площадки №1 и № 2 в Суходол от 03.12.2007 до 03.12.2009. Основното възражение на жалбоподателя е, че не е направена оценка за въздействие върху околната среда.

От 11.00 часа в сградата на Българска стопанска камара ще се проведе пресконференция представяне на новосъздадения Български институт за външна търговия. Ще бъдат представени основните цели и непосредствени инициативи на новоучредения Български институт за външна търговия. Ще бъдат очертани и основните проблеми, свързани с търговския баланс на страната ни, както и необходимите мерки за подобряване на експортната политика на България.

От 11.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Международният институт по здравеопазване и здравно осигуряване и Конфедерацията "Защита на здравето" за представяне на резултатите от подписка в подкрепа на отворена декларация за гласа на пациeнта в българското здравеопазване. Основното искане в Декларацията е да се пристъпи незабавно към процедура по попълване квотата на пациентите в Събранието на представителите на НЗОК.

Министерството на образованието и науката организира кръгла маса “Развитие на правната уредба на научните степени и научните звания в България” от 9.30 часа, зала Конферентна, х-л „Санкт Петербург”, Пловдив.
Поканени да вземат участие в кръглата маса са ректорите на всички висши училища в страната, директорите на научни институти към Българската академия на науките и Президиумът на Висша атестационна комисия.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще направи работно посещение във Варна. Министър Грънчарова ще се срещне с младежкия клуб “Приятели на Европа”, ще направи посещение в дневния център за деца “Карин дом”, а в 18.00 часа ще бъде специален гост на дискусия, посветена на Договора от Лисабон.

От 10.00 часа във фоайето на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде официалното откриване на форум „Кариери – добра кариера, добър живот”, организирано за седма поредна година от „ДжобТайгър” ООД, Министерството на държавната администрация и административната реформа и с подкрепата на „Нестле България” АД. В откриването ще вземат участие Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, Димитър Димитров, министър за един ден, Светлозар Петров, управител на „ДжобТайгър” ООД и Биляна Георгиева, мениджър „Корпоративни продажби” в „Нестле България” АД.

В РИОКОЗ Варна ще бъде дадена пресконференция за туберкулозата. Срещата с медиите ще бъде по повод 24 март-Световен ден за борба с туберкулозата. Пресконференцията ще се проведе от 13.00 часа в малката зала на РИОКОЗ Варна. Ще участват водещи специалисти в областта на профилактиката, диагностиката и лечението на туберкулозата.

От 11.00 часа в сградата на Областната администрация в Ловеч депутатът от НДСВ Даринка Станчева организира кръгла маса с участието на евродепутата от НДСВ Биляна Раева на тема „Стартиращи мерки от Програмата за развитие на селските райони. Указания за проекти по мерките. Примери за проекти”. Специален гост-лектор на кръглата маса ще бъде държавният експерт от Министерството на земеделието и продоволствието д-р Ирина Йорданова. На срещата ще бъдат представени указания за проекти по мерки и примерни проекти за земеделските производители по Програмата за развитие на селските региони, която беше одобрена от Европейската комисия през декември 2007 г.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3831 |20.03.2008 Предстоящо на 21 март . 0| 4070 |19.03.2008 Предстоящо на 20 март . 0| 3993 |18.03.2008 Предстоящо на 19 март . 0| 3860 |17.03.2008 Предстоящо на 18 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads