Реклама / Ads
0| 4065 |08.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 април

.
Продължава посещението на президента Първанов в Полша; заседават НС и ВСС; събира се Съветът на коалицията; заседава Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, за да приеме доклад по скандала в МВР и наркотрафика в България.
 

 

Президентът Георги Първанов е на официално посещение в Република Полша по покана на своя полски колега Лех Качински. Президентът е придружаван от съпругата си Зорка Първанова. На 9 април, през втория ден от посещението си, президентът Първанов ще посети гр. Краков. В делегацията, придружаваща държавния глава, са заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков, народните представители Димитър Гъндев и Яни Янев, секретари на президента.

Ще се проведе Съвета на коалицията. Началният час на заседанието е 13 часа в резиденция “Лозенец”.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде в Атина, за да вземе участие в Атина в 12-ата международна кръгла маса, организирана от сп. “Economist”.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Красимир и Николай Маринови и още петима.

От 16.00 часа ще се проведе заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Очаква се по време на заседанието да бъде приет доклад във връзка със скандала в МВР и наркотрафика в България.

От 13 часа в Пресклуба на БТА, Нотариалната камара на Република България ще даде пресконференция във връзка с провеждането на първите Открити нотариални дни в България на 12 април 2008 година, които се организират по повод 10 годишнината от създаването на Свободен нотариат.

В София ще се проведе Министерска среща за готовност и превенция при бедствия. Срещата ще бъде в резиденция “Бояна”, ще бъде открита за журналисти от 9:00 до 10:00 часа. В 13:00 часа е предвидена пресконференция в зала „Панорама” с участието на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии г-жа Емел Етем от името на българското председателство на ПСЮИЕ, г-н Хидо Бишчевич, Генерален секретар на Регионалния съвет за сътрудничество и д-р Ерхард Бусек, специален координатор на Пакта за стабилност на Югоизточна Европа.

Фондация “Фридрих Еберт”, Институт за политически и правни изследвания организират дискусия на тема „Има ли криза на държавността?”. В дискусията, която ще се проведе в БТА от 10.30 часа участие ще вземат проф. дфн Георги Карасимеонов, проф. дфн Петър-Емил Митев, доц. Огнян Минчев, както и доц. д-р Антоний Тодоров

От 14.00 часа, в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Домашното насилие и алтернативи за социално включване на българската жена и девойка”. Организатор е народният представител от НДСВ Даринка Станчева, която е и координатор за Народното събрание на Република България за кампанията на ПАСЕ „Парламентаристи против домашното насилие” и регионален координатор на Група Д. Партньори на събитието са Съветът на Европа, Информационният офис на Съвета на Европа и Европейският информационен център – Велико Търново.

Ще се проведе среща с ръководството на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП „РВД”). На нея ще бъде представено обединяването на районите за полетна информация София и Варна в Единен център за управление на въздушното движение – София, което се реализира благодарение на въвеждането в редовна експлоатация на най-новата версия на автоматизираната система за управление на въздушното движение SATCAS v.2. Специални гости на събитието ще бъдат министърът на транспорта на Република България Петър Мутафчиев и председателят на Комисията по транспорт и съобщения към Народното събрание Йордан Мирчев.
Срещата започва в 9:45ч. в сградата на ДП РВД на бул. „Брюксел” 1 (преди Терминал 2 на Летище София).

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с представители на Съюза на работодателите в системата на народната просвета. Срещата ще се проведе от 11.00 часа в МОН, залата на V етаж.

От 11.00 часа в пресклуб „София прес” ще се проведе пресконференция на Ромски образователен фонд.
Темата е: „Първите положителни резултати от сътрудничеството между българското правителство и гражданския сектор в областта на образователната интеграция на ромите в България”. Участници в пресконференция са: Екатерина Виткова – зам.-министър на образованието и науката; Баки Хюсеинов – зам.-министър на труда и социалната политика и национален координатор на „Десетилетие на ромското включване 2005-2015“

Ще се проведе пресконференция по повод анкетата на Германо-Българската индустриално-търговска камара относно бизнес климата в България, организирана от ГБИТК. Пресконференцията ще бъде от 10.30 часа в семинарна зала при ГБИТК на ул. „Ф.Ж. Кюри” 25 А в София.

От 11.00ч. на третия етаж на City Centre Sofia CCS ще се проведе откриването на Национална кампания срещу рака на маточната шийка "За теб и тези, които обичаш".

В Националния институт на правосъдието започва тридневно обучение за магистрати, свързано с децата-жертви на насилие в качеството им на свидетели в наказателни дела. Част от темите, които ще бъдат засегнати по време на обучението, са: психологически портрет на пострадалото дете, методи и етапи за водене на разпит на деца-жертви на насилие, психологическа надеждност на показанията на дете-свидетел. За лектори са поканени Мария Келер-Хамела и Йоланта Змарзлик, специалисти от фондация „Ничии деца”, подготвящи съдии в Полша за работа с деца-жертви на насилие.

От 18.00 часа в “Дома на нефтохимика” ще се проведе среща на министъра на финансите Пламен Орешарски със социалисти от Бургас.

На 9 април фотоизложбата “Да покажем България в пълния й блясък!” гостува в Баварския Ландтаг в Мюнхен. Изложбата ще бъде открита от председателя на Народното събрание Георги Пирински и домакина на проявата Алоис Глюк – председател на Ландтага. Ще присъства нашият посланик в Германия д-р Меглена Плугчиева, авторът д-р Тошо Пейков, който е изпълнителен директор на фонд „13 века България”, баварски депутати и министри. Баварското академично дружество “Шипка”, Българското студентско дружество “Златен век” от Нюрнберг, българската църковна община и гражданската общност ще бъдат широко представени сред гостите.

Коктейл за ромски ученици от 9 до 12 клас и за техните семейства дава община Свиленград по случай световния ден на ромите, съобщиха от общинския пресцентър. Тържеството ще се състои в сряда – 9 април, от 13 часа в ресторант “Марица” в центъра на Свиленград. Младежите и техните родители са почетени заради постоянството и усърдието им при посещаване на училище и усвояване на знанията от средното образование. От кмета на общината дванайсeтокласниците ще получат карти с депозит по 100 лева - подарък за предстоящия им абитуриентски бал.

По случай Седмицата на гората Федерация “Земеделие и горско стопанство” на КТ “Подкрепа” организира залесяване на територията на Държавно лесничейство Пирдоп. От страна на Конфедерация на труда “Подкрепа” участие ще вземе д-р Константин Тренчев, членове на Изпълнителния съвет на “Подкрепа”, както и членове на други федерации на Синдиката. Сборен пункт за участниците в акцията по залесяването: пл. “Ал. Невски”, 7.30 часа.

От 10:30 часа в малката зала на община Карлово ще се проведе среща на кмета инж. Найден Найденов с ръководители на пенсионерските клубове от общината. От 14.00 часа пък ще се проведе среща на кмета с ученици от СОУ “Христо Проданов”, спечелили първа награда в конкурс на Европейския съюз на тема “50 години заедно в многообразието”. Отборът на карловското училище, който се състезаваше с 50 други екипа от България получи награда – тридневно пребиваване в Брюксел през март.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3946 |07.04.2008 Предстоящо на 8 април . 0| 4284 |06.04.2008 Предстоящо на 7 април . 0| 3769 |03.04.2008 Предстоящо на 4 април . 0| 3919 |02.04.2008 Предстоящо на 3 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads