Реклама / Ads
0| 4123 |24.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 юни

.
Обсъжда се възстановяване на източното крило на Зографския манастир в Света гора; заседават ВСС и НС; очертават приоритетите на френското председателство на ЕС; дискутират развитието на рибарските и яхтените пристанища; откриват нов приют за бездомни кучета в столицата.
 

 

Президентът Георги Първанов ще участва в заседанието на Инициативния комитет за възстановяване на източното крило (Банска махала) на Зографския манастир в Света гора. То ще се проведе в гр. Банско от 11 часа в залата на читалище “Никола Йонков Вапцаров”. Президентът е патрон на комитета. В заседанието ще участват още кметът на Банско Александър Краваров, неврокопският митрополит Натанаил и игуменът на Зографския манастир Амвросий. На заседанието ще бъде предоставена пълна информация за извършеното до момента и ще бъдат начертани основните насоки за развитие на инициативата занапред.

Заседание на Висшия съдебен съвет ще се състои от 10.00 часа.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева свиква работна среща в Министерския съвет, на която ще се разгледа текущото състояние и ще се набележат мерки за ускоряване на проектите за автомагистралите „Струма”, „Марица” и „Хемус”. В нея ще участват заместник-министрите на транспорта Весела Господинова, на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, на финансите Любомир Дацов, на околната среда и водите Чавдар Георгиев и изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Милош Поцков.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

Комисията по политиката при бедствия и аварии ще проведе заседание от 14.30 часа в НС. От 15.00 часа ще се състои заседание на Комисията по околната среда и водите. За 15.00 часа е насрочено заседание на Комисията по труда и социалната политика.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва в Резиденцията на френския посланик у нас Етиен дьо Понсен в работна среща, посветена на приоритетите на френското председателство на Европейския съюз. Срещата, по инициатива на френския посланик, е предназначена за политици и представители на държавната администрация. След форума министър Калфин и посланик Дьо Понсен ще дадат съвместна пресконференция в 14.30 часа.

Подкомисията по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисията по европейските въпроси ще проведе заседание на 25 юни 2008 г., сряда, от 11.00 часа, зала “Изток”, пл. “Народно събрание” 2. На него ще се проведе изслушване по напредъка на Оперативна програма “Околна Среда”. На заседанието са поканени да присъстват министърът на околната среда и водите, представители на КНСБ, КТ "Подкрепа" и др.

Споразумения за разпределяне на отговорностите във връзка с изпълнение на Проект “Енергийна ефективност в обществени сгради” ще бъдат подписани между МИЕ и кметовете на 9 общини – Батак, Оряхово, Враца, Козлодуй, Първомай, Пловдив-изток, Троян, Търговище и Карлово. Церемонията ще се състои от 11.00 часа в зала 821 на МИЕ на „Триадица” 8. В рамките на проекта ще бъдат изпълнени енергоефективни мерки в 52 сгради, собственост на деветте общини.

Министърът на отбраната Николай Цонев възложи на Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната” съвместно с дирекция „Военна инфраструктура” да създадат организация по изграждане на обединени детски заведения за децата на военнослужещите и гражданските лица в Министерството на отбраната и Българската армия. Това е част от новата Социална стратегия на Министерството на отбраната, която ще бъде обсъдена на 25 юни на Съвет по отбрана. Предвижда се изграждането на детски градини да се реализира в близост до поделенията в големите гарнизони на страната като София, Бургас, Пловдив, Карлово, Казанлък, Стара Загора, Смолян, Варна, Шумен, Плевен, Велико Търново и др.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие на 25 юни в 10 ч. нов приют за бездомни кучета в столичния район „Слатина”. Официалното откриване ще се състои в кв. Слатина, бул. „Гео Милев” No 162 (в близост до Транспортния университет „Тодор Каблешков”- бившето ПЖИ ). На него ще присъстват заместник - кметът на Столична община Мария Бояджийска, председателят на Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към СОС Лорита Радева, кметът на район „Слатина” Антоанета Апостолова, директорът на Общинско предприятие „Екоравновесие” Мирослав Найденов и управителят на „ Помощ за животните – Юг – Тиерхилфе Зюден София” Миглена Димитрова.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 14.30 ч. новия магазин от веригата хипермаркети Кауфланд. Официалното откриване ще се състои в кв. „Овча купел” на ул. „Кукуряк” № 3.

Главният архитект на София Петър Диков ще даде пресконференция в сградата на Столична община в 11.30 часа. По време на брифинга арх. Диков ще запознае медиите с подробния устройствен план на столичния квартал „Младост” и реституцията на земеделски земи в градски структури.

В заседателната зала на Българската стопанска камара на ул. Алабин 16-20 ще се проведе Общо събрание на Арбитражния съд при БСК от 18.00 ч. Ще бъде обсъден и приет Отчет за работа на съда за 2007 г., както и промени в списъка на арбитражната колегия.

От 25 до 27 юни 2008 г. БЧК е домакин на ХVІ Балканска конференция на Дружествата на Червения кръст (ЧК) и Червения полумесец (ЧП). Официалното откриването ще бъде на 25 юни от 9.30 часа в централата на БЧК. В конференцията ще вземат участие делегации на всички национални дружества от Балканския полуостров, както и гости и наблюдатели от Международната федерация на дружествата на ЧК и ЧП и Международния комитет на Червения кръст.

От 14:00 часа в хотел Рила ще се проведе кръгла маса на тема „Как да ограничим и преборим вредите от хомосексуализма и педофилията в България?”. Участие ще вземат общественици и интелектуалци, писатели, обществени и политически организации, както и представители от различни религиозни общности у нас.

Ръководството и експерти на КНСБ ще представят позицията си за мерки, с които правителството трябва да компенсира инфлационните процеси (повишението на цените на стоките за потребление и услугите), засягащи пряко доходите на работниците и служителите в България. Пресконференцията ще се състои в сградата на КНСБ (пл. Македония 1), от 11.00 ч.

Фондация “Фридрих Еберт” Институт за политически и правни изследвания организира дискусия на тема: “България в Европейския съюз – шокът от присъединяването” на 25 юни от 10.30 – 12.30 часа в БТА. Участие ще вземат проф. дфн Георги Карасимеонов, Институт за политически и правни изследвания, проф. дфн Петър-Емил Митев, институт за социални ценности и структури "Иван Хаджийски", доц. дсн Огнян Минчев, Институт за международни и регионални изследвания, Живко Георгиев, ВВSS "Галъп интернешънъл".

АПИС България, Съюзът на юристите в България и Фондация “Институт за изследване на законодателството и правоприлагането” организират научно-практическа конференция на тема: “Актуални въпроси по новия Граждански процесуален кодекс” в зала № 3 на НДК от 14.00 ч. Министърът на праводсъдието Миглена Тачева ще участва в работата на форума. Лекции ще изнесат зам.- председателят на Върховния касационен съд и председател на Гражданската колегия на ВКС д-р Симеон Чаначев, д-р Маргарита Златарева – преподавател по граждански процес в Нов български университет, бивш конституционен съдия и съдия във ВКС, гл. ас. Ружа Иванова – преподавател по граждански процес в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

От 13.00 часа Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители за България и "Експо Тим" ООД ще дадат пресконференция в БТА по повод Първото изложение за бутикови и спортни автомобили "Coupe-Cabriolet" /28 юни - 2 юли 2008г. пред НДК/.

Българският Антарктически Институт и Институт Сервантес (София) организират публична лекция и ретроспективна изложба посветени на Международната Полярна Година, сътрудничеството между Република България и Кралство Испания в Антарктида и 20 Годишнината от Първата българска антарктическа експедиция в Тържествената зала на Институт Сервантес (София) на ул. „Съборна” 1, от 18.30 ч.

Пресконференцията за новата инвестиция на NEVEQ- първият рисков инвестиционен фонд, фокусиран върху развитието на перспективни ИКТ компании в Югоизточна Европа ще се състои от 11.00 часа в Национален пресклуб София прес на ул. Славянска 29, ет. 7. На събитието ще присъстват Константин Петров и Павел Езекиев, управляващи съдружници на NEVEQ, както и екипът, който стои зад иновативния проект.

Пресконференция по случай 128-та годишнина от създаването на Българската статистика ще се състои в сградата на Националния статистически институт на ул. Панайот Волов 2 от 11.00 часа.

Изложба на книги “Македония от античността до днес” ще бъде открита в Културно-информационният център на Република Македония у нас. Изложбата се реализира благодарение на Националната университетска библиотека “Св. Климент Охридски” в Битоля, от чийто фонд ще бъдат представени 300 издания, които проучват различни периоди от античността на Македония до днес. Изложбата ще бъде открита от главния библиотекар на университетската библиотека в Битоля Илче Стояновски в 19.00 часа.

ПП „ЛИДЕР” ще проведе учредителна конференция за формиране на Общинска партийна организация и избор на ръководство в Конгресен център – Международен панаир, зала „Пловдив” от 18:00 часа. На конференцията основни акценти от политическата програма на „ЛИДЕР”, които ще залегнат в програмата за развитие на Пловдив ще представи Йордан Кънчев – областен координатор за Пловдив и член на НПС. От 17:30 часа на въпроси на журналистите ще отговарят Йордан Кънчев – областен координатор за Пловдив, Кънчо Филипов председател на П.П „Лидер”, Доц. Мария Пиргова – зам. председател на П.П „Лидер”и бизнесменът Христо Ковачки.

Жителите на Пловдив ще могат да измерят кръвното си налягане пред общината в рамките на Национална информационна кампания за здраво сърце “Чистосърдечно от SAVEX”.

Обучение по подготовката на проекти по Оперативна програма “Околна среда” 2007-2013 (ОПОС 2007-2013) ще се състои на 25 и 26 юни в хотел Ралица в курортен комплекс Албена.

Министерството на транспорта организира в Бургас дискусия на тема „Развитие на рибарските и яхтените пристанища в България, постигане на сигурност и безопасност в пристанищата и необходими законодателни промени в тази връзка”. Събитието ще се проведе в конферентната зала на хотел „България”
от 11.00 часа. В дискусията ще участва министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Поканени са още министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев, председателят на комисията по транспорт и съобщения към НС Йордан Мирчев, народни представители от региона, областният управител на Бургас Любомир Пантелеев, кметовете на общините Созопол, Балчик и други. По време на срещата се очаква да бъдат обсъдени предложения за промени в нормативната уредба, касаеща пристанищата в България.

“Актавис” ще връчи официално дарение от медикаменти на община Бургас. Дарението ще бъде направено в 14 часа в сградата на общината. То включва антибиотици, антихипертензивни препарати, хранителни добавки, витамини, медицинска козметика, сиропи за кашлица, унгвенти и кремове. Дарението е предназначено за дома за стари хора ”Цвета и Анка Върбанови”, където са настанени 32 възрастни, както и за Дом за деца „Ал. Г. Коджакафалията”, където живеят 82 деца. Стойността на дарението е около 22 000 лв с ДДС. Дарението ще бъде прието от кмета на града.
От 14:00 часа ще се проведе брифинг и брифинг за журналистите.

Делегация на Патентното ведомство, начело с председателя му Костадин Манев ще участва в Годишната среща на представителите на информационни центрове за индустриална собственост от България и Румъния, която ще се проведе на 24 и 25 юни в Мангалия. На форума ще бъдат обсъдени актуалното състояние на системата за индустриална собственост в двете държави, въпроси на регионалното сътрудничество и сътрудничеството в рамките на европейски програми, ще бъде представена дейността на информационните центрове.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4106 |23.06.2008 Предстоящо на 24 юни . 0| 4294 |22.06.2008 Предстоящо на 23 юни . 0| 3961 |19.06.2008 Предстоящо на 20 юни . 0| 4171 |18.06.2008 Предстоящо на 19 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads