Реклама / Ads
0| 4135 |08.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 май

.
Отбелязваме Деня на Европа и 63-та годишнина от края на Втората световна война; организират Ден на ученическото самоуправление в МОН; премиерът дава работен обяд на посланиците на страните-членки на Европейския съюз у нас.
 

Президентът Георги Първанов ще поднесе венец на Паметника на Незнайния воин по повод 63-та годишнина от края на Втората световна война и по покана на Съюза на ветераните от войните в България. Церемонията ще се проведе в 9.30 часа.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще се срещне с президента на КНСБ д-р Желязко Христов от 8.30 часа. В 9.30 ч. министър Желев ще се срещне и с председателя на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи проф. Станка Маркова. Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев продължава поредицата инициирани от него срещи с ръководствата на съсловните и професионални организации на работещите в здравеопазването за обсъждане на актуални проблеми на здравната система и предстоящата й реформа.

Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в церемонията по поднасянето на венци пред Паметника на незнайния воин по повод 63-та годишнина от края на Втората световна война в Европа. Церемонията ще започне в 9.30 ч. и се организира от Министерството на отбраната и военнопатриотичните съюзи.

Служителите на Посолството на Русия в София ще положат венци и цветя пред паметника на Съветската Армия в 10.00 часа в Борисовата градина и Паметник-костницата на съветските воини в кв. “Лозенец” в 10.30 часа във връзка с държавния празник на Руската Федерация - Деня на Победата.
На мероприятието са поканени руски и български ветерани, представители на посолствата от страните на ОНД.

Денят на Европа, за трета поредна година ще бъде отбелязан като Ден на ученическото самоуправление в Министерството на образованието и науката. 28 ученици ще вземат властта в МОН. 9 от учениците ще формират политическия кабинет, а останалите ще заемат ключови директорски места.
Заседанието на ученическия политически кабинет ще започне от 10.30 часа в залата на VII етаж.

Концерт, посветен на Деня на Европа „Честит празник, Европа!” ще се проведе от 10.30 часа в градинката пред „КАТ - София-Изгрев”, под патронажа на вицепрезидента на Република България Ангел Марин. Проявата е част от инициативата „Пролет в Европа”, която се провежда от Европейската Училищна Мрежа.

Международна конференция „Нов поглед към правата на хората с интелектуални затруднения” ще се проведе в хотел „Радисън”. Конференцията е организирана от Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ), Консорциум ирландски неправителствени организации и Министерството на труда и социалната политика. Откриването на конференцията е в 10.30 часа.

В пресклуба на БTA от 11.00 часа Програма Достъп до Информация ще представи годишния си доклад за състоянието на достъпа до информация в България 2007 година. Издаването на доклада се реализира в рамките на проект “Увеличаване прозрачността и отчетността на управлението чрез електронен достъп до информация”, осъществяван от Програма Достъп до Информация с финансовата подкрепа на Доверителния фонд за демократично управление на ПРООН.

Кметът на София Бойко Борисов и изпълнителният директор на М Тел Йозеф Винацер ще дадат имена на кучета водачи, които се обучават във Фондация „Очи на четири лапи”. Събитието ще се състои до езерото с лилиите в Борисовата градина в 11.30 ч.

Европейското движение, Съюзът на европейските федералисти, Европейското младежко движение и Информационният център на МО организират публичен дебат на тема “Да построим заедно бъдещата Европа”, който ще се проведе в Информационния център на МО на ул. “Раковски” 106 от 10.00 до 12.00 часа 2008 г. Да изразят своето виждане за Европа са поканени вицепремиера г-жа Меглена Плугчиева, г-н Милан Предан, представляващ словенското председателство на ЕС в България, френския посланик Н. Пр. Етиен дьо Понсен, холандския посланик Н. Пр. Вилем ван Ее, Заместник- посланика на Германия Гудрун Елизабет Щайнакер, политолога Владимир Шопов, представители на дипломатическия корпус и на неправителствени организации.
Ще бъде обявен и победителя в традиционния конкурс за “Европейски принос на годината”.

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря на работен обяд с посланиците на страните-членки на Европейския съюз у нас. В срещата ще участват вицепремиерите Меглена Плугчиева и Ивайло Калфин, министърът на правосъдието Миглена Тачева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. След срещата премиерът ще направи изявление за медиите в 13.15 часа пред главния вход на хотел „Шератон” в столицата, където ще се проведе срещата.

Кръгла маса на тема: “Борба с рака – приоритет за България” ще се проведе на от 15.00 ч. в зала “Изток” в Народното събрание. Инициативата е под патронажа на председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински. Сред гостите на Кръглата маса ще бъдат г-жа Зорка Първанова и г-жа Емел Етем, вицепремиер и министър на извънредните ситуации и членове на Европейския парламент от България, Словакия, Словения.

В залите на Френския Институт ще бъде организирана симулация на работата на Съвета на министрите на Европейската общност. Посланикът Етиен дьо Понсен ще открие мероприятието във Френския институт, ул. Дякон Игнатий 2, в 9,00 часа.

Награждаване на победителите във финалния кръг на Тринадесетото издание на конкурса по програмиране, организиран от PC Magazine Bulgaria, фирма "Мусала Софт", със съдействието на ДАИТС и под патронажа на президента на България - Георги Първанов ще се проведе в пресцентъра на БТА от 16.30 часа.

В 17.30 часа Центърът за психологически изследвания ще връчи отличие за приноса на Н. Пр. италианския посланик Кампаньола за каузата на хората с увреждания у нас. Кампаньола става Посланик на добра воля към ООН. Събитието ще се състои в хотел „Шератон”.

Кметът на София Бойко Борисов и Управителят на Alpha Bank за България г-н Филип Петру ще открият в 19.30 ч. събитието “Спортна панорама Alpha Bank”, което ще гостува у нас от 9 май до 1 юни. София, Пловдив, Варна и Бургас ще станат част от регионалния тур на спортното събитие, проведено за първи път в Гърция през 2004 година. Идеята за него възниква след официалното спонсорство на Alpha Bank на XXVIII летни Олимпийски игри в Атина. Целта на “Спортна панорама Alpha Bank” е чрез забавление да популяризира спортните игри и духа, който те носят. Официалното откриване ще се състои пред НДК.

Паметен знак по повод 75-годишнината на Ротари клуб в България ще бъде открит в парк „Оборище” до театър „София” от 10.00 часа.
Участници в събитието са Калчо Хинов, Паст Дистрикт Гуверньор, Пълномощник за Фондация Ротари за Източна Югоизточна Европа и Близък Изток и др.

По повод откриването на изложбата на френските артисти Пиер и Жил, посланикът на Франция Етиен дьо Понсен и организаторите (списание Едно, Френски институт и Софийска градска художествена галерия) ще дадат пресконференция
на от 11 часа в Софийска градска художествена галерия в присъствието на двамата артисти. След това, Пиер и Жил ще влязат в ролята на екскурзоводи като представят собствените си творби на журналистите.

От 17.30 ч. в МГТ „Зад канала” ще се проведе националният финал за титлата „новото лице на науката в България” – конкурс Лаборатория за слава Феймлаб. Финалистите са подбрани от предварителни кръгове, проведени в София, Русе, Варна и Пловдив и ще се представят пред жури в състав. Водещ на събитието е Георги Балджиев – Докторант в института по Ботаника, БАН, и носител на 3-та награда на журито и Наградата на журналистите от конкурса през 2007 г.

Институтът за PR на Великобритания ще представи квалификационните си програми в София. С представянето, което ще премине под мотото „За ползите от чая и английското образование”, Apeiron Academy обявява началото на прием на документи за обучение в двете програми за учебната 2008-2009 година.
Представянето ще бъде от 16.30 часа на в хотел “Метрополитен” на бул. „Цариградско шосе” 64.

Столична община и Представителството на Европейската комисия в България канят столичани на Празничен концерт на Софийската филхармония под диригентството на Диан Чобанов по повод Деня на Европа. Концертът ще се от 17.30 ч. на площада пред Народен театър „Иван Вазов”. При лошо време проявата ще се проведе в зала „Света София” на пл. „Княз Александър Първи” от 18.00 ч.

По инициатива на кмета на община Царево Петко Арнаудов ще се проведе журналистически тур, който включва посещение на някои селища в общината и разходка по река Велека. Началото на събитието е в 9.30 ч. пред Дома на културата "Лукойл Нефтохим", Бургас.

На тренировъчната площадка на Отдел „Пожарна безопасност и защита на населението” в „ЛУКОЙЛ Нефтохим” - Бургас от 8.30 часа ще се проведе ежегодното областно състезание по пожаро-приложен спорт. В спортната надпревара ще участват 10 отбора : от пожарните служби в Бургас; Карнобат; Айтос; Несебър; Поморие; Средец; Царево; Приморско; ”ЛУКОЙЛ Нефтохим” – Бургас и Летище Бургас.

Туристическият сезон лято 2008 ще бъде официално открит на в курорта "Св. Св. Константин и Елена"
. На церемонията пред хотел "Азалия" са поканени кметът на Варна Кирил Йорданов, областният управител Петър Кандиларов, председателят на Съюза на инвеститорите в туризма Ветко Арабаджиев и много други гости. Към присъстващите с поздравления и пожелания за успешен сезон ще се обърнат председателят на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и изпълнителният директор на курорта Елена Косева.

Българският евродепутат Филиз Хюсменова открива Европейски информационен офис в гр. Сърница, област Пазарджик. Откриването на офиса ще се състои в 12:00 часа пред сградата на кметството. На него ще присъстват заместник-председателят на ДПС Касим Дал, народни представители, общински съветници и кметове на ДПС от региона. Местната общественост ще посвети на Деня на Европа празнична програма.

Посланикът на Руската федерация в България н. пр. ще присъства на празненствата по случай Деня на Европа и края на Втората Световна война в Перник. В 15:00 часа Анатолий Потапов ще се срещне с ръководството на общината, след което ще се поклони пред Братската могила.
Празникът ще бъде отбелязан с концерт на Николина Чакардъкова от 18:30 ч.

Денят на Европа и Денят на Победата, в Карлово ще бъдат отбелязани със среща на ветераните от войните, която ще се проведе във Военния клуб в града. Секретарят на Общината Иван Станчев ще поздрави участниците във войните, след което ще бъде прожектиран документалния филм “Нашата Отечествена”.
От 17.00 часа на площад “20 юли” Гарнизонният духов оркестър ще изнесе концерт, в който са включени маршове, класическа и съвременна музика.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3950 |07.05.2008 Предстоящо на 8 май . 0| 4067 |06.05.2008 Предстоящо на 7 май . 0| 3770 |30.04.2008 Предстоящо на 30 април . 0| 3880 |28.04.2008 Предстоящо на 29 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads