Реклама / Ads
0| 4120 |07.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 юни

.
Президентът Георги Първанов ще се срещне с министъра на външните работи на Италианската република Франко Фратини; правят кръгла маса за проекти, финансирани от ЕС; шефът на "Булгаргаз" обсъжда в Русия възможността за нова газова криза.
 

Президентът Георги Първанов ще се срещне с министъра на външните работи на Италианската република Франко Фратини в 11.45 часа на “Дондуков” 2. След срещата на церемония в Гербовата зала държавният глава ще връчи на Франко Фратини орден “Стара планина” – първа степен за изключително големи заслуги в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз в областта “Правосъдие и вътрешни работи”. По-късно през деня, президентът ще връчи орден “Мадарски конник” – втора степен, на Вилхелм Краус, почетен президент на Германо-българската индустриално-търговска камара за особено големи заслуги за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

По покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин министърът на външните работи на Италианската Република Франко Фратини ще направи кратко работно посещение в София. Пленарните разговори между двете делегации ще се състоят в МВнР от 12:30 ч. до 13:00 ч. По-късно министрите Калфин и Фратини ще подпишат в зала “Договори” на МВнР два документа: Декларация за приятелство и сътрудничество между Република България и Италианската Република, и Меморандум за разбирателство относно активизиране на консултациите и сътрудничеството между Министерствата на външните работи на двете страни. След края на церемонията двамата министри ще направят изявления.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие 43-тия световен военен шампионат по лека атлетика. В него ще участват отбори от 35 страни. Откриването ще започне в 11.00 ч. на Националния стадион „Васил Левски”.

Състав на Софийски градски съд ще гледа от 9.00 часа дело срещу Христо Лачев по чл. 257 от НК. От 9.30 часа състав на СГС ще гледа делото срещу Емил Хърсев и Георги Танев по чл. 219 от НК.

Започва учебната година на петия випуск младши магистрати, преминаващи задължителното 6-месечно обучение в Националния институт на правосъдието. Тази година курса ще преминат 34 младши съдии, които ще правораздават в окръжните съдилища в страната и 25 младши прокурори, назначени в районните прокуратури. Откриването е в 10.00 часа, в конферентната зала на НИП.

В Софийския университет от 11.00 часа ще се състои лекция на проф. Чък Къникът – президент на Научния комитет за антарктически изследвания на тема:„Научният комитет за антарктически изследвания и международното сътрудничество в полярните райони”, организирана от Националния център за полярни изследвания. Лекция на проф. Александър Шурбанов на тема: „Рабиндранатх Тагор – поет на единното битие” и представяне на сборника „Думи с ритъм на вечността” е от 17.30 часа.

На 8 и 9 юни 2009 г. в Националната спортна академия – Студентски град ще бъдат открити Първите национални игри за бъбречно-трансплантирани. В програмата са включени състезания по лека атлетика, бадминтон, плуване и тенис на маса.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще участва в работата на кръгла маса на тема „Изпълнение на проекти, финансирани от ЕС – престиж или необходимост”. Форумът ще започне в 13.00 ч. в зала „България” на Института за управление на програми и проекти.

Композиторът и поет Огнян Георгиев ще даде пресконференция в БТА от 12.00 часа. Темата на брифинга е Кой манипулира компютърния вот за "50 златни песни на "Златния Орфей" малко преди крайния срок за гласуване? Какви са механизмите?

Традиционната Седмица на водното спасяване през 2009 г. се провежда от 8 до 14 юни в цялата страна. Водноспасителната служба на Българския Червен кръст ще информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезона. По този повод пресконференция ще се състои от 11.00 часа в плувен комплекс “Дианабад”. В нея ще участват: Христо Григоров – председател на БЧК, Теодора Томова – директор на “Водноспасителна служба”, Стоян Андонов – председател на Националната комисия по водно спасяване. След пресконференцията водни спасители ще демонстрират най-разпространените техники за спасяване при водни инциденти.

От 18 часа във вътрешния двор на Археологически музей Варна ще се състои традиционното годишно ревю на студентите от специалност „Моден дизайн” при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

Изпълнителният директор на „Булгаргаз” ЕАД и член на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг” ЕАД Димитър Гогов ще се срещне в централата на ОАО „Газпром” с ръководството на руския газов доставчик, за да обсъдят подробностите около създалата се ситуация и възможността за нова газова криза. Визитата му е в отговор на получената на 5 юни 2009 г. в „Булгаргаз” ЕАД покана от председателя на Управителния съвет на ОАО „Газпром” Алексей Милер.

Изплащането на пенсиите за юни ще започне днес и ще приключи на 22 юни (понеделник).

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4139 |04.06.2009 Предстоящо на 5 юни . 0| 4333 |03.06.2009 Предстоящо на 4 юни . 0| 3902 |02.06.2009 Предстоящо на 3 юни . 0| 4108 |01.06.2009 Предстоящо на 2 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads