Реклама / Ads
0| 4497 |06.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 март

.
Заседава НС; обсъждат дали жените и мъжете са равнопоставени; гледат делото срещу Боян Георгиев,обвинен за катастрофата, при която загина Емил Трифонов-Кембъла; председателят на ВКС Лазар Груев отчита първите си 100 дни.
 

Ще се проведе заседание на Народното събрание от 9.00 часа.

В централата на КНСБ, от 10.00 ч., на 11. етаж ще се проведе брифинг на тема „В България жените и мъжете са равни де юре, но не и равнопоставени”. Поканени са министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, председателят на Комисията по образование и наука към НС Лютви Местан, председателят на Комисията по здравеопазване към НС д-р Атанас Щерев, Общественият женски парламент и др.

Председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев ще бъде гост на Общото събрание на съдиите от Административен съд – София-област, на което ще бъде представен докладът на председателя за дейността на съда през 2007 г. Общото събрание ще се проведе от 15.30 ч. в сградата на съда на ул. „Съборна” № 7.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Георгиев. Той бе обвинен за катастрофата, при която загина Емил Трифонов-Кембъла. Делото ще бъде гледано от седми състав от 9.00 часа.

Софийски апелативен съд ще гледа делото срещу депутата от БНС Павел Чернев от 9.00 часа. Депутатът бе признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на Ивайло Дачов пред сградата на телевизия "Скат". Чернев бе осъден на административно наказание - глоба 1000 лева.

От 14.00 часа на площад “Св. Александър Невски” ще се проведе тържествена церемония по освещаването на новите автомобили на Специалната куриерска служба. Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи ключовете от 23-те нови автомобила на служителите на куриерската служба.

От 11 ч. в сградата на Националната музикална академия “Панчо Владигеров” японският посланик Н. Пр. Цунехару Такеда и г-жа Емилия Фотева, управител на Динакорд България, официален представител на YAMAHA за страната, ще подпишат договор за отпускане на средства на стойност 48 888 лв. (около 25 хил. евро) за ремонт на част от звукозаписната и озвучителната апаратура в НМА.

Фондация „Асоциация Анимус” и „ Ла Страда Интернешънъл” организират пресконференция на тема „Борбата с трафика на хора изисква фокус върху човешките права”. Пресконференцията ще се проведе в София Прес от 11 часа. Пресконференцията ще представи тригодишният проект на фондация „Асоциация Анимус” и „Ла Страда Интернешънъл” за създаване на Национален механизъм за насочване и обгрижване на пълнолетни лица, пострадали от трафик на хора, които се финансира от програма МАТРА на холандското правителство.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, е на официално посещение в Република Словения. Визитата е по покана на председателя на Държавното събрание на Република Словения Франце Цукяти. В делегацията са включени народните представители Петър Кънев (ПГ на Коалиция за България), Мария Ангелиева – Колева (ПГ на НДСВ), Лютви Местан (ПГ на ДПС) и Екатерина Михайлова (ПГ на ДСБ).

Председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев ще отчете 100-те дни от встъпването си в длъжност пред медиите. Проф. Груев организира работна среща за 7 и 8 март, която ще се проведе в почивна база „Трендафила” (базата на НСлС) на Витоша.

Ще се проведе заключителен форум по проект “Мрежа за социално включване на хората с увреждания”. Форумът ще се проведе от 13.30 часа в зала Европа на хотел “Принцес”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4782 |05.03.2008 Предстоящо на 6 март . 0| 5467 |04.03.2008 Предстоящо на 5 март . 0| 4195 |03.03.2008 Предстоящо на 4 март . 0| 4291 |28.02.2008 Предстоящо на 29 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads