Реклама / Ads
0| 4075 |23.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 септември

.
Заседава НС; премиерът е в САЩ; групата на общинските съветници на БСП в СОС се срещат с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров; в София прес дискутират случилото се с главния редактор на Frognews.bg О. Стефанов.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев е на едноседмична визита в Съединените щати за участие в редовната 63-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Сесията ще бъде открита на 24 септември.

Народното събрание ще заседава от 9 часа.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще даде пресконференция по повод спечеленото от България арбитражно дело на „Плама Консорциум Лимитид” . Брифингът ще е от 10:00 часа в Национален пресклуб “София прес” .

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще обсъди готовността за започване на строителството на регионалните депа в страната. В конференцията ще участват кметове на близо 300 общини, представители на Министерството на финансите, на ръководството на НСОРБ, на РИОСВ. Конференцията е насрочена за 11,00 часа в зала 6 на НДК.

Групата на общинските съветници на БСП в СОС ще се срещнат по тяхна молба с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Срещата ще се проведе в сградата на министерството на ул. „Славянска” № 8 от 12.00 часа. Тема на разговора ще бъде състоянието на "Топлофикация София" и вариантите да не бъде спряно парното на софиянци. След срещата - около 13.00 часа, ще бъдат дадени изявления.

От 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на цирк „Балкански” на тема как оцелява българското цирково изкуство в настоящите условия, без каквато и да е подкрепа от страна на държавата.

В 13 часа в София прес Сдружение за гражданска активност „СЕГА“ и Национална агенция „Младежта в действие” ще представят проект „Междукултурният диалог на младите хора в Европа – чрез общуване към общи ценности“.

От 14.00 часа ще започне пресконференцията на Информационна агенция „Фрог Нюз“, по повод инцидента с главния им редактор в София прес.

12 часа в София прес ще бъде дадена пресконференция за тежките нарушения на закона от директора на ОДП - Смолян, Никола Михайлов и изнасяне на два случая от практиката му: среднощен арест на малолетен гражданин без адвокат и родител; измама на гражданин от Смолян от страна на директора на ОДП - Смолян за терен за строителство. Участници: Иван Иванов - неправомерно арестуваният малолетен, Георги Данчев - измаменият гражданин.

От 10 часа в столичния хотел „Арена ди Сердика”ще се проведе европейска кръгла маса, на която ще бъдат представени данни от доклад за заетостта в сектор „Земеделие” в България. Докладът е изготвен от Федерацията на независимите синдикати в земеделието и сродни организации от Испания и Италия. В кръглата маса ще участват Светла Василева – председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието, Елизабет Ауфхаймер – Генерална дирекция „Заетост, социална дейност и равни възможности” на Европейската комисия, Сабине Граф – Секретариат „Земеделие” на Европейската федерация на синдикатите от земеделието, храните, тютюна и туризма, представители на Министерството на земеделието и храните, на Министерството на труда и социалната политика, на Комисията за защита от дискриминация, на Европейския икономически и социален комитет и сродни организации.

Пресконференция по повод провеждането на Европейската нощ на учените за трети път в България ще се проведе в пресклуба на БТА от 10.00 часа.

В хотел „Жасмин”, ул. „Симеоновско шосе” №126 ще се проведе семинар за новия ГПК. Той ще започне в 10.30 часа. На него ще бъдат представени резултатите от социологическо проучване за степента на информираност относно новия ГПК.

В 12 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция по случай италианското официално участие на Международен технически панаир Пловдив от Н.Пр., Посланика на Италия в София, Стефано Бенацо и Фабрицио Камастра, Директор на Италианския институт за външна търговия в София.

Изложбата "100 г. Независима България" и представянето на книгата " Независимостта на България. Документи и периодичен печат 1908-1909" ще се
състои в в 11ч. Галерия "Академика", Фоайето на ЦУ-БАН
. Организатори на изложбата са Научен архив на БАН и Библиотека на
Румънската академия на науките.

Министърът на държавната администрация и административната реформа ще даде пресконференция по повод спечеленото от България международно арбитражно дело на „Плама Консорциум Лимитид”. Брифингът ще е от 10:00 часа в Национален пресклуб “София прес”.

“Обновената Лисабонска стратегия – нови социални и икономически реалности за гражданското общество в България” е темата на конференцията
с международно участие, която Икономическият и социален съвет организира на от 10.00 ч. в зала “Сердика” на хотел “Шератон”.

В 10.00 ч. заместник министър-председателят Меглена Плугчиева ще открие конференция на тема „Предотвратяване на злоупотреби при управлението на европейските фондове”. Форумът ще се проведе в хотел „Хилтън”. Той се организира по инициатива на вицепремиера в сътрудничество с фондация „Фридрих Еберт” и Трансперънси Интернешънъл. Във форума участие ще вземат председателят на Народното събрание Георги Пирински, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, министърът на правосъдието Миглена Тачева, директорът на фондация „Фридрих Еберт” за България Марк Майнардус, директорът за Европа и Централна Азия на Трансперънси Интернешънъл Миклош Маршал и др. За 15.30 часа е насрочена пресконференция на участниците във форума.

Върховният касационен съд ще заседава по обжалването на присъдата на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Заседанието ще започне в 9.00 часа.

От 9 часа в зала 1 на Софийски Университет ще се проведе Международна конференция на тема: “Адресатът на външната и вътрешна политика на Европейския съюз: де юре и де факто”.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно: откриване на производство за изменение и допълнение на лицензии в сектор „Електроенергетика”; заявление на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цени на природния газ за четвърто тримесечие на 2008 г. Заседанията ще се проведат съответно от 10.00 ч. и 10.30 ч. в сградата на комисията на бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

За втора поредна година италианската енергийна компания “Енел” ще връчи наградите от образователния си конкурс Young Energy. Церемонията по награждаването, която ще се състои от 11.00 часа в Интер Експо и Конгресен център в София.

Промените в Закона за туризма ще бъдат обсъдени на работна среща в Народното събрание по инициатива на председателя парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов в качеството му на вносител на промените. Срещата ще се проведе от 11.00 часа, в зала 134 на Народното събрание, пл. “Княз Александър I” 1. В срещата ще участват председателите на национални, регионални, браншови и продуктови туристически организации, както и председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

За шести пореден път се организира Форум “Български бизнес дни”. Основната тема на събитието е “Българският бизнес в Европейския съюз”. Целта на Форума е да бъдат представени и дискутирани актуални теми и различни позиции относно съществуващите тенденции за развитието на бизнеса. Събитието ще се състои в Централен военен клуб, зала “Тържествена” от 9 часа.

В 11 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция от Програмата на ООН за развитие, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ и Българската агенция за инвестиции. Пресконференцията е за представяне на Световния доклад за инвестициите за 2008 г. - "Транснационалните корпорации и предизвикателствата на инфраструктурата".

В 13 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция от Софийската филхармония по повод 80-годишнината й.

Видеоконференция София - Москва на тема “Перспективи на руско-българското сътрудничество в областта на туризма” ще се състои в 12,30 часа в хотел “Хилтън”, бул. “България” 1, етаж 2, зала “Вихрен”. Синхронният превод ще бъде осигурен.Времетраене –около 1 час и 15 мин. Видеоконференцията се провежда в рамките на годината на Русия в България. Участие в нея ще вземат Станислав Новаков – зам.-председател на Държавната агенция по туризма; Поли Карастоянова – изпълнителен директор на Националния борд по туризма; Владимир Пантелеев – председател на финансовата комисия на Асоциацията на българските туроператорски и туристически агенции и др.

Агенцията за социално подпомагане организира информационни дни в 6-те района за планиране на България съгласно основните принципи на Европейската общност за публичност и прозрачност на процеса на усвояване на средствата от европейските структурни фондове
. На 24 септември информационен ден ще се проведат във Враца. Той ще започне в 11 часа в Търговско- промишлена палата.

Министърът на здравеопазването д-р Евгени Желев ще участва в тържество по повод 120 години от създаването на МБАЛ „Христо Ботев ” във Враца от 11.30 часа.

Среща с обществения съвет на град Калофер ще се състои от 13.00 часа.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открие Седмата Европейска конференция по растителна геномика (Plent - GEM), която ще се проведе от 24-27 септември 2008 г. в курорта Албена.

Заместник областния управител на област Добрич Олга Задгорска ще открие новата база на пенсионерския клуб в град Шабла. Събитието ще се предхожда от среща на кмета Красимир Кръстев с областното и общинско ръководства на Организацията на пенсионерите.От 13 часа Олга Задгорска ще има приемна за граждани на общината в заседателната зала на общинския съвет.

От 17.30 до 19.00 ч. в зала PHS 4B001 на ЕП по инициатива на българсия евродепутат Кристиан Вигенин ще се проведе дискусия по повод спасяването на българските евреи през Втората световна война. В 19:00 часа е предвидено откриването документалната изложба „Българи и евреи заедно", в което ще участва и парламентарният секретар на българското Министерство на културата Емил Бехар.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3947 |22.09.2008 Предстоящо на 23 септември . 0| 4036 |18.09.2008 Предстоящо на 19 септември . 0| 3877 |17.09.2008 Предстоящо на 18 септември . 0| 3715 |16.09.2008 Предстоящо на 17 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads