Реклама / Ads
0| 3953 |08.12.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 декември

.
Провежда се форума “Работодател на годината – 2008”; НС заседава извънредно; отбелязва се Международният ден за борба с корупцията; на пресконференция обсъждат как правителството продължава да не спазва правилата.
 

 

От 16.30 часа в зала “Рубин” на хотел “Принцес” ще се проведе петото издание на форума “Работодател на годината – 2008”. Организатор е Агенцията по заетостта, а отличията ще връчи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

В 10.30 часа Организация на евреите в България „Шалом” ще бъде домакин на деца от Гимназия „Пейо К. Яворов” от град Петрич, които ще посетят часове по иврит, литература, музика и информационни технологии и ще видят как се работи с „умната дъска” в 134 СОУ „Димчо Дебелянов”. В 13.30 часа ще посетят Централната софийска синагога и Еврейския исторически музей.

От 14.00 часа в Народното събрание ще се проведе извънредно заседание. Дневният ред на заседанието включва разглеждане на второ четене на промените в Кодекса на труда; на първо четене промените в Закона за горите. Последната трета точка е обсъждане на второ четена на промените в Закона за политическите партии.

В 9.30 часа в хотел “Арена ди Сердика”, ул. “Будапеща” 2-4 ще се проведе кръгла маса на тема “Практики и предизвикателства в борбата на трафика на хора в Европа”. Форумът ще бъде открит от министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, който е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора

От 11.00 часа в Конферентния център на МОН, ет. 8 започва кръгла маса, на която ще се обсъди проект на Национална стратегия за развитие на научните изследвания (2008-2018). На форумът ще присъства министърът на образованието Даниел Вълчев.

От 9.30 часа в Резиденция Бояна ще се проведе Международна конференция „Антикорупционни политики и практики в Югоизточна Европа”, който е под патронажа на президента Георги Първанов. Във форума ще участва и министърът на правосъдието Меглена Тачева.

 

От 11:00 ч. в заседателната зала на клиниката по гастроентерология на УМБАЛ “Царица Йоанна” – ИСУЛ, ул. Бяло море №8 ще се проведе семинар в рамките на експертна мисия на МААЕ в Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) – БАН по “Разработване на Неутронна терапия на изследователския реактор ИРТ в София”.

От 10.00 часа в парк хотел „Москва” зала „Киев” ще се проведе национална среща на ромските неправителствени организации и организациите работещи за интеграция на ромите „Стратегии за общото ни бъдеще”.

В 10.00 часа в зала „Пеша Николова", ет.2 ще се проведе среща „Лечение на зависимости в България – тенденции и перспективи”, организирана от Национален център по наркомании.

В хотел”Дедеман Принцес София ” продължава Национална кръгла маса „Мерки за предотвратяване на домашното насилие”, организирана от Фондация „Асоциация Анимус”. Събитието е част от 16-дневната кампанията за борба с насилието над жени в страната (25 ноември – 10 декември 2008 година).

Започват обучения на директори на социални заведения за деца от Южна България на тема „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Те са организирани от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ .

От 16.30 ч. Чехословашки клуб „Т. Г. Масарик” и Дирекция „Култура” на Столична община организират „Коледно тържество и базар”. В програмата – Народни танци и Коледни обичаи, представени от танцови колективи към столични читалища. Базарът ще работи до 20.00 ч., в голямата зала на Чехословашки клуб „Т. Г. Масарик”, ул. „Кракра” №15. В базара ще участват български фирми и магазин „Прага”.

От 9:00 ч. в голямата зала на Гранд Хотел София Европейският комисар за защитата на потребителите Меглена Кунева ще участва в откриването на семинар "Защита на потребителите на туристически продукти и услуги", организиран от Държавната агенция по туризма. В 11:00 ч. в Информационния център на ЕС под патронажа на комисар Кунева ще бъде официално открита инициираната от вестник "Стандарт", bTV и "Дарик радио" втора поред информационно-образователна кампания “Коледата безопасна 2! Внимавай какво купуваш!”.

По решение на Светия Синод на Българската православна църква делегация от четири митрополити ще участва в опелото на блаженопочиналия патриарх Московски и на цяла Русия Алексий ІІ. Това са техни високопреосвещенства Видинският митрополит Дометиан, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, Ловчанският митрополит Гавриил и Плевенският митрополит Игнатий.

Международната общественост отбелязва Международния ден за борба с корупцията. На този ден, правителствата и гражданското общество от цял свят заявяват своята твърда воля и решителност за противодействие на социалния феномен, който прояжда основите на демокрацията.

ЧЕЗ Електро България организира официалното закриване на кампанията за популяризиране на безкасовите плащания – „Лесно, по-лесно ... безкасово”. Събитието ще се състои от 10.30 часа в зала Ариел Театър, гр. София, ул. Лидице 16.

«Как правителството продължава да не спазва правилата» е темата на редовната седмична пресконференция на партия Българска нова демокрация. Тя ще се проведе от 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб «София прес».

От 11 часа министърът на земеделието и храните Валери Цветанов и президентът на Международната организация „Четири лапи” Хелмут Дунглер ще подпишат договор за сътрудничество между Министерството на земеделието и храните и неправителствената организация в областта на хуманното отношение към животните. Предвиден е брифинг от 11 часа в Голям колегиум на МЗХ.

ПП ГЕРБ Възраждане организира годишно отчетно събрание с коледен благотворителен коктейл, което ще се проведе от 19.00 ч., в клуба на ПП ГЕРБ Възраждане на ул. Царибродска - 70.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще даде пресконференция за дейността на Министерството на отбраната. Тя ще започне в 11.00 ч. в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната, заповядайте!

От 11.30 часа Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията на бул “Витоша”18.

От 11.00 ч., в заседателната зала на БСК ще се проведе дискусия с браншовите организации, членове на БСК, на тема "Финансово-икономическата криза и българската индустрия в краткосрочен и средносрочен период". Експозе по темата ще направи председателят на БСК Божидар Данев.
На 9 и 10 декември 2008 г. президентът на Чешката република Вацлав Клаус ще направи работно посещение в България. В първия ден от визитата си в 16.30 часа в зала “Средец” на хотел “Шератон” в присъствието на българския държавен глава президентът на Чехия ще представи книгата си “Синя, а не зелена планета”.
По-рано през деня, в 15.45 часа в зала “Рила” на хотел “Шератон”, президентът Клаус ще представи книгата си на пресконференция.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще присъства на представянето на книгата на президента на Чехия Вацлав Клаус „Синя, а не зелена планета. Кое е застрашено, климатът или свободата?". Премиерата в България и срещата с автора Вацлав Клаус ще се състои от 16.30 часа в зала „Средец” на хотел "Шератон".

Средносрочно рамково споразумение и 6 договора по схема „Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване” между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната агенция по туризъм ще бъдат подписани от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова и председателя на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова.
Подписването ще се състои в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката - ул. ”Триадица” № 8, 8-ми етаж от 14:00 часа.

Инвестиционен фонд „Equest Balkan Properties” официално предава собствеността на Сити Център София (CCS) на новия собственик „Heitman European Property Partners III”.Символичното влизане във владение на новите стопани на CCS ще стане в 19 ч. в централното фоайе на Сити центъра .

В 9 часа в БТА Одит бюро по тиражите – България ще обяви резултатите от одитите на тиражите на членовете - издатели за 2007 г.

В 11 часа в БТА Асоциация "Прозрачност без граници" - българското представителство на международната организация за борба с корупцията Transperancy International ще даде пресконференция на тема: Световният ден за борба с корупцията на ООН и представяне на Центъра за правна консултация на лица, пострадали от корупция.

В 13.30 часа в БТА Асоциацията на производителите, търговците и вносителите на спиртни напитки, Обществения съвет по саморегулация и "Диаджео България" ще дадат пресконференция на тема: Саморегулацията в алкохолния бранш. "Диаджео България" - първи с кампания за отговорна консумация на алкохол.

 

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения пуска в употреба на 9 декември пощенско-филателно издание, посветено на 130 годишнината от създаването на Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, съобщиха от агенцията. Церемонията по представянето на марката ще се проведе в 14.00 часа в заседателната зала на Народната библиотека.

Третата сесия на Шестия църковно-народен събор на Българската православна църква се открива в Рилския манастир. Заседанията на Събора ще бъдат посветени основно на окончателното приемане на новия Устав на БПЦ.

Петата сесия на Междуправителствената българо-арменска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество ще се проведе утре от 10.00 часа в Зала 2 на Дом 2 в резиденция „Бояна”. Събитието ще бъде открито от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, който председателства българската част от комисията, и от министъра на транспорта и съобщенията на Република Армения Гурген Саркисян, председател на арменската част от комисията.

Кметът на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев ще приеме утре от 10.00 часа в кабинета си момчетата от таекуондо клуб Горна Оряховица. Момчетата спечелиха 7 медала, от които 3 златни, в рамките на националният коледен турнир. В 10.30 часа на поляната пред молитвения дом в града започват тържествата по повод мюсюлманския празник Курбан байрам.

Кметът на Кюстендил и кандидат за председател на СДС Петър Паунов се среща с представители на Австрийската народна партия. Той ще участва в разговорите между Асоциацията на българските градове и региони и делегация от Австрия, които ще се състоят на 9 декември в сградата във Фондация “Конрад Аденауер” в София.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие в 11:00 часа Дом за стари хора в село Старосел, община Хисаря.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4091 |08.12.2008 Предстоящо на 8 декември . 0| 3997 |04.12.2008 Предстоящо на 5 декември . 0| 3861 |03.12.2008 Предстоящо на 4 декември . 0| 3644 |02.12.2008 Предстоящо на 3 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads