Реклама / Ads
0| 4770 |05.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 март

.
Заседават НС и МС; провеждат осмомартенски турнир по стрелба с пистолет “Макаров” за жени; предстои Европейски шампионат за "Най-добър сомелиер на Европа - 2008"; оповестяват номинациите за Бизнес дама 2008 г.
 

 

От 9.00 ч. ще се състои заседание на Народното събрание. Депутатите ще гласуват в началото на пленарното си заседание промените в Закона за народната просвета. Депутатите ще гласуват и промените в Закона за туризма, както и законопроекта за национализация, внесен от „Атака”. В дневния ред на парламента влизат още първо четене на законопроекта за регионалното развитие, законопроекта за управление на етажната собственост, както и на законопроекта за Българската банка за развитие. Депутатите ще гласуват и решение за продължаване срока на действие на комисията „Куйович”.

От 10.00 ч. ще се състои заседание на Министерски съвет.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, ще бъде на официално посещение в Република Словения.

Традиционният осмомартенски турнир по стрелба с пистолет “Макаров” за жените, работещи в системата на отбраната, ще се състои на закритото стрелбище на ЦСКА. Церемонията по награждаването е в 14.00 ч. Наградите на победителите ще връчат министърът на отбраната Веселин Близнаков, началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и изпълнителният директор на ИА “Социални дейности” Николай Цонев.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде на работно посещение във Франция по покана на държавния секретар по европейските въпроси на Франция Жан-Пиер Жуйе. Министър Грънчарова ще има срещи с председателя на Делегацията на Сената за ЕС Юбер Енел и с Жил Бриата, генерален секретар по европейските въпроси на френското правителство.

От 13.30 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство представителството на Европейската комисия в България и УНСС, съвместно с Министерството на финансите, ще представят инициативата на Европейската комисия да проведе публична консултация с всички заинтересовани граждани и организации на ЕС по насоките за развитие и промяна на бюджета на ЕС през следващото десетилетие и в по-далечна перспектива.

МДПБА ще проведе открито практическо занятие с най-малките за реагиране по време на бедствия. Занятието ще се проведе от 10.00 часа в салона на 21-во ОДЗ в ж.к. “Захарна фабрика”, близо до бл. 45 и бл. 46 и в близост до сградата на община “Илинден”.

“Европейски измерения на местното самоуправление” е темата на срещата на НДСВ и фондация „Фридрих Науман” с общински съветници от Южна България. Срещата ще бъде от 11.30 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън”.

От 12.00 часа, ще се състои пресконференция на Българската асоциация на сомелиерите по повод провеждането за първи път в България на Световен сомелиерски конгрес и на Европейски шампионат за "Най-добър сомелиер на Европа - 2008". Пресконференцията ще се проведе в БТА.

Френската компания Сейнт-Гобен Вебер инвестира над 5 милиона лева в собствен завод за сухи строителни смеси и пастообразни мазилки в Костинброд. Генералният делегат на Сейнт-Гобен за България, Турция и Румъния Оливие Луанси и управителят на Сейнт-Гобен Вебер България Снежана Семова ще направят първата копка на новия завод, който ще бъде изграден в икономическата зона на Костинброд. Официалната церемония ще започне в 11.00 часа на строителната площадка, която се намира на около 550 метра от разклона на „Ломско шосе”, при входа на Костинброд на идване от София.

Под патронажа на Негово Превъзходителство Джан Батиста Кампаньола, посланик на Италия в София, представителството на област Емилия Романя организира семинар по първия от двата проекта “Inclusion” за интегриране на младежи в неравностойно положение. Семинарът ще се състои в хотел „Радисън”.

Заместник-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов и кметът на Смолян Дора Янкова ще открият в Смолян нов Младежки информационно-консултантски център от 14,00 ч. Центърът се намира на бул. “България” № 24. След откриването ще се проведе пресконференция в Заседателната зала в Община Смолян.

Във връзка с реконструкцията на улични водопроводи и днес продължава временно прекъсване на водоподаването в районите на ж.к. „Дървеница” и кв. „Бенковски”.

Пролетното издание на международната специализирана изложба за подаръци “Регало” ще се проведе до 9 март в НДК.

От 10.00 часа в сградата на Българската стопанска камара ще се проведе Общо събрание на камарата. Дневният ред предвижда приемане на изменения и допълнения на Устава на организацията, избор на нов Управителен съвет и създаване на Национален съвет по икономическа политика. Непосредствено след Общото събрание, ще се проведе 27-ата редовна годишна среща на регионалните организации и местните органи на БСК. Акцент в програмата на срещата е поставен върху финансовите инструменти на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране на проекти през 2008 г.

От 18.30 часа ще бъдат представени номинациите за Бизнес дама 2008 г. Събитието ще се проведе в ресторант “Москва” на Парк-хотел “Москва”.

6 март е първият Световен ден на глаукомата. Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света. До 2010 г. това заболяване ще застраши зрението на 60 милиона души. Половината от тях дори не знаят, че са болни. 50% от диагностицираните хора пък не се лекуват адекватно. Положението у нас е аналогично.

От 16.30 часа в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” тържествено ще бъде връчена годишната наградата на Асоциация „Академика 21” на Министъра на културата проф. Стефан Данаилов.

В град Угърчин ще се проведе дискусионен форум на тема „Готови ли са малките общини за усвояване на европейските фондове?”. В него ще вземат участие представители на бизнеса, местната власт и неправителствения сектор.

От 11 часа в пресклуба на БТА фондация "Подкрепа за реализация "-Видин ще представи спечеления от организацията проект по мярка "Мобилност на програма "Леонардо да Винчи".

От 10 часа, в заседателна зала на Община Пловдив, Центърът за бойни изкуства „Пътят” и Спортен клуб по художествена гимнастика „Лидер” ще обявят благотворителната си инициатива за набиране на средства за талантливи деца спортисти от Пловдив. Благотворителното спортното шоу „Сила и нежност” е под патронажа на кмета Славчо Атанасов и кмета на район „Тракия” Гиньо Матев.

От 11 часа в заседателна зала зам.-кметът на Пловдив Марта Божикова и Татяна Стоянова, ръководител проект от МРРБ и Цвета Нанева, програмен директор в Програма на ООН за развитие – ПРООН, ще представят Демонстрационен проект за обновяване на жилищни сгради. Ще бъдат разяснени възможностите гражданите и общините да кандидатстват по проекта за саниране на многофамилните жилищни сгради.

От 10:00 ч. в зала “Максимус” на Химикотехнологичeн и металургичен университет - София ще се състои официалното откриване на юбилейната среща по случай 15 години партньорство между ХТМУ-София и ДААД и 17 години специалност “Химично инженерство”. От 12:15 часа във фоайето на зала Максимус ще започне пресконференция. В 14:30 ч. проф. Герд Брунер от ТУ Хамбург-Харбург (Германия) ще бъде удостоен с почетното звание Doctor Honoris Causa на Химикотехнологичния и металургичен университет - София.

В Ямбол ще бъде представен и обсъден проектът за Регионална иновационна стратегия за Югоизточния планов район. Форумът, на който община Ямбол е съорганизатор, ще се проведе от 13.30 часа в конферентната зала на хотел “Диана палас”. Проектът за Регионалната иновационна стратегия е дело на Агенцията на регионално развитие и иновации. Той е изготвен по проект, финансиран от Шестата рамкова програма на ЕС за изследвания и технологично развитие, която е основен инструмент на Европейския съюз за финансиране на изследователската дейност в Европа.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5455 |04.03.2008 Предстоящо на 5 март . 0| 4182 |03.03.2008 Предстоящо на 4 март . 0| 4279 |28.02.2008 Предстоящо на 29 февруари . 0| 4032 |27.02.2008 Предстоящо на 28 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads