Реклама / Ads
0| 4018 |28.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 декември

.
Играят благотворително спектакъла „Следобедни игри” на режисьора Боян Иванов; организират празнична програма с подаръци за децата на Босилеград; обсъждат орисницата на бебе 2008; дискутират актуализацията на бюджета и проблемите на рудник "Миньор".
 

 

От 19 часа на сцената на театър „Сълза и смях” благотворително ще се играе спектакълът „Следобедни игри” на режисьора Боян Иванов. 50% от брутния приход от входни билети ще бъдат дарени на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия” в Стара Загора. През 2009 г. домът навършва 10 години от основаването си. В него се отглеждат 75 деца от цяла България, на възраст от 5 до 19 години.

Курбан за здраве ще раздават в първия работен ден след Коледните празници кметовете на Пловдив и на родопското село Забърдо - Славчо Атанасов и Валентин Черпоков. От 11 часа на разклона до село Забърдо на основния път от Пловдив за Смолян (до наскоро открития Паметник на родопското гостоприемство), всички преминаващи по пътя автомобили ще получат от осветената чорба лично от двамата кметове. Служители на КАТ ще охраняват инициативата. Курбанът се прави в памет на всички загинали по пътищата на страната и за да се даде сигнал на водачите на МПС-та, че човешкият живот е единствен и трябва да бъде ценен и пазен.

От 18 часа в Българския културно-информационен център в Босилеград (Република Сърбия) по традиция Столична община организира празнична програма с подаръци за децата на Босилеград. Ще бъде представен спектакълът „Дядо Коледа пристига” с участието на актьора Дечко Чунтов.

От 11 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Коя ще бъде орисницата на Бебе на годината? Защо прие да ориса Първото бебе за 2009 г. и какъв е регламентът, по който ще се събира информация за бебетата, родени в Новогодишната нощ. Колко деца се очаква да се родят и как ще бъде отличено БЕБЕ 2009”. Участниците са: д-р Антония Григорова, главен редактор на списание "9 месеца", д-р Георги Николов, председател на Българска асоциация по репродуктивна човешка ембриология и орисницата на БЕБЕ 2009.

Актуализацията на бюджета и проблемите на рудник "Миньор" ще бъдат сред основните теми от дневния ред на последната за годината сесия на Общински съвет в Бобов дол. Заседанието е насрочено за 29 декември. На сесията са поканени да присъстват изпълнителният директор на ТЕЦ - "Бобов дол" Владимир Владимиров, управителят на рудник "Миньор" Венцислав Алексов и представител на Министерството на икономиката и енергетиката. На сесията ще бъде обсъден възникналият проблем в рудник „Миньор” заради неизкупуването на въглища от страна на ТЕЦ „Бобов дол”, заради което миньорите протестираха. В рудника работят близо 250 души.

Социалното аташе на Министерство на труда и социалната политика в Атина Екатерина Димитрова ще се срещне с председателя на Градския съвет на обединените гръцки синдикати и със секретаря на Обединените гръцки синдикати за работа с чужденци и емигранти по повод залятата преди няколко дни с киселина българка Костадина Кунева. Кунева е секретар на гръцкия синдикат на чистачите и домашните помощници и през последните месеци е получавала анонимни заплахи по телефона заради синдикалната си дейност. По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки по случая и ще бъдат набелязани синхронизирани действия, като на първо време ще бъде организирана масирана информационна кампания в средствата за масово осведомяване. От своя страна министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова веднага след празниците ще отправи покана към гръцкия социален министър за спешна среща, в която да участват и гръцките синдикати.

Изтича срокът, в който държавата има право да възстанови собствеността на 4 500 декара гори в Самоковско, върнати в повече на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. На 29 декември изтича давността, в която по общия граждански ред Държавната агенция по горите може да поиска от съда задължаване на бившия премиер да върне земите.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3886 |22.12.2008 Предстоящо на 23 декември . 0| 3944 |21.12.2008 Предстоящо на 22 декември . 0| 4102 |18.12.2008 Предстоящо на 19 декември . 0| 4384 |17.12.2008 Предстоящо на 18 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads