Реклама / Ads
0| 4004 |23.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 октомври

.
Заседава НС; вицепремиерът М. Плугчиева обядва работно с посланиците от ЕС; правят международната специализирана изложба Светът на мебелите; провеждат Консултативен съвет между ръководствата на КТ „Подкрепа” и на КНСБ; правят Втория Балкански Салса Конгрес.
 

 

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

От 13.00 часа в хотел „Шератон” вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева ще има работен обяд с посланиците от ЕС.

Заключителната конференция по проект „Национален каталог за добри практики на антидискриминация”
ще се състои в зала номер 10 на НДК от 9.30 часа.

Нотариалната камара на Република България организира на 24 и 25 октомври в Зала 6 на НДК от 10.00 часа Първи конгрес на българските нотариуси. Инициативата е под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.

Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна трикомпонентна монета „Николай Гяуров” от серията „Именити български гласове”. Пресконференцията по представянето на монетата ще се проведе от 12.00 часа в зала 108 на БНБ.

От 13.00 ч. в Пресклуба на БТА, „Зелена партия/Българските зелени” ще проведе първата си пресконференция след обединението на „Зелена партия” и „Зелена България”. Участие в пресконференция ще вземат Александър Каракачанов, председател на партията, Стоян Динков, председател на Националния политически съвет, членове на Националния изпълнителен съвет и експерти.

От 10.00 часа в зала Пирин на Интер Експо и Конгресен център Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Европейска федерация на мебелопроизводителите организират научно-практическа конференция ”Пренасяне на достиженията на страните от Европейската общност в областта на мебелната промишленост”.

Във връзка с 130 годишния юбилей от основаването на БЧК на 24 октомври от 10.30 часа в Музейната зала в сградата на организацията ще се проведе пресконференция

От 22 до 25 октомври от 10.00 ч. до 18.00 ч. Изложбеният център на София е домакин на международната специализирана изложба за хотелско, ресторантско, СПА оборудване и обзавеждане Сихре и международната специализирана изложба Светът на мебелите. В дните на изложенията Национална асоциация ХОРЕКА и Евро-Ток България организират Кулинарно състезание за ученици от професионалните училища по туризъм в страната.

Благотворителен концерт с участието на цигуларки от групата „StrringS” ще се състои на 24 октомври в столичния „Соушъл джаз клуб” от 21.00 часа. Той се организира от Радио N-JOY, фондация „За Нашите Деца”, Нова телевизия и „М3 комуникейшънс” в подкрепа на инициативата „Не ме изоставяй!”.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения пуска в употреба Пощенско-филателно издание на тема “130 години червенокръстки дружества в България” на 24 октомври 10.30 ч. в музейната зала на ул. „Джеймс Баучер” № 76.

Заключителната конференция на проект „Национален каталог на добри практики на антидискриминация” организира Министерството на труда и социалната политика от 9:30 часа. Конференцията ще се състои в зала № 10 на НДК.

Пресконференция на гражданските организации Движение “Граждани срещу ДС”, центърът “Хана Аренд”, Асоциацията “Ана Политковская”, Гражданската инициатива “Справедливост”, Коалиция за честно управление и Центърът за подкрепа на хора, преживели изтезание АСЕТ ще се проведе
в София Прес на от 11.00 часа.

От 13.00 часа в Централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе Консултативен съвет между ръководствата на КТ „Подкрепа” и на КНСБ. Консултативният съвет ще приключи със съвместна пресконференция от 14.30 часа в сградата на КТ „Подкрепа”.

От 19.30 часа в клуб - ресторант “Яйцето” в Ректората ще бъде официалната церемония по конституирането на Дамския Лайънс Клуб ”София-Диамант”, който наскоро получи регистрацията си от Лайънс Клубс Интернешънъл САЩ.

В пресклуба на БТА от 11.00 часа ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Фестивал на българската популярна песен „Златният Арлекин 2008”, посветен на големия български певец и композитор Емил Димитров. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Плевен Найден Зеленогорски.

Националeн комитет за подобряване водоснабдяването на България и Организационен комитет за прекратяване на концесията на ВиК системата на София организират пресконференция на тема: Каква ще бъде съдбата на концесията за водата на София след намесата на Европейската комисия? Пресконференцията ще се проведе в пресклуба на БТА от 12.00 часа.

Втория Балкански Салса Конгрес ще се проведе в Боровец от 24 октомври до 26 октомври.

В петък и събота ще се състои форум на хирурзи, анестезиолози, рентгенолози и педиатри от цялата страна и техни колеги от чужбина, на който ще се запознаят с последните достижения в своята професионална област. Конгресът се провежда под патронажа на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Във връзка с приключване на превантивния цикъл от полицейски беседи «Полицай в детската градина» от 11.00 ч. ще се проведе открито занимание в сградата на Пето РПУ Бургас, разположена в същия комплекс.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е на посещение в Ямбол. В 9:00 ч. министър Масларова ще посети училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Бояджик. Сградата се реновира по проект „Красива България”. В 10:00 ч. Емилия Масларова ще открие Дом за стари хора „Христо Ботев” в село Болярско, ремонтиран по Социалноинвестиционния фонд на МТСП. В 11:30 ч. министър Масларова ще открие дирекция „Бюро по труда” в Ямбол и ще даде пресконференция на място.

От 10.00часа до 14.00часа в Спортна зала „Фестивална” ще се проведе градско първенство по самбо по случай празника на град Видин – Димитровден.

От 19.00 часа в Драматичен театър – Видин АНТП «Дунав» към община Видин с галвен художествен ръководител Генчо Генчев ще представи концерт, посветен на празника на град Видин – Димитровден.

Община Криводол ще е домакин на Общински ден на интелигентната енергия. Събитието ще бъде открито от 10.00 часа в читалище „Н. Й. Вапцаров – 1924”, където ще бъде представена пътуваща изложба на успешни практики в общини от ЕС и от България, връчване на наградите от конкурса за есе и рисунка „Да пестим енергия” и програма на децата от ОДЗ „Славейче” – Криводол.

На 24 и 25 октомври президентът Георги Първанов ще участва в Седмата среща на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на Азиатско-европейския форум АСЕМ в Пекин. Той ще бъде придружаван от съпругата си г-жа Зорка Първанова.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов заминава на официално тридневно посещение в Шарм ел Шейх, Египет за участие в Международна конференция по птичия и пандемичен грип.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще участва в Люксембург в редовното заседание на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните-членки на Европейския съюз.

В 14.:50 часа в залата на Общински съвет кметът на община Видин Румен Видов ще открие Държавните индивидуални първенства по ускорен шахмат и блиц за мъже и жени, които ще се проведат за първи път в гр.Видин в рамките на международния традиционен шахматен турнир Мемориал “Найден Войнов” 24 - 26 октовмри 2008г, организиран по случай празника на град Видин - Димитровден.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4134 |22.10.2008 Предстоящо на 23 октомври . 0| 3794 |21.10.2008 Предстоящо на 22 октомври . 0| 3995 |20.10.2008 Предстоящо на 21 октомври . 0| 3829 |19.10.2008 Предстоящо на 20 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads