Реклама / Ads
0| 3791 |25.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 26 март

.
Заседават НС и МС; обсъждат увеличиха ли се заплатите на работещите в държавните висши училища и БАН?; правят опело за загиналите моряци от кораба “Ванеса”; организират „Вечер на кариерата”.
 

 

Министерски съвет ще проведе заседание от 10 часа.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа. На 26 и 27 март Народното събрание е домакин на 31-то заседание на Комитета по култура, образование и социални въпроси на Парламентараната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество. Заседанието ще бъде открито от 11 часа.

Началникът на Щаба на отбраната на Испания генерал Феликс Санс Ролдан ще посети България. От 9.00 ч. пред Паметника на Незнайния войн в София ще се състои официалната церемония по посрещането на испанската военна делегация. Същия ден началникът на Щаба на отбраната на Испания генерал Феликс Санс Ролдан ще посети поделение 28 000 – Граф Игнатиево.

Кръгла маса на тема: „Възможности за разширяване на сътрудничеството между Република България и Кралство Швеция” ще се проведе в сградата на Министерство на икономиката и енергетиката на ул. „Триадица” № 8. Срещата с журналистите е ще бъде в 12:30 часа в сградата на МИЕ.

Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в 10 часа в Министерството на здравеопазването

Тристранна среща между представители на прокуратурата, полицията и Община Пловдив ще се проведе по инициатива на апелативния прокурор Росен Димов от 9 часа в заседателната зала на общината.

В рамките на инициативата “За един по-зелен град!” на кмета на Община Карлово инж. Найден Найденов ще се извърши залесяване в града и района. Местата, на които служителите от Общинска администрация, ще засаждат дръвчета и декоративни храстовидни видове са площад “20 юли”, парк “Водопад”, кварталите Бангладеш, Меден дол, Бадемлика, Военно градче, край Стара река до Желязков мост, гаровата градинка и по бул. Освобождение.

На 26 и 27 март 2008 г. в гр. Казанлък в къща – музей „Чудомир”, Министерство на културата и Дирекция “Музеи, галерии и изобразителни изкуства” в МК организират Национална среща - семинар за директори и специалисти на тема: “Състояние и проблеми на мемориалните музеи в България”. Партньор е Фондация „Чудомир”. Откриването ще бъде в 14 часа.

От 10.30 часа в малката конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ръководството на Национален браншов синдикат „Висше образование и наука” ще проведе пресконференция на тема: „Увеличиха ли се заплатите на работещите в държавните висши училища и БАН?”

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и постоянният представител на Програмата на ООН за развитие в България Хенри Джаклин ще подпишат официално споразумение за изпълнение на 12-месечен проект за планиране и формулиране на предложение за субсидия за България към Инициатива “Глобални библиотеки” на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс”. Церемонията по подписването е в 11 часа в зала «Колегиум» на Министерството на културата.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие тридесетото поредно издание на изложението за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000. Церемонията ще се проведе от 11.00 часа в централното фоайе на НДК.

В Бургас от 11.00 часа в храма „Св. Св. Кирил и Методий” ще се състои опелото за загиналите моряци от кораба “Ванеса”.

От 26 до 28 март в страната ще се проведе информационна кампания по представяне на Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятия. Кампанията ще обхване градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и София. Лектори на информационните дни ще бъдат експерти от Регионалните офиси на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
Oт 10.30 часа, в сградата на Община Годеч ще се проведе обществено обсъждане на проекти на заповеди за обявяване на защитени зони за опазване на дивите птици „Понор” и „Раяновци”от екологичната мрежа Натура 2000. Експерти от РИОСВ – София ще запознаят участниците с ограниченията и с видовете за опазване в зоните предвидени в проектите на заповедите.

Двудневен семинар на тема „Моята култура – принос към многообразието на Русе” ще се проведе на 26 и 27 март в зала „Култура” между 13 и 17 часа. В него ще вземат участие 25 младежи на възраст 14-24 години, представители на 7 културни групи в града – българи, турци, арменци, руснаци, евреи, власи и роми.

В 10 часа кметът на община Варна Кирил Йорданов ще приеме Н.Пр. Тове Скарщейн – посланик на Кралство Норвегия в България. В 10.30 часа ще бъде дадена пресконференция в зала Варна на общината. В 11 часа кметът ще открие в зала “Пленарна” семинар за представяне на Норвежката програма за сътрудничество и финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Организатори на семинара са община Варна, посолството на Норвегия у нас, Министерството на финансите и Иновация Норвегия. В същия час ще започне и честването на 95-годишнината от превземането на Одринската крепост на паметник-арката на Осми Приморски полк. В 13.15 часа в зала “Пресцентър” е откриването на поредния семинар по проекта СИТИРЕДЖИО ІІ – Регионално икономическо развитие чрез сътрудничество в прилежащия регион.

В 11 часа в 23 СОУ “Фредерик Жолио – Кюри”; кв. Редута, бул. “Ситняково” Nо 21 ще бъде представен проект “Училище без насилие”.

В 11 часа в БТА ще бъде представен проект “Ферми за биволи в България”.

16-тото издание на Международната изложба за лозарство и винарство „ВИНАРИЯ – 2008”ще бъде открито в гр. Пловдив. Предвидена е пресконференция от 10.30 ч. в Пресклуба на Международен панаир Пловдив. От 13 ч., в зала „Европа”, Конгресен център, Пловдивски панаир, ще се проведе представяне на предстоящата „Първа официална бизнес делегация на български винопроизводители и търговци на вино в Напа Вали, Калифорния, САЩ”.

От 26 март до 1 април за 30-и пореден път в Националния дворец на културата – София, ще отвори вратите си специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000. Официалното откриване на изложението ще е от 11 часа в централното фоайе на НДК.

Организират „Вечер на кариерата” в София от 18.00 часа в хотел „Кристал Палас”.

H.Пр. Вилем ван Ее, посланик на Кралство Нидерландия в София, ще открие семинар под надслов “Как да правим бизнес с холандците”, организиран от Посолството на Кралство Нидерландия в София и Българо-холандския бизнес клуб. Семинарът ще се проведе в 14.00 часа в хотел “Гриинвил” в София.

В 12 часа в БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема: “Открит ли е подписът на Боянския майстор? Пред новия археологически сезон`2008”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3999 |24.03.2008 Предстоящо на 25 март . 0| 4157 |23.03.2008 Предстоящо на 24 март . 0| 3831 |20.03.2008 Предстоящо на 21 март . 0| 4070 |19.03.2008 Предстоящо на 20 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads