Реклама / Ads
0| 3454 |04.11.2016 Президентски избори 2016

Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе във Враца

.
Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе във Враца. Събитието е част от национална инициатива на Жени ГЕРБ в подкрепа на жените в управлението, политиката и бизнеса. Форумът бе открит от народния представител от ГЕРБ и областен координатор на партията във Враца Петя Аврамова.
 
„Радвам се, че в залата присъстват много силни момичета, които освен жени и майки са успешни политици, ръководители и бизнес дами. Жените притежават потенциала да бъдат градивна сила във властта и управлението. Те внасят разумния компромис и повишават доверието в институциите и своите бизнес-партньори. Жените са и основната движеща сила при справянето със съвременните предизвикателства. Все повече жени активно участват в управлението, в разработването на стратегии и политики и решават сложни проблеми по пътя към правилните решения. И днес жените са нежни и любящи майки и съпруги, но и силни личности с успешни кариери”, каза Петя Аврамова.
Присъстващите над 200 дами бяха поздравени и от народния представител Десислава Атанасова. „Жените са вдъхновение, сила и чувственост. На нас ни се пада да сме и стълб на семейството, опора на децата си, но и да сме силни в политиката и бизнеса. Такива жени са присъстващите на днешния форум. Тук сме да обменим идеи за по-доброто и успешно управление, но и да окажем подкрепа на една много силна дама – Цецка Цачева, която ще бъде първата жена президент на България”, категорично заяви Атанасова.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  представи предизвикателствата пред жените в политиката и политиката като предизвикателство пред жените: ”Жените в България, особено ние от ГЕРБ, сме извоювали мястото си и постигаме баланса да бъдем чути, да бъдем уважавани, нашето мнение и гласът ни да има значение в стремежа да постигаме повече.“
По думите й, за да се докаже една жена в политиката, трябват двойно  повече усилия. „Изключително гордо и уверено участвам в международни форуми и конференции, особено когато представяме България като добър пример за мястото на жената в бизнеса, в политиката, в които, както се вижда, имаме силно участие, повече отколкото имат жените в развитите държави от Европа. С това трябва да се гордеем, защото в тази посока България е давана за пример. Тук основна заслуга има премиерът Бойко Борисов, който даде това доверие към нас. Точно 50 % от министрите са дами, 22 кметове на общини, 500 жени общински съветници, 150 кметове на кметства и 30 дами народни представители, което е достойно за уважение“, обясни Павлова.
Лиляна Павлова посочи, че жените в България не просто заемат висши постове и позиции, заради Европейските директиви, а заради личностните и професионалните качества, които имат. „Да си пожелаем първата жена президент на България да бъде Цецка Цачева”, заяви министър Павлова.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подчерта активното участие и ролята на жените в управлението, като гарант за успешни политики.
„В България за първи път имаме жена председател на Народното събрание, вече втори мандат –Цецка Цачева, за първи път имаме жена кмет на столицата –Йорданка Фъндъкова, в страната ни имам жени министри, народни представители, общински съветници. Хубаво е, че жените имат своите позиции и те се справят повече от успешно”, каза министър Василева.Тя допълни, че Северозападна България е грижа и приоритет на правителството и припомни, че само по ОП „Околна среда” са инвестирани 617 млн. лева, изградени са 11 пречиствателни станции и 4 регионални системи за управление на отпадъците. „Това носи удовлетворение във всеки един човек, във всяка една жена, защото това е инвестиция в здравето”, каза в заключение Ивелина Василева.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обобщи ролята на жените в управлението и отговорностите, проблемите и предизвикателствата по пътя към правилните решения. „Много се радвам, че виждам толкова много успели жени. В българският парламент жените са 45, като 29 от тях са от ПП ГЕРБ. От 19 членен състав на МС, 9 са дами, като 8 са от ПП ГЕРБ. Това означава, че това е партията, която е заложила на правилния избор – на жените, които са всеотдайни, вярват в успеха, не се страхуват да рискуват ”, каза Теменужка Петкова. Тя заяви и че правителството прави всичко необходимо за осигуряване на енергийната стабилност на страната.
    
В дискусионния форум „100 жени в управлението” взеха участие Хилда Савчева, производствен директор на „Капаска Груп“, която представи трудностите и предизвикателствата пред жените, създали и управляващи успешно собствен бизнес.

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Враца Малина Николова заяви по време на срещата, че все повече управленски нива се заемат от жените и те посвещават силата и времето си на своята професия. „Тези жени освен постигнатото високо ниво в кариерата си, са майки и съпруги. Балансирането между работата и семейството е цяло изкуство. Много от вас се справят по най-добрия начин и давате всичко от себе си в името на всичко това. Тези жени имат двойна кариера и нека видим как звучи нашия живот и нашата работа”, каза Малина Николова при представянето на проф. д-р Соня Карабельова, заместник-декан на Философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.
В края на дискусионния форум, дамите, заемащи високи управленски позиции, бяха приветствани чрез видеообръщение от Цецка Цачева, под чийто патронаж се проведе събитието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7589 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2812 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7458 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7688 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads