Реклама / Ads
0| 3743 |13.12.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 декември

.
Премиерът Борисов и президентът Първанов се срещaт с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой; правят публична дискусия на тема: „Имигрантите - готови ли смe за тях?“.
 

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който ще направи кратко работно посещение у нас. След срещата двамата ще направят кратки изявления за медиите в Гранитната зала на Министерския съвет. По-късно през деня двамата ще бъдат специални гости на детско Коледно тържество на Клуб по художествена гимнастика „Илиана” в столичната зала „Универсиада”. В детския празник ще се включи и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

В 14.45 часа на “Дондуков” 2 държавният глава ще се срещне с председателя на Европейския съюз Херман ван Рампой.
По-късно през деня в Народния театър “Иван Вазов” държавният глава ще участва в тържествено събрание по повод 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще обяви на брифинг началото на кампанията за плащанията на земеделските производители. Срещата с медиите ще е в 11.30 часа в МЗХ.

От 10 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство Румяна Желева, министър на външните работи, ще изнесе публична лекция на тема “България и общият европейски път”.

От 11 часа в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде тържествената церемония по завършването на випуск 2009 г. На нея ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

От 11.30 ч. Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията на бул. Витоша 18, вход от към ул. Кърниградска.

В 9.00 часа 11 състав на СГС ще гледа делото на Софийски имоти по чл. 219 от НК.

От 15.30 часа в Лилавия салон на Чешкия културен център, ул. „Г.С.Раковски“ 100 в столицата ще се състои Публична дискусия на тема: „Имигрантите - готови ли смe за тях?“.

От 10 часа пред МТСП ще се проведе протест на фирмите дистрибутори и производители на помощни средства.

От 10.00 ч, в заседателната зала на БСК (ул. Алабин 16-20) ще се проведе пресконференция на БСК на тема: „Задължения на предприятията от нефинансовия сектор на икономиката към 1 януари 2009 г.”

Асоциация на българските градове и региони и фондация “Конрад Аденауер”, съвместно със списание “Фондове Програми Проекти” организират кръгла маса на тема „Партньорство в изграждане на комуналната инфраструктура в общините на България” от 10:00 ч. в “Гранд хотел България”, зала “Десислава”.

Институтът за икономика и международни отношения организира от 15 часа в Икономическия институт на БАН (до зала „България”) обсъждане на проекта „Варианти за фискална политика след парламентарните избори”.

От 11 часа, на пресконференция в зала Киото на Кемпински Хотел Зографски, ще бъдат обявени победителите в осмото издание на Националния конкурс „Сграда на годината” 2009.

Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София (ФХСИ) представя от 18.00 ч. в зала „Пеша Николова” в рамките на постоянния теоретичен семинар „Предизвикателства пред представителната демокрация днес”.

Алехандро Ермосиля от Университета в Мурсия и Лиляна Табакова от Софийския университет „Свети Климент Охридски” ще представят пред българската публика творчеството на големия мексикански писател и преводач, който библиотеката на Институт Сервантес-София е избрала за свой патрон. Събитието е от 18 часа е в Институт Сервантес-София, ул. „Съборна” 1.

В 12 часа в БТА ПП "Зелените" и Движение "Гражданско действие" ще дадат пресконференция по повод начало на обществена кампания "Обади се на депутат - спри тоталното и безконтролното подслушване!".

Асоциация на студентите по социология в Софийски университет (АСССУ) организират прожекция с дебат по случай 20 години от 14 декември 1989 година. На събитието ще бъдат излъчени документалните кадри на Евгений Михайлов, заснети през 89-та година и станали изключително популярни със скандалната реплика на Петър Младенов „Най-добре е танковете да дойдат”. Прожекцията с дебат ще се проведе в 65-та аудитория на Софийски университет в 19.00 часа.

В гр.Сараево, Босна и Херцеговина, ще се състои първата регионална конференция за Югоизточна Европа на инициативата на ООН Алианс на цивилизациите на равнище министри на външните работи. Българската делегация ще бъде ръководена от заместник-министъра на външните работи Милен Люцканов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4011 |10.12.2009 Предстоящо на 11 декември . 0| 3880 |09.12.2009 Предстоящо на 10 декември . 0| 4189 |08.12.2009 Предстоящо на 9 декември . 0| 4393 |07.12.2009 Предстоящо на 8 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads