Реклама / Ads
0| 4148 |26.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 май

.
Започва проверка по програма САПАРД; у нас френският президент и бивш председател на Европейския конвент за бъдещето на Европа Валери Жискар Д`Естен; обсъждат сивата икономика в България; както и мъжкото сексуално здраве.
 

 

Заседание на Съвета „Общи въпроси и външни отношения” с участието на министрите на външните работи, министрите на отбраната и министрите на развитието на държавите-членки на Европейския съюз ще се проведе на 26 и 27 май 2008 г. в Брюксел, Белгия. Министърът на отбраната Николай Цонев ще участва в сесията „Външни отношения”, в съпътстващото заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана (ЕАО) и в съвместната работна сесия на съвета „Общи въпроси и външни отношения” във формат министри на външните работи и министри на отбраната.

По програма САПАРД на 27 май започва проверка от Брюксел.

Бившият френски президент и бивш председател на Европейския конвент за бъдещето на Европа Валери Жискар Д`Естен е на посещение в България.
Министър-председателят Сергей Станишев, президентът Георги Първанов и председателят на парламента ще се срещнат с Валери Жискар Д`Естен.
Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне с Валери Жискар д`Естен, бивш френски президент и бивш председател на Европейския конвент за бъдещето на Европа, в 10.30 часа, в зала “Запад” на Народното събрание. В 12 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще се срещне с Валери Жискар Д’Естен.

 

Кръгла маса „Сивата икономика в България – тенденции и предизвикателства” се организира от Центъра за изследване на демокрацията и ще се проведе на 27 май, от 9.00 до 11.00 ч, в зала „Сердика” на хотел „Шератон”.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще представи анализ на резултатите от външно оценяване през 2008 г. на знанията и уменията на учениците в ІV и в V клас.

От 10 часа в зала „Рубин” на столичния хотел „Принцес” Агенцията по заетостта организира пресконференция на тема “Набиране на проекти по втора фаза на схемата „Квалификационни услуги и обучение на заети лица” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Ще бъдат представени възможностите за кандидатстване и начините на финансиране. От 10.30 часа в същата зала ще се проведе информационен ден с фирми и организации от София и региона.

Президентската институция организира в Дом №2 на резиденция “Бояна” традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа.
По време на традиционната младежка трудова, образователна и социална борса ще бъдат представени социалните, образователни и трудови възможности за реализация на учениците от домовете. Тази година борсата ще бъде открита от държавния глава в 16 ч. в Дом № 2 на резиденция “Бояна”.
Известни български музиканти също безвъзмездно ще участват в концерта за абитуриентите след 20.00 часа в резиденция „Бояна”. Сред тях са Мария Илиева, Мариана Попова, Глория, Миро от Каризма, Любо от Те, Дани Милев и Deep Zone и DJ Balthazar.

Възможностите за създаване на ADR – помирителни производства за извънсъдебно разрешаване на трансгранични спорове у нас ще бъдат обсъдени утре на семинар, организиран от Европейския потребителски център – България. Форумът ще се проведе от 10 до 14 часа в зала „София” на хотел „Света София”, съобщиха от пресцентъра на Комисията за защита на потребителите.

От 9 часа в Гранд хотел "София" комисар Меглена Кунева ще представи политиката на ЕС за защита на потребителите при откриването на 97-та среща на Асоциацията на европейските туристически агенции и туроператори, която ще се проведе в София.Извънсъдебното решаване на трансгранични потребителски спорове е темата на семинар, в който Кунева ще участва от 10:00 часа в хотел "Света София" (ул. "Пиротска" 18). В семинара, организиран от Европейския потребителски център в България, са поканени да участват представители на държавната администрация и потребителски организации. Бъдещето на Европа и Лисабонският договор са акцентите на конференцията "Пролет за Европа", в която европейският комисар Меглена Кунева ще участва от 14 часа в Народния театър "Иван Вазов". Форумът е организиран от френската фондация "Робер Шуман" и германската фондация "Конрад Аденауер".Представителите на медиите ще имат възможност да зададат въпроси на Комисар Меглена Кунева от 12:30 часа в Информационния център на Европейския съюз.

В 14.15 часа в Народния театър “Иван Вазов” държавният глава ще присъства на откриването на конференцията “Пролет за Европа”, организирана от посолствата на Франция и Германия у нас съвместно с фондациите “Робер Шуман” и “Конрад Аденауер”. Президентът Първанов ще приветства участниците в конференцията.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие международна конференция на тема „Съвременните енергийни технологии срещу изменението на климата". Форумът ще се проведе на 27 и 28 май 2008 г. в „Интер експо” и Конгресен Център, София. Министър Димитров ще открие конференцията и международните изложби „Експо енергетика", „Булконтрола” и „Вода София 2008" от 10 часа в зала „Витоша”. Предвидено е след официалната церемония министърът да разгледа изложенията.

По инициатива на ръководството на ЕНП /Единната Народна Партия/ министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще се срещне с депутатите Мария Капон и Елеонора Николова.
Срещата е насрочена за 12.30 часа в сградата на МВР. След нея ще бъдат направени изявления.

Националният съвет на Съюза на демократичните сили ще проведе редовно заседание от 10.00 часа в НДК, зала 3.1, ет.8.

Заключителната конференция на проект „ЕНТЕР: подобряване положението на бившите затворници на пазара на труда” е от 9.30 часа в Зала 1 на хотел Родина в София.

От 10 ч в Пресклуб на БТА ще се проведе заключителна пресконференция по проект "Богатството на българската гора - източник на устойчива заетост" /с подкрепата на ЕС по ФАР, BG 2004/ 016-711.11.01, "Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта"/.

От 11 ч в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за 16-то издание на Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2008.

От 12 ч в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: Мъжкото сексуално здраве. Защо българинът купува секс стимуланти и какви са спецификите на различните типове медикаменти?

От 12.30 часа в присъствието на Княгиня Мария Луиза ще бъде открита паметна плоча на Княгиня Евдокия в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика “Княгиня Евдокия” в гр. София, (ул. „Атанас Далчев” № 8). Училището, на което е приемник гимназията, е било построено с дарение от Княгиня Евдокия.

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме в 12 ч. в Столична община младежи в неравностойно положение, които завършват средното си образование. Абитуриентите са от Димитровград и ще посетят столицата по покана на президента Георги Първанов.

Първо национално ученическо състезание „Банките в действие” ще се проведе в Националната финансово стопанска гимназия в гр. София, кв. Лозенец, ул. „Розова долина” 1. Официалното откриване ще се състои от 10 ч.

Второкласниците от Частно езиково училище “Дорис Тенеди” в София ще се включат в традиционната инициатива на Българския Червен кръст „Деца помагат на деца” и ще връчат парична помощ на малката Михаела Атанасова, оцеляла при тежката катастрофа на моста край Бяла. Идеята за благотворителната инициатива е на децата от училището. Те са събрали пари за лечение на свой връстник, пострадал при пътна злополука. По време на Великденските празници малките дарители са изрисували и разпродали яйца за над 800 лева. Срещата ще се състои на 27 май т. г. /вторник/, от 13.00 часа, в Музейната зала на БЧК бул. “Джеймс Баучер” 76.

Международна конференция за отбрана и сигурност ще се проведе на 27 май 2008 г. в зала „Пловдив” на Хотел Новотел Пловдив. Тя ще бъде открита от председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова. Форумът е организиран от Атлантическия клуб в България, Информационния център на НАТО в София, Сдружение „Джордж С. Маршал” – България съвместно с Министерство на отбраната, Министерство на икономиката и енергетиката, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения и Представителство на Европейската комисия в България. От 15 часа министър Димитров ще изнесе доклад в третия панел на форума: „Офсетната политика на Република България при трансформиращата се нормативна уредба на Европейския съюз за добро управление на специалните обществени поръчки”.

Обобщени данни за завършилия проект за обучение на безработни в Пловдив и региона ще представят утре в Сдружение „Регионално-технически съюзи”. Пресконференцията ще бъде в Зала №5 на Дома на науката и техниката на ул. „Гладстон” №1 и започва в 11 часа.

Семинар за управление на катастрофичните рискове, организиран от Световната банка, ще се състои в к.к. "Боровец", хотел "Лион". Участие ще вземат представители Световната банка, водещи специалисти по управление на риска, представители на международни застрахователни и презастрахователни брокери, български официални лица, неправителствени организации и др.

В 13 ч. в Медийно-информационния център на община Видин ще се проведе редовната пресконференция на кмета Румен Видов. Теми на пресконференцията са посещението на мисия на Френската агенция за развитие, която ще направи обход на строителната площадка на Дунав мост ІІ и ще бъде приета от Кмета Румен Видов по рано през деня; Възможното решение на казуса с дворното място на Дом майка и дете във Видин; Проектът за рехабилитация на надлез в гр. Видин.

От 12 часа в пресклуба на БТА във Видин ще има пресконференция, организирана от Сдружението на младите румънци в България. Темата е "Образованието пред младите хора и проблемите свързани със закриването на училището в село Раброво, Видинско".

В 13.00 ч., областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов ще приеме мисия на Френската агенция за развитие. В делегацията участват и представители на посолството на Франция у нас. Представителите на Френската агенция за развитие ще се запознаят на място с развитието на проект “Изграждане на нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост между България и Румъния на река Дунав при Видин – Калафат”. AFD е една от международните институции, съфинансиращи проекта с безвъзмездни средства от правителството на Франция.

На 27 и 28 май 2008 г. в интерхотел „Поморие”, гр. Поморие ще се проведе семинар на тема „Партньорства за европейското природно наследство”. Семинарът е организиран съвместно от Зелени Балкани, Асоциацията на парковете и Дирекцията на Парка Делтата на По (Италия) и е финансиран от Европейската комисия.

От 19:30 часа, в зала „България” ще се състои последният концерт от цикъла „Концертмайсторите”, сезон 2007/2008. Цигуларката Мила Георгиева и Класик ФМ М-Тел оркестър ще изпълнят Концерт за цигулка и оркестър от Л. Ван Бетовен и 40-та симфония от Моцарт, с диригент Георги Димитров.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в Севлиево, където ще открие ново отделение по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стойчо Христов
”.По време на своето посещение в Севлиево министър Желев ще се срещне с кмета на града Йордан Стойков, изпълнителния директор на болницата д-р Добромир Илковски и с представители на медицинската общност. Той ще разговаря по актуални проблеми на здравната система.
След приключване на срещата се предвижда да бъдат дадени изявления за медиите.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4131 |25.05.2008 Предстоящо на 26 май . 0| 3975 |22.05.2008 Предстоящо на 23 май . 0| 4103 |21.05.2008 Предстоящо на 22 май . 0| 4500 |20.05.2008 Предстоящо на 21 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads