Реклама / Ads
0| 3926 |24.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 януари

.
Редовно заседава НС; отчита се Министерство на правосъдието; провеждат разширено заседание на Военния съвет към началника на Генералния щаб на БА; честват 70 години от рождението на актьора, поета и барда Владимир Висоцки; провежда се международен фестивал на маскарадните игри.
 

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне с министъра на труда и социалното осигуряване на Китай г-н Тиан Ченпин, в Министерство на труда и социалната политика. След планираните разговори между двете делегации, от 11:00 часа, във фоайето на МТСП, двамата ще направят изявления за журналисти.
Посещението на китайската делегация е по покана на Министерство на труда и социалната политика.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще представи отчет за дейността на министерството през 2007 година, както и ще начертае приоритетите на МП за 2008 година. Пресконференцията ще се състои в Министерство на правосъдието от 10.30 часа.

От 13.00 часа в киносалона на Военно-медицинска академия ще се проведе съвместна среща с участието на общински кметове, инициирана от Управителния съвет на Българския лекарски съюз, на която ще присъстват още Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, ръководители на лечебни заведения. На срещата ще се разглеждат проблеми свързани с компенсирането на тежкия финансов дефицит в здравеопазването, както и гарантиране на доболничното и болничното обслужване на населението при едностранно въведени правила от НЗОК.

Ръководството на Държавната агенция по туризъм организира пресконференция по повод приключването на първия етап от разработването на Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България 2008 - 2013 година. Срещата ще се състои от 9.00 до 9.50 часа в зала 1.5 на етаж 1 на Националния дворец на културата.

Първият електромотрисен влак „Дезиро” ще бъде представен в 9.00 часа на Първи перон на Централна гара-София в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Влакът ще отпътува за гара Септември на първото си демонстрационно пътуване с представители на медиите, представители от Министерството на транспорта и железопътните компании.

Софийски градски съд ще се заседава по делото срещу депутата Фидел Беев от 16.00 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще присъства на заседание на Съвета на ректорите, който ще се проведе от 13.00 часа в Пловдив в Аграрен университет на бул. „Менделеев”12

Ще се проведе разширено заседание на Военния съвет към началника на Генералния щаб на Българската армия. В заседанието ще участват президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Георги Първанов, министърът на отбраната Веселин Близнаков, заместник-министри на отбраната, висшият ръководен състав на Българската армия. Ще бъдат обсъдени резултатите от подготовката на Българската армия и състоянието на войсковия ред и дисциплината през 2007 година.

От 17.30 ч. в Народно читалище "Напредък" - гр. Шумен ще се проведе музикално-поетична вечер, посветена на 70 години от рождението на актьора, поета и барда Владимир Висоцки.

От 9.00 часа в зала 1 на Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще се проведе семинар на тема: „Супервизията в практическото обучение по социална работа”. Също от 9.00 часа в Аулата на университета ще се проведе конференция на Философския факултет в чест на 80-годишнината на проф. Генчо Дончев. Темата на научното събитие е: „Хегел и съвременното философстване”.

 

В община Долна Митрополия ще се проведе традиционният Ден на кмета.

XVII Международен фестивал на маскарадните игри "СУРВА" ще се проведе от 25 до 27 януари в Перник.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3984 |23.01.2008 Предстоящо на 24 януари . 0| 4125 |22.01.2008 Предстоящо на 23 януари . 0| 3939 |21.01.2008 Предстоящо на 22 януари . 0| 3929 |20.01.2008 Предстоящо на 21 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads